Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PKS

green242424

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie dziwne pytanie, nigdy nie jezdziłem autobusami oprocz kilku wycieczek szkolnych. Otóż jak to się wszystko odbywa ponieważ w sobotę wybieram się aby załatwic pewną sprawę no dobra najpierw sprawdzam o której godzinie jedzie autobus z mojego miasta do innego i idę na przystanek autobusowy ( tutaj obojętny na jaki pójdę bedzie o tej godzienie? ) wchodzę do autobusi i co? Podchodzę do kierowcy i sprzedaje mi bilet czy jak? Potem gdy dojedzie do tego miasta to wysiadam i potem znow sprawdzam o której bedzie kupuje bilet i wracam? Trolli bede raportował.

Opublikowano

Ziomus, Ty sam chyba trolem jesteś. Jak można autobusem nie jechać nigdy? Nawet przez miasto żeby gdzies podjechac kawałek żeby nie zapierniczac z buta.

No a teraz zdradzę Ci plan działania. Ogarnij sobie o której godzinie masz autobus z punktu A i B. Nie na każdym przystanku zatrzymują się te same autobusy i nie wszystkie jadą tam gdzie chcesz więc musisz wybrać odpowiedni przystanek (zarówno A jak i B). Na necie sobie sprawdz rozkład jazdy coby być mniej więcej zorientowanym skąd, gdzie i o której co jedzie. Jak to pierwszy raz to zanim kupisz bilet tp zapytaj kierowcy czy tym autobusem dojedziesz do wybranego przez Ciebie miejsca. Jak chcesz kupować bilet to dobra opcja jest bilet dzienny, wozisz się cały dzień wszystkimi autobusami (tego samego przewoznika rzecz jasna) za dość mała kasę. U mnie taki bilet kosztuje 5zł (u ciebie może być inaczej) .

Powodzenia :)

HBV27j.png

Opublikowano

U mnie jest tak, ze obok stacji jest kiosk i w nim mozna tez kupic bilet.

Co do up@ nie wszedzie kursuja autobusy, np. u mnie jezdza tylko busy

Opublikowano

Patrzysz na tabliczke w autobusie czy to dobry autobus, wsiadasz do niego i mówisz: "poproszę bilet do xxx" płacisz hajsy i jedziesz. Z powrotem to samo

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Nie to nie jest troll, wiem jestem wyjebany ;) Ok rozumiem czyli tak ,sprawdzam  rozkład jazdy pks z mojej miejscowości do innej powiedzmy, że jest na 9.00 wyjazd no to idę na przystanek podjezdza autobus wchodzę, zapytam się na wszelki wypadek czy to napewno ten autobus i kupuje u kierowcy bilet? jeśli tak to jaki mam kupić? i potem mam czekać na autobus powrotny na tym samym przystanku co mnie przywiózł tylko musze sprawdzić godziny odjazdu i znów kupuje bilet"?

Opublikowano

Nie to nie jest troll, wiem jestem wyjebany ;) Ok rozumiem czyli tak ,sprawdzam  rozkład jazdy pks z mojej miejscowości do innej powiedzmy, że jest na 9.00 wyjazd no to idę na przystanek podjezdza autobus wchodzę, zapytam się na wszelki wypadek czy to napewno ten autobus i kupuje u kierowcy bilet? jeśli tak to jaki mam kupić? i potem mam czekać na autobus powrotny na tym samym przystanku co mnie przywiózł tylko musze sprawdzić godziny odjazdu i znów kupuje bilet"?

ZIelony k***a.......................................... tam tylko jeden sprzedają, cha że ulogwy

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Wsiadasz mówisz kierowcy dokąd chcesz jechać, dajesz mu pieniądze on Ci daje resztę i bilet. Oczywiście bilet trzymaj aż do wyjścia z autobusu. Potem gdy będziesz chciał jechać spowrotem to robisz to samo.

Opublikowano

Aha i mam rozumieć, że normlanie podchdozę do kierowcy i mówię "poproszę bilet do (miejscowość) i tak samo robię przy powrocie i muszę kupić 2 bilet?

tak

Opublikowano

Witam mam takie dziwne pytanie, nigdy nie jezdziłem autobusami oprocz kilku wycieczek szkolnych. Otóż jak to się wszystko odbywa ponieważ w sobotę wybieram się aby załatwic pewną sprawę no dobra najpierw sprawdzam o której godzinie jedzie autobus z mojego miasta do innego i idę na przystanek autobusowy ( tutaj obojętny na jaki pójdę bedzie o tej godzienie? ) wchodzę do autobusi i co? Podchodzę do kierowcy i sprzedaje mi bilet czy jak? Potem gdy dojedzie do tego miasta to wysiadam i potem znow sprawdzam o której bedzie kupuje bilet i wracam? Trolli bede raportował.

Nie jesteś sam. Sam mam tak. Zresztą nic fanego jeździć tym czymś. Warto d*** ruszyć jak nie mieszkasz w dużym mieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...