Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] MixPoradnik

Prestigio199

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich Zainteresowanych ;)

W NFSw gram w sumie króciutko, od kilku dni - godziny pracy... 15lvl dotrąbiłem :D  Ogólnie się wkręciłem :D Gra fajna, w sumie nie jest trudna choć drażni mnie kilka spraw ale nie o tym ten temat.. A więc do rzeczy.

[AUTO] Jak zapewne każdy nowy gracz mam problem z wyborem auta. Znalazłem tutaj w kilku tematach takie coś:

VW Scirroco - na wyścigi w klasie E
Pontiac Solstice GXP - na wyścigi w klasie D i C (a nawet B, jeśli masz dość części)
Chevrolet Cobalt SS - na wyścigi w klasie D i C (odpowiednik Pontiaca na trasy z dłuższymi prostymi)
BMW M3 Sport Evo - na wyścigi w klasie B
BMW M1 Procar - na wyścigi w klasie A
Porsche 911 GT3 RS - na wyścigi w klasie S
Audi S5 - na dragi w klasie C
Lamborghini Murcielago LP640 - na dragi w klasie A
Dodge Charger SRT8 Super Bee - na ucieczki i pościgi w klasie D i C
Chevrolet Camaro ZL1 - na ucieczki i pościgi w klasie B
Ford Mustang BOSS 302'12 - na ucieczki i pościgi w klasie A i S

Grę zacząłem od VW Scirocco, obecne jego staty to: 
TOP SPEED: 425
Przyśpieszenie: 471
Przyczepność: 211
Ogólna punktacja: D 369
( w tym tylko dwie części na 2*, reszta 1* )

Ogólnie daję nim radę jakoś, dosyć często wygrywam z lepszymi furami ale jednak chciałbym coś nowego np coś w klasie C i tutaj podane są tylko dwa typy: 
  1. Pontiac Solstice GXP, TopSpeed 230 / Przyśpieszenie 474 / Przyczepność 367 / Ogół: Klasa D 357 - 500k
  2. Chevrolet Cobalt SS . TopSpeed 233 / Przyśpieszenie 306 / Przyczepność 262 / Ogół: Klasa D 267 - 300k i nie podchodzi mi wizualnie... 
A gdzie inne auta? :D Osobiście myślałem nad Suprą no ale tutaj w ogóle nikt jej nie wymienia. 
Z tego co wyczytałem tutaj, dobrze jest mieć auto na każdą klasę, ale czy jest sens teraz z mojego VW D przesiadać się na coś innego na C czy zbierać monotonnie kasę na coś lepszego? Może pominiemy ten system który znalazłem tutaj i dodamy do rozpiski nowe auta? 
Wiadomo że chciałbym zbierać w miarę normalnym tempie ( czyt. szybciej niż teraz ) kasę i kupować jakieś tam furki do kolekcji.

[CZESCI] I tutaj to jest harmider dopiero... Całą noc duszę Team Escape, Sprinty i nawet jedna część mi nie poleciała... Co jest grane... No jak widzę inne VW na np D 399 z lepszymi częściami to aż mi mojego szkoda normalnie ^^ Wszyscy powtarzają " hunt, hunt " ale do cholery gdzie... Jak... Być pierwszy na mecie czy raczej drugi albo czwarty... Nie ma raczej zasady na karty bo to silnik gry losuje a więc? Porwać się na TeamEscape Bot'a i wyrwać bana zanim zdążę zobaczyć ile dostałem kasy za wyścig.. To raczej mija się z celem... 

Zobaczymy jakie wypowiedzi będą padać, może skleimy to w całość i przyda się Świeżakom ;) 
Mam nadzieję że temat nie łamie regulaminu ;)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Co do aut, które tu wypisałeś, to niektóre już nie są dostępne za igc np. M3 sport Evo, procar, gt3 rs, murcielago, camaro zl1. Po prostu stara ta rozpiska (sprzed rotacji). Jest za to dostępny nadal Pontiac, i jego polecam, dobre auto do klasy C.

Co do części, to nie ma reguły, czasem wypadają często, czasem prawie w ogóle. Cierpliwości :)

PS. Poczekał bym jeszcze na rotacje, będzie w ten weekend. Może co fajnego dodadzą.

