Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Shaco

pęki890

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sadzicie o shaco fajna postać czy lepiej sobie go odpuscić?Jak widziałem co shaco z d5 robił to masakra te counterjungle-wyłączył enemy junglera z gry :D

shockblade_zed_by_greenmotion-d73k92u.jp

///.. The Shadows Have Enlightened Me..\\\

Opublikowano

Bardzo polecam, fajne gangi, "flash" co 10 sekund dzieki czemu możesz brać smite i ignite, większa szansa na udany gank, fear i przyjemne obrażenia. Niestety jak nic nie zrobisz w early to w late tym bardziej.

Opublikowano

Jak najbardziej, Shaco jest bardzo dobry zwłaszcza pod AD. :)

Shaco

Flash co 8 sekund

Fear

Łatwa jungla

Bardzo dobre ganki

Slow

Świetna counter-jungla

Dosyć słaby w początkowej fazie gry (early)

Troche manożerny

Opublikowano

A więc tak shaco, shaco jest bardzo mobilną postacią, ma Ona genialne ganki, genialną counter jungle, bardzo duży potencjał do robienia fb ( first blooda ) przy counter jungli mi osobiście zdarza się to robić prawie że w każdej grze. Co do zastosowania shaco to już zależy gdyż możemy iść AB shaco tzn. AD Bruisarem polega to na zbudowaniu 1 itemu - 2 na dmg resztę pod tanka jesteśmy bardzo przez to wytrzymali i mamy niezły dmg przez nasze Q i pasywa, Ad assasin shaco - itemy full dps np hydra, trinity, lw i tak dalej oraz maxowanie 2 skillu Q daje nam to bardzo duży burst w adc czy też apc czasami w grach zdarzało mi się dosłownie zabić adc czy apc na 1 hita, ale zazwyczaj muszą to być 2 - 3. Zapomniałem dodać że shaco jest genialnym splitpusherem przez swoją mobilność oraz clona który może nam pomagać w niszczeniu towerów. To tyle o shaco w skrócie ;) są to oczywiście tylko 2 drogi budowania shaco a jest ich masa ale nie będę tutaj o tym pisał.

shaco_signature_by_clynikal-d4heugh.png

Opublikowano

Shaco to w sumie bardzo dobry jungler Ale czy od Vi i Jarvana jest lepszy tego nie wiem .

+ nie potrzebuje pomocy przy pierwszym buffie
+ niezly counterjungler
+ mocne early
+ duzo mozliwosci manewrowania dzieki Q

- slabiutki w late
- jego clear nie powala
- dosc slabe ulti 
- malo elastyczny ( np. jarvana mozna zbudowac i pod dmg i pod tanka)

­Życie jest podłe, pamiętaj dziecko. Nie trzeba umrzeć żeby przeżyć piekło. - PIH

chadanako_rhspsqr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...