Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zbieranie ap

kd44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki jest najlepszy sposób na zbieranie ap? Wszędzie piszą że mam zabijać w kółko jednego mobka i dostawać za niego 2k... Nie ma innego sposobu? Czy najlepsze sety do pvp za ap są bardzo drogie?

Opublikowano

Jak zdobywa się owe punkty:
- Eliminacja gracza przeciwnej frakcji.
- Eliminacja NPC przeciwnej frakcji.
- Ubijanie potworów z Otchłani.
- Wypełnianie misji.

Kopiuj + wklej z innego forum ;D

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Można założyć, że najlepszym setem będzie set oficerski, chociaż to jest zależne od Twojego aktualnego przeciwnika. Masz inny set zbroi na pvp z klasą fizyczną, a inny z klasą magiczną.

Wyżej wymienione sety można kupić:

Elyosi http://aiondatabase.net/pl/npc/802056/

Asmodianie http://aiondatabase.net/pl/npc/802057/

Tak wyglądają http://aion.im/wp-content/uploads/2014/01/download-3.png

Zbieraj także antyczne monety na set, który można kupić w Podziemiach Katalam.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Tak, ale jeśli będziesz chodził na siege, to nie powinieneś mieć problemu z utrzymaniem rangi.

Nie trzeba być pro graczem, żeby mieć nawet 5*, wystarczy regularnie uczestniczyć w siege.

Opublikowano

A jak np. będę miał oficera 2 i kupie sobie set, później spadnę z rangi, to nadal będę mógł używać setu?

Nie, set zostanie automatycznie zdjęty i dopiero jak ponownie wbijesz odpowiednią rangę, to będziesz mógł go używać.

Opublikowano

Dlatego można się zabezpieczyć żołnierskim bo bardzo się nie różni, no chyba że będziesz bardzo często chodził na siege to offowy.

Little słońce co do tych antycznych to też zależy jaki set się posiada bo czasem się po prostu nie opłaca kupować za antyczne.

Opublikowano

Dlatego można się zabezpieczyć żołnierskim bo bardzo się nie różni, no chyba że będziesz bardzo często chodził na siege to offowy.

Moim zdaniem to wywalanie medali i AP w błoto, bo wbicie 2* to nie jest żadna filozofia. Nawet jeśli będzie miał długą przerwę w grze i spadnie do Rank. 1, to wbicie ponownie 2* zajmie mu hmm... tydzień? I może to zrobić nawet w secie BMowym.

Jeśli jest inaczej, to mnie popraw. :P

Little słońce co do tych antycznych to też zależy jaki set się posiada bo czasem się po prostu nie opłaca kupować za antyczne.

Zapewne masz rację, słońce, ale wtedy zawsze można monety sprzedać.

@Akaido nah, spokojnie. Może to ja zrobiłam zbyt duży skrót myślowy. ^_^

Opublikowano

Oj no niby bicie jest szybkie. Może to i prawda co piszesz. Kiedyś latałem w żołnieskim i nie narzekałem. Co do antycznych to pomyślałem że skoro o eq mowa to i polecasz chłopakowi zbierać antyczne też na secik pve. Mój błąd. Gomen.

Opublikowano

Ja utrzymuje 3-stara bez chodzenia na siege ^^. Póki co wystarcza jakieś 20-100 gp dziennie. 50 masz za wygraną na JMR, 10 za przegraną, 20 za przegraną na kamar, 50 za wygraną na arence 1vs1, można jeszcze wejść na 3vs3, ale tu niekoniecznie wylosujesz dobre party ;) No i dwa razy w tygodniu SWB, to też za przegraną chyba 20.

A dla bardziej ambitnych, to kolega z legionu mi pisał, że jak mu się chce, to zgarnia 1500 gp dziennie +15 ceranitów. No ja mam ciekawsze zajęcia niż nudzenie się na sidżach ;P

Na 1-stara to wystarczy praktycznie przejść się ze dwa razy na siege w katalam+reshanta.

Opublikowano

I tak mało rozumiem z tego co piszecie :D Nie jestem jeszcze na end game i słabo znam aiona. Jak kiedyś dowiem się czym są te siege, jak zdobywa się ceraminty,  jakieś kamary i areny... Ale i tak dzięki za odp. dotyczącą najlepszego setu pvp :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...