Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co laguje serwer - AuthMe, czy Skrypt?

XayanixXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Noo, sporo.

Ale raczej są pisane z głową, nie jestem początkującą osobą.

Task: EvtPeriodical$1(interval 1200)

To oznacza że mam szukać w pętlach?

Opublikowano

Nie mogą być pisanie 'z głową' skoro masz aż 535.72% timingu... i to na 'Task: EvtPeriodical$1(interval 1200)' - czyli w skrypcie masz źle zrobione every <ileś tam> seconds/minutes itp.

Na co konkretnie je masz? Co one robią?

sygnatura.png

Opublikowano

Nie mogą być pisanie 'z głową' skoro masz aż 535.72% timingu... i to na 'Task: EvtPeriodical$1(interval 1200)' - czyli w skrypcie masz źle zrobione every <ileś tam> seconds/minutes itp.

Na co konkretnie je masz? Co one robią?

Ciężko wypisać teraz co każdy skrypt robi :_:

Powiedz mi jak mam szukać, czy podane interval jest w tickach czy w sekundach.

Chyba, że jak wolisz to mogę zebrać wszystkie every na pastebin i ci dać na PW.

TPS 19.12 średni przy 40/70 online.

EDIT:

W tej chwili TPS spadł do 16, wpisałem timing i zostawiłem dopóki się nie podniósł do ~20

fdwplq.jpg

Opublikowano

Możesz spróbować wyłączyć w WorldGuardzie używanie PlayerMoveEvent (też może lagować troszkę - zwłaszcza gdy jest sporo regionów/graczy). /plugins/WorldGuard/config.yml i use-player-move-event ustaw na false. Tylko po tym zabiegu nie będą działały informacje przy wchodzeniu / wychodzeniu z regionu.

Opublikowano

Możesz spróbować wyłączyć w WorldGuardzie używanie PlayerMoveEvent (też może lagować troszkę - zwłaszcza gdy jest sporo regionów/graczy). /plugins/WorldGuard/config.yml i use-player-move-event ustaw na false. Tylko po tym zabiegu nie będą działały informacje przy wchodzeniu / wychodzeniu z regionu.

OK, wyłączyłem.

Teraz zrobiłem timing przez jakieś 15 minut: http://www.spigotmc.org/go/timings?url=8565186

Teraz podejrzewam AuthMe, bo wyczytałem że jeżeli jest dużo kont w bazie to potrafi przymulać (ja mam jakieś 10 tys.).

Czy powinienem zmienić na MySQL?

Opublikowano

OK, wyłączyłem.

Teraz zrobiłem timing przez jakieś 15 minut: http://www.spigotmc.org/go/timings?url=8565186

Teraz podejrzewam AuthMe, bo wyczytałem że jeżeli jest dużo kont w bazie to potrafi przymulać (ja mam jakieś 10 tys.).

Czy powinienem zmienić na MySQL?

Nawet nie próbuj, tylko spowolnisz pracę serwera i pluginu, bo przy każdym dołączeniu łączy się z MySQL.

sygnatura.png

Opublikowano

@XayanixXD

Zostaw na razie graczy w plikach.

Spigot, czy Craftbukkit?

AuthMePlayerListener::onPlayerJoin(PlayerJoinEvent) i
AuthMePlayerListener::onPlayerQuit(PlayerQuitEvent)

mówią, że coś z configiem. Pokaż config. ;)

sygnatura.png

Opublikowano

Ani Authme ani skrypty dobrze skonfigurowane nie powinny lagować , napewno na dobrą wersje spigota masz authme ? 

FreeBulid [1.7.2] Ip :petardafb.maxc.pl

Survivial+Gildie [1.7.x] Petarda.maxc.pl 

Opublikowano

Ani Authme ani skrypty dobrze skonfigurowane nie powinny lagować , napewno na dobrą wersje spigota masz authme ?

Skrypty juz ogarnąłem, zużycie nie przekracza 3%.

Natomiast Spigot mam najnowszy, AuthMe również.

Przy 70 online raz jest 20 TPS a raz 7-10 TPS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...