Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W tydzień do diamentu itp.

roonek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !
Mam do was pytanie, jak niby Ci "prosi" wychodzą w kilka dni do diamentu ? Jak oglądam ich streamy to nie zawsze cisną cały przeciwny team, czasem nawet oni są ciśnięci i przeważnie mają miły team, a tak ich win ratio wynosi + 85%. Ja teraz siedzę w platynie 5 (przed resetem rankedów byłem platyna 1 i grałem  z diamentami) i dobiera mi goldy. Co hmm drugą grę mam jakieś cienkiego typa lub flamera itp. Oczywiście czasem z nimi wygram. Też zdarza mi się przegrać grę z dobrym teamem. Oczywiście nie chcę mówić, że co gre mam staty 34321321/0/231313 i tak przegrywam, bo to nie prawdą. Jednakże przegrywając dzisiaj gre z kolesiem, który w lobby napisał "i cant go adc with polands in team" i z supportem, który grał bardzo pasywnie i chyba nie umiał pisać, zastanowiło mnie jak właśnie Ci "lepsi" mogą wygrywać tak seryjnie. Nie byłoby gadania, gdyby mogli wygrać grę sami, lecz tak nie jest. Siedząc w tym gównie (nie oszukujmy się w tym momencie przez te elo bossty itp. platyna to gówno.) dawno nie miałem jakieś lepszej serii. 
Czekam na sensowne odpowiedzi i na koniec powiem, że ten temat to nie jest żaden płacz.

Opublikowano

Hmmm 0 placzu na ,,czacie''  najlepiej jungle/mid  

myśle że jak byś zasłużył to byś miał ta dywizje w przód :)

Ale nie moge się mądrzyć siedząc w goldzie ja mam dla cb taka rade od sb, nie patrz na to graj rankedy caly czas spadniesz to spadniesz jeśli grasz uczysz się na swoich błędach grasz coraz lepiej zawsze unikaj takich flamerow noobkow mutuj od razu :)

Lecz pytanie było jeszcze jak oni carruja gry :)?

np jak byś grał w bronzie to nie wszedl byś do silvera?

Może głupie porównanie, ale prawdziwe

Jak coś sry za orto zmęczony :)

Opublikowano

Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że jak miałem mmr powyżej ligi to zawsze trafiał mi się ogarnięty team. Jak mmr jest normalne lub poniżej to albo trafiają się trole albo team robi 0-20 w early.

Co zrobisz taki system. Widziałem jak xpeke grał normala z silverami goldami w przeciwnej dochodziło do 60 minuty i padł ponad 15 razy.

Legenda
Opublikowano

Większy skill niż ty, umiejętność komunikowania się z innymi oraz ambicja. Zapytasz z kąd mogę wiedzieć. Top polska dota, masa turnieji, lanow. Nie myśl, że oni na swojej drodze nie mieli noobow. Po prostu zostawili ich w tyle.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Trochę śmieszne, że wypowiadają się same goldy i dają rade platynie. Myślę, że kolega oczekuje odpowiedzi od Platyn-Challangerów, nie od was. Sam szczerze jestem ciekaw jak oni to robią, są lepsi jeśli chodzi o umiejętności ale nie jest to szczególnie widoczne. A Diament w tydzień jest. No cóż, chyba jednak trzeba mieć doświadczenie.

Opublikowano

Grając na przykład (chyba jungle) to jest najlepsze miejsce dla "prosów" do carrowania gier. 

Ponieważ jeżeli widzą, że top daje radę, wygrywa w farmie ma 1/0 to odpuszcza go, albo odwrotnie, stara się całkowicie enemy top wykluczyć z gry, nonstopowymi gankami na górną aleje. Tak samo jest w przypadku, jeżeli nasz mid nie potrafi farmić, i ma 0/2 w 5 minucie. Szybkie i skuteczne ganki, pomagają naszemu apc wyjść na prostą. 

Sprawa jest podobna z wieżami i smokami, (teraz podam przykład jeżeli sam gram w lesie). Gankuje bota, zabijemy adc/support'a, drugi enemy musi się recail'ować, bo nie ma hp. Widzę, że enemy jungler gankuje top, to podejmuje bardzo szybką decyzję, że musimy zrobić dragona, ponieważ to global gold. Pomimo tego, że nasz sojusznik z topa padnie, ale cała drużyna będzie miała global gold. 

