Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Linia

Sevill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy mainować mida  czy supporta. Gra na tych rolach sprawia mi taką samą przyjemność. Lubię grać agresywnie więc prosiłbym o kilka agresywnych oraz nietypowych picków jeśli chodzi o mida a supporty raczej bardziej lubię też agresywne . Głównie gram na soloq więc nie wiem czy support nie jest lepszy do mainowania ponieważ mid jest często pickowany. Prosiłbym o kilka argumentów w swoich odpowiedziach .

Opublikowano

Agresywni na midzie to chyba najbardziej asasyni typu Zed, Yasuo, Ahri też jest całkiem dobra. Natomiast na suppa to wydaje mi się, że agresywnie można grać jakimiś tankami jak Braum czy Leona. 
Ciężko doradzić co mainować, wydaje mi się, że lepiej Mid bo masz większy potencjał na wyccarowanie gry, natomiast supp jest mniej pickowany od mida i możesz wyccarować przy tym swojego ADC który potem zaora. Musisz sam zagrać pare gierek na midzie i suppie i zdecydować czym Ci się lepiej gra. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Polecam mainowanie supporta, jeżeli jesteś ogarnięty to grę masz w 70% wygraną. Graj agresywnymi pickami typu leona/thresh, od siebie mogę polecić też morganę (wprawdzie często banowana). Carrujesz swojego adc na bocie, jeden dobry hook/klatka/wbita leonki i macie first blooda. Pamiętaj aby utrzymywać wizję na dobrym poziomie i w miarę możliwości czyścić wizję przeciwnika. Postawienie warda głęboko we wrogiej jungli znacznie ułatwi przewidywanie ruchów worga i da okazję do counter jungli twojemu junglerowi. Częste spoglądanie na minimapkę to również podstawa gry suppem. Jeżeli zauważysz wrogiego junglera na wardzie staraj się pingować, być może uratuje to jakiemuś nieuważnemu kompanowi życie. To tyle ode mnie, sam wyszedłem z silvera do golda supportem i było to wręcz banalne.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...