Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Goclever quantum 600 czy pogram?

Qertis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka pogram na telefonie "goclever quantum 600" chodzi mi o gre bez żadnych ścinek a nie marne 15fps xD w gry takie jak:

Są to pierwsze lepsze płatne gry bo mają one dość duże wymagania tak mi się zdaje xD

post-1250496-0-96236400-1413395740_thumb.png

Opublikowano

Za dużo Ci na nim nie pójdzie. Może ten colin, samochodówki mają dość

niskie wymagania. NFS jest często przeceniony na 3zł wiec za 20 brać go

nie warto.

to w takim razie jaki polecisz tel to 600zł z ekranem minimum 5 cali? ma być nowy

Opublikowano

to w takim razie jaki polecisz tel to 600zł z ekranem minimum 5 cali? ma być nowy

5 cali nie dorwę, ale jak dołożysz to dostaniesz dobrą Moto G.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

5 calowe telefony w budżecie poniżej 1000 złoty to złomy, niestety.. Moto G jest najlepszym wyborem, snapdragon 400 w tej cenie to najlepsza możliwa opcja, chyba że zależy Ci na karcie pamięci wtedy L90 i L9 II. Świetne telefony i potrafią dużo więcej od GC. Poza tym, czytałeś o firmie/serwisie GoClever? Od razu doradzam ten sprzęt póki nie jest za późno. 

lownfast

Opublikowano

5 calowe telefony w budżecie poniżej 1000 złoty to złomy, niestety..

Moto G jest najlepszym wyborem, snapdragon 400 w tej cenie to najlepsza

możliwa opcja, chyba że zależy Ci na karcie pamięci wtedy L90 i L9 II.

Świetne telefony i potrafią dużo więcej od GC. Poza tym, czytałeś o

firmie/serwisie GoClever? Od razu doradzam ten sprzęt póki nie jest za

późno.

to lg l90 czy lg g2 mini? chyba że bardziej opłaca się poczekać do świat i kupić jakiś za 900zł, jak tak to jaki do 900zł?

Opublikowano

Polowałbym na Nexusa 5 ale wątpię że będzie w tej cenie.

Na święta dozbieraj 1000-1100zł i weź Nexusa 5, starczy Ci na spoooro..

L90 jak już.

a co sądzisz o sony xperia z ultra? on jest za 1k

Opublikowano

Średnio jestem przekonany do Z Ultra, chociaż chwalą sobie niektórzy fanatycy sony.

Posiedź na allegro, za 600 zł to Ty możesz nawet Samsunga SIII dorwać, a w budżecie 1000 zł SIV jeśli masz czas i nerwy na szukanie / licytacje. 
Tylko w tym wypadku odpada "nowy" a zostaje jedynie w "dobrym / bardzo dobrym" stanie . Ale nie lepiej kupić dobry używany niż przeciętny nowy? 

Nie każdy używany telefon ma wady, chyba że kręci Cie rozcinanie folii z opakowania i zapach świeżości? :)

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Średnio jestem przekonany do Z Ultra, chociaż chwalą sobie niektórzy fanatycy sony.

Posiedź na allegro, za 600 zł to Ty możesz nawet Samsunga SIII dorwać, a w budżecie 1000 zł SIV jeśli masz czas i nerwy na szukanie / licytacje. 

Tylko w tym wypadku odpada "nowy" a zostaje jedynie w "dobrym / bardzo dobrym" stanie . Ale nie lepiej kupić dobry używany niż przeciętny nowy? 

Nie każdy używany telefon ma wady, chyba że kręci Cie rozcinanie folii z opakowania i zapach świeżości? :)

skoro nie jesteś przekonany, to nie polecaj :)  sorry teraz zauważyłem post Qertisa. 

nie no, ludzie.. 

"NAWET" SGS III? Przecież mali jest zjadana przez Adreno tak samo Exynos jest zjadany przez snapdragona. 

Już nawet nie wspominam o S IV, od kiedy poleca się coś, co jest zdecydowanie gorsze od podanego Nexusa 5 a jest w tej samej cenie, nawet tańszy, lol. 

// co do Z ultra jestem na nie - poza ekranem zero nowości, nie wykorzystasz go tak jak w przypadku note. 

lownfast

Opublikowano

skoro nie jesteś przekonany, to nie polecaj :)  sorry teraz zauważyłem post Qertisa. 

nie no, ludzie.. 

"NAWET" SGS III? Przecież mali jest zjadana przez Adreno tak samo Exynos jest zjadany przez snapdragona. 

Już nawet nie wspominam o S IV, od kiedy poleca się coś, co jest zdecydowanie gorsze od podanego Nexusa 5 a jest w tej samej cenie, nawet tańszy, lol. 