Trzeba pomagać swoim sojusznikom i pamiętać o wieżach/dragonach/baronach, bo to global gold wygrywa a nie jeden nafeedowany adc, który w ostatecznym teamfight'cie źle się ustawi i pierwszy padnie. :)

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

A teraz się Silver wypowie.

// Oni po prostu mają umiejętności.

Grają drużynowo a nie grają w drużynie.

Jest różnica czy grasz i współpracujesz, czy grasz z ekipą i po każdym jedziesz co on nie robi źle.

Są to osoby, które oprócz wyćwiczonego skilla do samej gry, mają wyćwiczony Teamwork.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Osobiscie polecam mida zedem idzie izi wykerować tak mam b3

Graj jungle z mojego "doświadczenia" wiem że dobra wizja i kontrola mapy daje komfort gry jeżeli jakaś linia gra pasywnie albo wygrywa to nie gankuj chyba że szukasz free fragów

shockblade_zed_by_greenmotion-d73k92u.jp

///.. The Shadows Have Enlightened Me..\\\

Opublikowano

Nie zawsze trzeba mieć staty 30/0 żeby carrować gry. Jeśli gierka mu nie pyknie, bo jungler może rozłożyć obóz na twojej lini, i serio nie wiele możesz zrobić. To zawsze może nakierować swoją drużynę na podejmowanie odpowiednich decyzji baron/push/siege itd. Nie próbuje wytykać czyiś błędów, tylko gra swoją grę na ile mu to pozwala. Nawet jeśli jest behind, to i tak zazwyczaj dominuje w farmie, co potem daje efekty w teamfightach. Kiedyś jak siedziałem w silverze/brązie i oglądałem streamy TheOddOne, to wydawało mi się, że gram tak samo jak on, a nawet czasem lepiej. Teraz dopiero dostrzegam jak bardzo byłem głupi tak myśląc :D

Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że jak miałem mmr powyżej ligi to zawsze trafiał mi się ogarnięty team. Jak mmr jest normalne lub poniżej to albo trafiają się trole albo team robi 0-20 w early.

Co zrobisz taki system. Widziałem jak xpeke grał normala z silverami goldami w przeciwnej dochodziło do 60 minuty i padł ponad 15 razy.

xD

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

'prosi'

chyba coś o tym świadczy, sam grając w niskim diamencie/wysokiej platynie potrafię kerować każdą gierkę, po prostu samo nastwienie i psychika ci mówi, że są słabsi, ty lepszy i te gry są łatwe i tyle.

Invoriabanenr.png

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta. Wiedzą jak grać 

To nie ich staty decydują o tym czy to oni carrują grę.

Oni dochodzą tak szybko do diaxa/mastera/challengera bo więdzą co kiedy robić.

Wiedzą kiedy mają robić smoka kiedy pushować kiedy robić teamfight kiedy użyć flasha kiedy sie bić a kiedy nie kiedy pomóc teamowi a kiedy farmić. Znają dmg postaci i wiedzą kiedy teamfight mają szanse wygrać a kiedy lepiej nie iść za teamem.

Te rzeczy sprawiają ,że są lepsi od reszty. Często tych rzeczy nie widać bo kiedy się to ogląda wszystko wydaje się logiczne i proste. Nie ma w tym żadnych palysów tylko koreańskie obliczenia :)

Opublikowano

Szczerze to śmieszą mnie te wasze wypowiedzi..

Jestem na poziome d4, uwierzcie mi drugiej takiej osoby która stara się współpracować z drużyną chyba nie ma. Od roku chyba nigdy nie napisałem wyzwiska, staram się kierować nimi, za zabicie zawsze gratuluje, po błędzie mowie ze nic się nie stało itd. I mimo to, i tak trafią się wafle które spierdolą gre (w zasadzie to w każdej prawie grze), i wtedy nie liczy się czy napiszesz mu, żeby wziął się w garść, że mamy szanse wygrać i tak poprostu bedzie miał to w d***e i albo będzie poprostu słaby i nie będzie wiedział jak działa czat, albo coś mu nie spasuje pojdzie trollować albo jeszcze lepiej, zobaczy, że zaczyna się nowy odcinek mody na sukces i wyjdzie z gry. 

