Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skok pomiędzy sezonami.

ArhiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem podzielić się swoją historią, jak praktycznie bezstresowo stałem się goldem dokładnie pod konie tego sezonu.

Otóż historia sięga tak daleko, jak sezon 3. Pierwsze placementy zakończyłem 5:5 i zostałem ulokowany na pozycji S3. Następnie dzięki długiemu porzuceniu grania, spadłem tak daleko, jak S5 i tam już zostałem. Rozegrałem tam sporo meczy (może ze 100), ale każde promocje przegrywałem natychmiastowo i praktycznie każdy mecz poza nimi wygrywałem. Trochę też spadałem w LP znów nie grając. Jednym słowem: tłukłem się po srebrze jak smród po gaciach i zakończyłem w S4 albo S5 .

I pod koniec tego sezonu uznałem, że warto przemęczyć się przez te 10 me(ę)czy - tylko dla nagród - dla samej srebrnej ramki, warda i ikonki (nie jestem wybredny).
Jakież było moje zdziwienie, gdy wygrywając 6 z 10 meczy (kochana Sona 5/1 - W/L) wylądowałem w G5 i ze skinem w kieszeni. Być może najłatwiejszy skok w rankingu w mojej karierze w Ligę.

Wiecie. Może nie jest to jakieś szczególne osiągnięcie. Może, a nawet na pewno nic nadzwyczajnego... Po prostu zabawne wydaje mi się, że normalnie musiałbym przemęczyć się może jeszcze przez 200 meczy. Może więcej - tylko aby zdobyć ten ranking.

Cóż. Może ktoś miał nawet bardziej spektakularne skoki? Może wylądowaliście w platynie po wiekach męki w srebrze w poprzednim sezonie?
A może wręcz przeciwnie? Zaliczyliście spektakularne spadki po resecie rankingu?

wikmk9.jpg

Opublikowano

Nie przeczytałem do końca, ale zapewne ujmująca historia.

@topic

Też wbiłem golda. Yey. To nie jest takie trudne xD

Czy ja wiem czy ujmująca? Ujmującą historią jest "GG ff@ 20  - my team all nobz" lub "fxkin jungler stp camping top" , "pick support wtfomgpwnd?"

Ale tldr;

Bawi mnie to, że w Sezonie 3 byłem głupim Srebrem5 bez horyzontów na cokolwiek, tymczasem po 10 meczach w Sezonie 4 wpadłem w Gold5. RITO plox?

To nie tak, ze ja się chwalę. Szczerze gwizdam na ranking, bo na normalach ciągle gram z i przeciwko platynom i diamentom, które grają jak nastolatki w okresie pokwitania (być może tak jest rzeczywiście). Ranking znaczy niewiele...

Chciałem tylko zwrócić uwagę na pewne małe aspekty gry, gdzie jedynym co możemy pomyśleć jest:

:huh: xXx Dlaczego? xXx :O 

wikmk9.jpg

Opublikowano

Gram od marca, może kwietnia w lola (nie pamiętam). Po placementach wpadłem do silvera 4, potem przez całe wakacje ciągle byłem w silverze, tylko wakacje się skończyły i wbiłem golda. Dałbym rade wbić platynę bez większego problemu, ale problem stanowi czas. W silverze rozegrałem około 350gier, potem tak nagle po skończeniu się wakacji po kilku meczach wbiłem golda...

Opublikowano

W sezonie 3 po placementach 4/6 wyladowalem w bronze IV i to takim najgorzym a nawet swojego czasu bylem bronze V 0 lp xD nie wiedzac teraz jak to wtedy osiagnalem. Ogolnie prawie 3/5 sezonu 3 przesiedzialem na bronzach skaczac ~1 dywizje na miesiac. Na szczescie pod koniec wzialem sie w garsc i udalo mi sie wbic silver 3 gdzie bylem szczesliwy otrzymujac skorke do warda i ramke. W pre-sezonie udalo mi sie wbic bardzo dobre mmr gdzie gralem z gold 2-3 siedzac caly czas w silverku. Nastal sezon 4 a z nim wielkie oczekiwania co do moich umiejetnoci albowiem mialem nadzieje ze wbije minimum to s1-g5 w placementach. Szczerze to spiep#zylem placementy 2/8 ladujac w bronze 1... Myslalem ze znowu bedzie tak jak w poprzednim sezonie ale od razu jak zaczalem rankedy w bronzie mentalnie bedac silverem xD latwiej mi sie gralo wyszedlem z niego w 3 dni. Teraz jestem w Platynie 2 i celuje w Diament 5 na koniec tego sezonu. Dopowiem jeszcze ze od czasu jak wyladowalem po placementach w tym bronze 1, ANI razu nie spadlem z zadnej ligi ANI dywizji zyskujac sporo doswiadczenia w ta gre :)

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

A ja sobie w tym sezonie chialem zobaczyc gdzie mnie da po 10 lose.. jednak to sie nie udalo i skonczylem 1/9, bronze 1. W okolo 100 winow wbilem do golda. :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...