Opublikowano

Osobiscie twierdze ze Sirocco poza klasa E jest tragiczne wiec dawac w niego czesci to strata do jezeli potrzeba ci auta do klasy C to polecam Pontiaca GXP/Lambo Diablo SV/Mazda RX-8 

Pontiac jak dla mnie jest bardzo mocny w klasie C mozna tym sporo wygrac nawet bez kox skill modow i wymaxowac nie jest ciezko V-max moze byc problemem na dlugich trasach poza tym jest ok 

Diablo SV jest alternatywa dla GXP oba maja mocne nitro wiec mozna tym wojowac w klasie C lecz jak dla mnie Diablo lepiej spisze sie w klasie B 

Mazda Rx-8 cos jak Nissmo tylko ze w niższej klasie epickie przyspieszenie w klasie C/B na dlugich trasach gdzie potrzeba przyspieszenia po prostu zniszczy wszystko co sie da

W obecnej rotacji auta do wyscigow to:

A: Porsche GT2 (996)

B: Diablo SV/Mazda Rx-8

C: Pontiac GXP/Diablo SB/Mazda Rx-8       

D: Pontiac GXP 

Co do klas B/C mozna tu robic prze rozne kombinacje te auta spisza sie tam bardzo dobrze zalezec bedzie od trasy umiejetnosci naszych jak i naszych przeciwnikow 

Und3rsoldier.png

Opublikowano

Zajmę sobie ten post by odpowiedzieć wieczorem lub w nocy bo wychodzę do pracy właśnie, szkoda że wcześniej nie odpisaliście, moglibyśmy pogadać jak brak :D

W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedzi. Odezwę się po pracy. ( edytuję tego posta, żeby nie było ;D )

Miłego dnia życzę ;)
Pozdrawiam!

@Edit

A więc zrobię jak napisałeś Chauka , poczekam do weekendu, właśnie pracuję do soboty, w dodatku na drugą zmianę więc i tak obecnie nie mam aż tyle czasu na grę. Polatam do tego czasu VW póki jeszcze idzie nim wygrywać chociaż coraz częściej trafiają się mocne auta z C klasy i stąd ta moja chęć zmiany fury.

Opublikowano

Osobiscie twierdze ze Sirocco poza klasa E jest tragiczne wiec dawac w niego czesci to strata do jezeli potrzeba ci auta do klasy C to polecam Pontiaca GXP/Lambo Diablo SV/Mazda RX-8 

Pontiac jak dla mnie jest bardzo mocny w klasie C mozna tym sporo wygrac nawet bez kox skill modow i wymaxowac nie jest ciezko V-max moze byc problemem na dlugich trasach poza tym jest ok 

Diablo SV jest alternatywa dla GXP oba maja mocne nitro wiec mozna tym wojowac w klasie C lecz jak dla mnie Diablo lepiej spisze sie w klasie B 

Mazda Rx-8 cos jak Nissmo tylko ze w niższej klasie epickie przyspieszenie w klasie C/B na dlugich trasach gdzie potrzeba przyspieszenia po prostu zniszczy wszystko co sie da

W obecnej rotacji auta do wyscigow to:

A: Porsche GT2 (996)

B: Diablo SV/Mazda Rx-8

C: Pontiac GXP/Diablo SB/Mazda Rx-8       

D: Pontiac GXP 

Co do klas B/C mozna tu robic prze rozne kombinacje te auta spisza sie tam bardzo dobrze zalezec bedzie od trasy umiejetnosci naszych jak i naszych przeciwnikow 

Takie moje uwagi:

Mazda Rx-8 tylko w wyścigach z ludźmi nie używającymi power-upów bo ma słabe nitro.

Do klas D i C na proste też dobry jest Chevrolet Cobalt.

W najbliższej rotacji Pontiac GXP(z tego co pamiętam) zostanie wycofany, więc zostanie Cobbalt i Rx-8 do C i D.

Diablo SV też zostanie usunięte, więc jeśli nie dodadzą nic ciekawego to zostanie tylko Mazda Rx-8 do klasy B.

Do klasy S aktualnie wchodzi tylko Ford Mustang Boss 12'

Diablo w klasie C ma bardzo słabe możliwości tuningu.

W klasie B jak masz dużo dobrych części możesz zrobić Pontiaca GXP.

PS.Diablo nie ma w nazwie Sb tylko SV.

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Więc tak...

