Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogromne spadki fps

LubiePlacki82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,otóż mam problem z spadkami fps. Gdy wejdę se na serwer to mam 40-50 fps,ale po ok 5min mam straszne spadki do 5fps. Sprzęt może nie jest najlepszy ale jednak bf3 dział na wysokich w 50fps :/ Temperatury to gpu max.75, a cpu nie wiem.

Specyfikacja :

Intel Core 2 Quad q6600

Radeon HD 4800 series

4GB ram

Można coś zrobić z tymi spadkami ?

NonekPL.png

Opublikowano

Nie masz gdzieś przypadkiem włączonego oszczędzania energii na procesorze lub karcie graficznej, które może zmieniać taktowanie CPU lub GPU?

A gdzie to zobaczyć ?

NonekPL.png

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki od karty, ustaw wysoką wydajność w opcjach zasilania. Spróbuj na proces BF ustawić priorytet, pobawić się rozdzielczością.

Zobacz ile zostaje ci wolnego ramu podczas tych spadków.

Opublikowano

możliwe że z powodu temperatur CPU sam ogranicza wydajność żeby zapobiec spaleniu, standardowa blokada, temperatura nie pozwala na lepsze osiągi

zalecam zakup podkładki chłodzącej i przedmuchanie sprężonym powietrzem

Opublikowano

Otwórz pokrywy jednostki jak masz sprężarkę to niższym ciśnieniem przeczyść z kurzu :), a jak nie masz sprężarki to kup sprężone powietrze w puszce.

Tego raczej nie bede robił bo tydzien temu odkurzany

NonekPL.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niewykluczone, że Twój sprzęt jest zakurzony. Przeczyść go na pewno zobaczysz sporą zmianę. Niewykluczone również, że po nabraniu temp. podzespoły twoje tracą swoją wydajność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...