// co do Z ultra jestem na nie - poza ekranem zero nowości, nie wykorzystasz go tak jak w przypadku note. 

Posiadałem go przez bardzo krótki okres czasu po czym przesiadłem się na SIV, jestem z niej bardziej zadowolony mimo że Ty sądzisz inaczej i testy pokazują jak pokazują.

Natomiast przestałem ufać benchmarkowym testom, wolę własne sprawdzenie jeśli jest możliwość jak zachowują się telefony w poszczególnych warunkach. 

Przede wszystkim stawiam na funkcjonalność a jakoś bardziej przypadł mi do gustu SIV mimo podobnych parametrów jak Nexus 5, nie zapominajmy także że my tutaj cały czas piszemy o wersji podstawowej SIV a nie wersji która równorzędnie z nią została wypuszczona na rynek posiadająca gigantycznie większe parametry lecz nie została wypuszczona do sprzedaży w Polsce (?) (mowa tutaj o wersji 8'mio rdzeniowej z dodatkowym chipem muzycznym). 

Każdy ma swoje gusta i guściki lecz nie każdy namacalnie sprawdzał kilka rzeczy. 

Sam kiedyś przed zakupem tabletu prawie kupiłem Tab3 zamiast Note 10.1 - do dziś bym tego żałował gdybym jednak nie wziął w ostatniej chwili Note, bo z opinii uzyskałem informacje, że Note jest fatalny, a wyszło że Tab przy nim to nawet do tableta nie jest podobny... 

Najlepiej gdyby autor tematu udał się do jakiegoś sklepu gdzie ma możliwość porównać sam oba telefony i stwierdzi sam, który jest dla niego odpowiedni. 

Cena porównywalna, parametry porównywalne, funkcjonalność dwa różne światy, pytanie który wybierze autor? :) 

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

SIV a nie wersji która równorzędnie z nią została wypuszczona na rynek posiadająca gigantycznie większe parametry lecz nie została wypuszczona do sprzedaży w Polsce (?) (mowa tutaj o wersji 8'mio rdzeniowej z dodatkowym chipem muzycznym). 

Podlinkuj mi tego 8 rdzeniowego smoka. W ogóle, po co o nim mówić, skoro on nie jest w polskiej dystrybucji a dwa, że ja go nigdzie nie mogę znaleźć. 

Równorzędny S IV to dopiero 4G lub LTE+ bo tam siedzi snapdragon 800, reszta jest na samsungowych prockach albo na S600. 

Rozpisałeś się jak nie wiem co, przez chwile się zastanawiałem czy warto to czytać i po przeczytaniu oceniam że : nie warto. 

Zero w tym treści, jaka funkcjonalność? Bo nie do końca rozumiem co chcesz przez to powiedzieć. 

No tak, zapomniałem że przykładowy Nexus 5 z czystym androidem któremu można wgrać dosłownie wszystko, wyciskać z niego siódme poty i tak dalej jest mało funkcjonalny.. :( 

lownfast

Opublikowano

Podlinkuj mi tego 8 rdzeniowego smoka. W ogóle, po co o nim mówić, skoro on nie jest w polskiej dystrybucji a dwa, że ja go nigdzie nie mogę znaleźć. 

Równorzędny S IV to dopiero 4G lub LTE+ bo tam siedzi snapdragon 800, reszta jest na samsungowych prockach albo na S600. 

Rozpisałeś się jak nie wiem co, przez chwile się zastanawiałem czy warto to czytać i po przeczytaniu oceniam że : nie warto. 

Zero w tym treści, jaka funkcjonalność? Bo nie do końca rozumiem co chcesz przez to powiedzieć. 

No tak, zapomniałem że przykładowy Nexus 5 z czystym androidem któremu można wgrać dosłownie wszystko, wyciskać z niego siódme poty i tak dalej jest mało funkcjonalny.. :(

Ja też nie mogę znaleźć tego smoka :(  (ach uwielbiam ironię...)

http://lmgtfy.com/?q=Samsung+Galaxy+SIV+8+rdzeni

http://www.chip.pl/news/sprzet/telefony/2013/03/samsung-galaxy-s-iv-8-rdzeni-5-cali-i-mnostwo-nowych-funkcji-3
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/samsung-galaxy-s4-smartfon-procesor-8-rdzeni-odblokowany.html

Nexus dla mnie to nic godnego uwagi, stwierdzam tak bo miałem z nim do czynienia. 

Skoro Tobie wystarcza i dla Ciebie jest idealnym telefonem oraz kompletnym to gratuluję wyboru i życzę dalszego zadowolenia z sprzętu natomiast mam prawo do wyrażenia swojej opinii uwarunkowanej tym, że posiadałem to coś, zwane telefonem od "Google" .

yyj6bCh.png

~
Nathaniel Borenstein 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...