VW Scirroco - na wyścigi w klasie E
Pontiac Solstice GXP - na wyścigi w klasie D i C (a nawet B, jeśli masz dość części)
Chevrolet Cobalt SS - na wyścigi w klasie D i C (odpowiednik Pontiaca na trasy z dłuższymi prostymi)
BMW M3 Sport Evo - na wyścigi w klasie B
BMW M1 Procar - na wyścigi w klasie A
Porsche 911 GT3 RS - na wyścigi w klasie S
Audi S5 - na dragi w klasie C
Lamborghini Murcielago LP640 - na dragi w klasie A
Dodge Charger SRT8 Super Bee - na ucieczki i pościgi w klasie D i C
Chevrolet Camaro ZL1 - na ucieczki i pościgi w klasie B

Ford Mustang BOSS 302'12 - na ucieczki i pościgi w klasie A i S

To cytat z moich wypowiedzi sprzed kilku tygodni (przed powrotem starego studia i regularnych rotacji).

Lista ta jest już od dawna nieaktualna.

Temat bardziej przypomina dyskusję czy prośbę o pomoc niż poradnik (nie ma tu nic pouczającego).

Być pierwszy na mecie czy raczej drugi albo czwarty... Nie ma raczej zasady na karty bo to silnik gry losuje a więc?

Pierwsze miesjce = złote karty = szansa na zdobycie dobrej części.

HB5fLf7.png

Opublikowano

TheVolume, temat nazwałem tak a nie inaczej oraz podkreśliłem dwie sprawy a mianowicie [ AUTA ] i [ CZESCI ] ponieważ właśnie z takich tematów wychodzą ciekawe poradniki ( oczywiście zależne jest to od aktywności ogarniętych ludzi w temacie ) tym bardziej że za kilka dni będzie rotacja i śmiało będzie można pisać w tym temacie o nowych autach i częściach do nich by stworzyć właśnie taką notkę jak Ty i oddzielnie podpiąć do poradników. Chyba dobrze myślę ;)

Pozdrawiam ;)

@EDIT 

W sumie skusiłbym się na tą Mazdę RX-8, czytałem coś o niej i wszyscy piszą że na duży - idzie moc nitra, ciekaw jestem jak to będzie latało na 1 * częściach bo innych nie mam ^^

Jednak ją kupiłem  :ninja: 600 000$  :unsure: 

Wsadziłem wszystkie części 1*  <_<

• SilnikZielony
  • TurboBeżowe
  • Skrzynia: Niebieska
  • Zawieszenie: Niebieskie
  • Hamulce: Beżowe
  • Opony: Czerwone

Taka impreza kosztuje 102 720$ i daje następujące statystyki 

• Prędkość: 423  
  • Przyśpieszenie: 627
  • Przyczepność: 446
  • Ogólnie: Klasa C na 498

Teraz zastanawiam się jakie skill'e jej włożyć, chodzi o wyścigi hmm circuit, sprint, team escape.

Ogólnie zaliczyłem jazdę próbną na sprint'cie i drag'u, na tym drugim trafił mi się Lotus klasa A ale spokojnie go objechałem, wyglądało jakby z dużego biegu ruszał :P
Odnośnie sprint'a, mam taki swój tor gdzie zazwyczaj wygrywałem VW'enem, niestety Mazdą dojechałem chyba 4  o.O V-max zdjął mnie z podium  -.- 

Ogólnie dobrze się nią jeździ, daje fajny dźwięk ze skrzyni ( albo ja jestem zmęczony i mi w głowie huczy ... ), zakręty można pokonywać z jakąś tam prędkością w miarę normalną bo wchodzi całkiem gładko chyba że na wyjściu tyłem rzuci...  Mogłaby mieć większy V-Max =/

Ogólnie autko OK.

Zanim zacznę zwracać hajs w nią zainwestowany i przygotować się na rotację muszę jeszcze podumać na stroną wizualną.
Czekam również na podpowiedzi ze strony skill'i.