Także to, że prosi nie wyzywają to jest gówno prawda, bo to nie gwarantuje im wygranej. Sam szczerze zastanawiam się jak to robią, jest to dziwne, że ich teamy zazwyczaj wolne są od tej plagi bezmózgich dzieci. Nie chce pochopnie osądzać, ale nie zdziwił bym się gdyby w gre wchodziło tutaj np. ddosowanie lub inne tego typu tricki. 

Opublikowano

Trochę śmieszne, że wypowiadają się same goldy i dają rade platynie. Myślę, że kolega oczekuje odpowiedzi od Platyn-Challangerów, nie od was. Sam szczerze jestem ciekaw jak oni to robią, są lepsi jeśli chodzi o umiejętności ale nie jest to szczególnie widoczne. A Diament w tydzień jest. No cóż, chyba jednak trzeba mieć doświadczenie.

No proszę jaki pewny siebie. Co ty masz w bani ?

Opublikowano

Szczerze to śmieszą mnie te wasze wypowiedzi..

Jestem na poziome d4, uwierzcie mi drugiej takiej osoby która stara się współpracować z drużyną chyba nie ma. Od roku chyba nigdy nie napisałem wyzwiska, staram się kierować nimi, za zabicie zawsze gratuluje, po błędzie mowie ze nic się nie stało itd. I mimo to, i tak trafią się wafle które spierdolą gre (w zasadzie to w każdej prawie grze), i wtedy nie liczy się czy napiszesz mu, żeby wziął się w garść, że mamy szanse wygrać i tak poprostu bedzie miał to w d***e i albo będzie poprostu słaby i nie będzie wiedział jak działa czat, albo coś mu nie spasuje pojdzie trollować albo jeszcze lepiej, zobaczy, że zaczyna się nowy odcinek mody na sukces i wyjdzie z gry. 

Także to, że prosi nie wyzywają to jest gówno prawda, bo to nie gwarantuje im wygranej. Sam szczerze zastanawiam się jak to robią, jest to dziwne, że ich teamy zazwyczaj wolne są od tej plagi bezmózgich dzieci. Nie chce pochopnie osądzać, ale nie zdziwił bym się gdyby w gre wchodziło tutaj np. ddosowanie lub inne tego typu tricki. 

Typowy człowiek, który pisze wszędzie jaki to on jest teamplayowy i nie flejmi, a pewnie w każdej grze wyzywa swoich teamatów od śmieci, gówien i raków. Podobno jesteś taki miły i komunikatywny, a nawet na forum, kiedy emocje w przegrywanej grze nie są obecne, to nie jesteś w stanie powstrzymać się od nazywania ich waflami, które spierdolą gre xDDD. Bk. 

"Także to, że prosi nie wyzywają to jest gówno prawda"

kappa.png

"nie zdziwił bym się gdyby w gre wchodziło tutaj np. ddosowanie lub inne tego typu tricki. "

kappa.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Żeby wybić się do Platyny, Diamentu należy dobrze grać jak i utrzymywać dobrą komunikacje z drużyną.

Najlepiej żebyś nie pisał do nikogo noob,kid,idiot itd. ponieważ to nie ma żadnego sensu i nie polepszy gry twojej drużynie lecz jedynie pogorszy.

Postaraj się również pingować na mapie jeżeli zajdzie taka potrzeba, ponieważ jest to bardzo ważne. 

Utrzymuj dobrą farmę, jeżeli nie czujesz się pewnie na swojej linii po prostu graj bardziej defensywniej i poproś jungle żeby ci pomógł. 

Cała filozofia polega na tym żeby grać bez nerwów na spokojnie, pomagać drużynie, pingować, nie przeklinać i nie obrażać ludzi w grze, dobrze farmić i ogarniać swojego championa.

Opublikowano

Typowy człowiek, który pisze wszędzie jaki to on jest teamplayowy i nie flejmi, a pewnie w każdej grze wyzywa swoich teamatów od śmieci, gówien i raków. Podobno jesteś taki miły i komunikatywny, a nawet na forum, kiedy emocje w przegrywanej grze nie są obecne, to nie jesteś w stanie powstrzymać się od nazywania ich waflami, które spierdolą gre xDDD. Bk. 