Opublikowano

Mazda zawsze miala problem z V-maxem ale za to przyspieszenie jest epickie kazde inne auto zostaje przez to zniszczone

Skille przezemnie preferowane to :

Perfect start 4sec/3sec

Moc Nitro 2x 3*/ 1x 4*

Dlugosc Nitro 1x 3*/4*

Odnowienie Nitro 2x 3* 1/ 3* w przypadku kiedy mamy Moc Nitro 4* 

Ogolnie da nam to ogromny wzrost mocy nitro ktorego mazda niema podstawowo + spam dodac do tego przyspieszenie + katapulte i mozna zamiatac az milo 

Und3rsoldier.png

Opublikowano

Nie dorobiłem się do skill'i 3* i 4*

Mam jakieś 2* ale też nie jestem pewien jakie, zaspalem do pracy to zaraz sprawdze :D ( tak to jest jak sie gra po nocach ): )

Modyfikatory umiejętności, które powinieneś zamontować i w miarę możliwości je ulepszać (zastępować je silniejszymi - kiedy uda Ci się takie zdobyć):

- działanie doskonałego startu (na to możesz poświęcić 2 sloty, maksymalna wartość = 5 sekund),

- moc nitro,

- działanie nitro,

- odnawianie nitro.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Tak też właśnie myślałem :D Szkoda że ciekawych aut przy tym nie dodali ^^

MararOn a coś tańszego? :D

Pagani Zonda Cinque na aktualnej wyprzedaży w cenie 5040 SB.

Król dragów, a w dodatku całkiem nieźle spisuje się na sprintach/torach (najlepszy zaraz po F1).

HB5fLf7.png

Opublikowano

Właśnie tak myslalem o tej Zondzie. Może bym i ją dodał do kolekcji.. Pożyjemy zobaczymy :)

Lvl by sie przydał chociaż ze 30 do naklejek wszystkich ;-)

No nic, jadę do pracy a Wam życzę milego dnia :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Właśnie tak myslalem o tej Zondzie. Może bym i ją dodał do kolekcji.. Pożyjemy zobaczymy :)

Lvl by sie przydał chociaż ze 30 do naklejek wszystkich ;-)

No nic, jadę do pracy a Wam życzę milego dnia :)

Pozdrawiam :)

Kupując SB za dowolną kwotę i dowolnym sposobem płatności (również SMS'em) do 3 listopada - otrzymasz pakiet Halloweenowych naklejek :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1302724-halloween-juz-zawitalo-w-need-for-speed-world/

HB5fLf7.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakiś czas mnie nie było bo system mi siadł a nie miałem czasu zrobić formata, aczkolwiek już jestem. Mam dziwny problem... Za każdy razem kiedy chce odpalić grę ciągle ciąga mi update 1.05GB i jakieś ponad 500mb, nie pamiętam dokładnie cyfr aczkolwiek co jest nie tak... Drażni mnie to czekanie choć w sumie nie jest źle bo całość wyrabia w +- 5 minut

Folder Data ma wagę lekko ponad 3GB, do tego malutkie 3 pliki. Coś wie o co chodzi?

Opublikowano

Jakiś czas mnie nie było bo system mi siadł a nie miałem czasu zrobić formata, aczkolwiek już jestem. Mam dziwny problem... Za każdy razem kiedy chce odpalić grę ciągle ciąga mi update 1.05GB i jakieś ponad 500mb, nie pamiętam dokładnie cyfr aczkolwiek co jest nie tak... Drażni mnie to czekanie choć w sumie nie jest źle bo całość wyrabia w +- 5 minut

Folder Data ma wagę lekko ponad 3GB, do tego malutkie 3 pliki. Coś wie o co chodzi?

Patcher sprawdza pliki ktore masz u siebie na komputerze i jesli nie sa aktualne aktualizuje je. 5 minut to pryszcz.

Opublikowano

Jak może aktualizować coś co było aktualizowane kilka minut wcześniej, za każdym razem ściąga prawie 2GB a 5 minut to pryszcz bo mam w miarę neta dobrego ale jakbym miał np 1mb/s to co ?
Coś jest nie tak ale co ;d

Opublikowano

Jak może aktualizować coś co było aktualizowane kilka minut wcześniej, za każdym razem ściąga prawie 2GB a 5 minut to pryszcz bo mam w miarę neta dobrego ale jakbym miał np 1mb/s to co ?

Coś jest nie tak ale co ;d

Nie "paczalem" na stronie ale jesli jest manualny patch to go sciagnij i wtedy odpal patchera. Jesli nie to reinstal gry + usuniecie folderu z pozostalosciami i wyczyszczenie rejestru. Kliknij sobi w opcjach co ma sciagnac czy standardowa gra czy ta ulepszona (juz nie pamietam) aby sciagnal ci wszystkie patche.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...