"Także to, że prosi nie wyzywają to jest gówno prawda"

508111413404459840951.png

"nie zdziwił bym się gdyby w gre wchodziło tutaj np. ddosowanie lub inne tego typu tricki. "

508111413404459840951.png

Skad mozesz wiedziec jaki jestem? Na forum wyzywać moge, nie mowie ze mnie to nie denerwuje ale się powstrzymuje. Zbędne pierdolenie i nabijanie postów z twojej strony

Opublikowano

Skad mozesz wiedziec jaki jestem? Na forum wyzywać moge, nie mowie ze mnie to nie denerwuje ale się powstrzymuje. Zbędne pierdolenie i nabijanie postów z twojej strony

xD

Właśnie oskarżyłeś wszystkich high elo streamerów o to, że ddosują gry przecinikom xDDDD. Jesteś tak wiarygodny, że zaraz uwierze ci, że nie flejmisz w soloq. Sorry, ale za tak denne i bezpodstawne posty powinny być warny :v .

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Większy skill niż ty, umiejętność komunikowania się z innymi oraz ambicja. Zapytasz z kąd mogę wiedzieć. Top polska dota, masa turnieji, lanow. Nie myśl, że oni na swojej drodze nie mieli noobow. Po prostu zostawili ich w tyle.

"masa turnieji" SKISLEM XDDDDDDDDDDDD EXMODERATOR HAHAAHA.

Opublikowano

xD

Z tym mmr to może przesadziłem bo po prostu jak dostaje się mniej lp za grę to człowiek myśli podświadomie że więcej gier przegrywa a wcale tak nie musi być. Takie myślenie jak moje może być szkodliwe bo człowiek traci wiarę w wygraną i tak sobie myśli: "przecież jak mam mmr poniżesz ligi to przeciwna drużyna będzie bardziej ogarnięta." Tu w grę wchodzi psychologia więcej lp większa nagroda więc będę się lepiej starał, będę współpracował z drużyną jak najlepiej potrafię oczy mając szeroko otwarte (czyt. skupienie). Większa nagroda więc można też coś więcej od siebie dać - człowiek to istota która wszystko chce dla siebie, rodzimy się z ego. Jeśli chcemy wygrać to należy je schować i przemienić się w anioła. Miałem wiele gier gdzie już na czacie koleś pisał: "Ja koniecznie nie muszę wygrać" a jak zobaczyłem jego mmr to już wiedziałem o co chodzi - co to dla niego zyskać jedynie 6lp i trochę stracić. To jest taki paradoks: "przecież to właśnie wtedy jak trzeba mmr wyprowadzić na prostą powinno się najbardziej starać" a tu niespodzianka bo człowiek woli kierować się emocjami, instynktami (wielka nagroda > mała nagroda) zamiast logiką.

Chciałem pokazać że samemu nie wygra się gry nawet jak jest się xpeke i w przeciwnej drużynie grają same silvery (to był normal dlatego xpeke musiał być zdany sam na siebie i jak widać sam xpeke nie może wygrać gry), trzeba współpracować i swoje ego schować gdzieś daleko. Bardzo dużo osób twierdzi że soloq to jest jak normal i w ogóle odmawia współpracy z drużyną - z reguły takie gry są przegrane. Dlatego na czacie należy uświadamiać takiemu graczowi że powinien postarać się trzymać z drużyną, ale nie pisać noob, retard i.in. bo wtedy może być tylko gorzej - łagodnie z sercem anioła. Jesteś na topie z tp? to poinformuj adc i supporta na czacie gdzie mają postawić warda (najlepiej w krzakach enemy) na bot lanie aby móc się przeteleportować - w 2/3 gier team się słuchał i mogłem robić double killa w early np. mundosem w platynie mam 70% winrate. Najważniejsza jest komunikacja, dopingowanie drużyny (we can win i.in. formułki). Trzeba też wiedzieć na jakiej pozycji czuje się najlepiej. Ja np. wiem że jestem kiepskim junglerem i ogólnie postaciami melee(mundo full tank to co innego). Aby wygrywać gry trzeba majnować jedną lub dwie postacie - co za dużo to niezdrowo. Moim majnem jest kayle i mam powyżej 60%winratio. Przegrane gry 0-20 wyprowadzałem na prostą. Jak team widzi że ogarniasz i możesz grę wyccarować to wtedy wszyscy zbierają się do kupy i cię wspierają. Jednak aby mówić o carrowaniu to trzeba konkretnie daną postacią ogarniać. Kayle na suppie kilka razy miałem pente na platynie - no cóż zabierałem kille suppem ale tylko w takich grach gdzie mieliśmy miażdżącą przewagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...