Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting TOP1 i 2000 pingu na serwerze

YoungGod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skorzystałem z oferty VPS od firmy OVH i przez większość czasu mój serwer TeamSpeaka ma ping 2000. Nie da się normalnie rozmawiać.

Dla porównania darmowy VPS haphost nie miał takich pingów..

Może coś źle zainstalowałem, coś źle robię, coś źle skonfigurowałem ?

Opublikowano

Witam

Skorzystałem z oferty VPS od firmy OVH i przez większość czasu mój serwer TeamSpeaka ma ping 2000. Nie da się normalnie rozmawiać.

Dla porównania darmowy VPS haphost nie miał takich pingów..

Może coś źle zainstalowałem, coś źle robię, coś źle skonfigurowałem ?

OVH top1?:O Okej.. ;D

Tu ovh ma częste problemy, z tego co mi znajomy mówił. Przez co zmienił hosting na inny i ping serwera nie przekracza 30 :).

Opublikowano

taki mam ping przy maszynie za 10zł od ovh i siedzi w tej chwili 14 os.

http://scr.hu/1t10/6cm6t

Czy kupisz za 10 zł czy za 50 zł ping pewnie taki sam będzie nigdy nie kożystalem z tej serwerowni więc nie wiem, wiem jedno, że jest dużo lepszych pod względem lokalizacji, pingów, parametrów i cen.

Opublikowano

Ja nie narzekam miałem wcześniej 8gb ramu bardzo dużo rzeczy na tym chodziło i nie było żadnych problemów teraz mam niby 1gb ale też niema co narzekać, a jeśli jest jakiś problem oni odrazu cie o tym informują i sami to naprawiają...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
 a jeśli jest jakiś problem oni odrazu cie o tym informują i sami to naprawiają...

Czekam drugi dzień ani odpowiedzi, ani lepszych pingów...

wiem jedno, że jest dużo lepszych pod względem lokalizacji, pingów, parametrów i cen.

Możesz podać jakiś link serwerowni z lepszymi cenami i pingami ?

taki mam ping przy maszynie za 10zł od ovh i siedzi w tej chwili 14 os.

http://scr.hu/1t10/6cm6t

Też taki ping mam ale w ciągu 60 minut tylko przez 5 a pozostałe 55 minut to ping z zakresu 500 - 20000

Opublikowano

Te dwa polecam :)
mintshost.pl (Polska lokalizacja (Poznań)) (fajny support + szubka odpowiedź jeżeli jest Online to max minutę na odp czekasz ;p (chat na stronie))
biznes-host.pl (Polska lokalizacja (Poznań))

Opublikowano

Niestety ale te firmy są droższe. Najtańsze VPSy są za 18 a na drugiej stronie za 28zł.

Na ovh jest niecałe 10zł

I masz tu "kruczek" na ovh za 10zł pingi kosmiczne, "support" haha....

Na mintshost.pl masz możliwość płatności psc/(sms - placisz 30zł i masz 30zł w portfelu...), opłata np. na 3 miesiące z góry wynosi ok 50zl (przy VPS Starter) osobiście mamtam jednego VPS'a i przy 120 osobach na teamspeaku ping serwera nie przekracza 35..

Opublikowano

Ale nie pisz, że są lepsze pod względem cen, bo najtańsze są na ovh. 

Jakość a cena to co innego.

Jakość = cena jeżeli chcesz płać 10zł to nie oczekuj czegoś zaskakującego!

Wystarczy wybulić te 52.50 kwartalnie ( 3miesiace ) i mieć spokój i pewność, że pingi nie będą tak kosmiczne...

Opublikowano

Tylko niestety każda serwerownia ma te same hasła reklamowe. Nigdy nie wiadomo gdzie będzie lepiej. Dałem się namówić na to.... ovh, każdy chwali, że super.

Często parametry też są z.... dupy. Przekonałem się o tym gdy miałem serwer minecrafta o słabych parametrach w serwerowni A, wraz z rozwojem serwera postanowiłem zmienić na coś lepszego. Zmieniłem na serwerownie B z parametrami lepszymi x2 od serwerowni A, a okazało się, że nie dało się tam grać.

Ale chyba coś tu jest nie tak jak na darmowym vpsie haphost jest lepiej niż na płatnym ?

Zobaczymy jaką dostane odpowiedź, na pewno nie będą robili ze mnie idioty.

Opublikowano

Tylko niestety każda serwerownia ma te same hasła reklamowe. Nigdy nie wiadomo gdzie będzie lepiej. Dałem się namówić na to.... ovh, każdy chwali, że super.

Często parametry też są z.... dupy. Przekonałem się o tym gdy miałem serwer minecrafta o słabych parametrach w serwerowni A, wraz z rozwojem serwera postanowiłem zmienić na coś lepszego. Zmieniłem na serwerownie B z parametrami lepszymi x2 od serwerowni A, a okazało się, że nie dało się tam grać.

Ale chyba coś tu jest nie tak jak na darmowym vpsie haphost jest lepiej niż na płatnym ?

Zobaczymy jaką dostane odpowiedź, na pewno nie będą robili ze mnie idioty.

Ja kożystam z usług mintshost.pl od dłuższego czasu. Serwerownia zasługuje na  polecenie iż naprawde, nie mam problemów z swoimi VPS'ami, niskie pingi, szybki support, świetne parametry, ceny również są zadowalające. Osobiście opłacam VPS'y rocznie iż wychodzi to dużo taniej.

Serwerownia OVH, z tego co ludzie mówią i piszą na jej temat nie zasługuje na żadne polecenie..

Kiedyś szukałem dobrego dla siebie hostingu i na odpowiedź z ich strony czekałem około tygodnia, po czym zrezygnowałem z zakupu u nich.

Więc najlepiej zapytać na tym forum ludzi o opinie jaka serwerownia jest ich zdaniem dobra i zadowalająca.

Opublikowano

Miej na uwadze, że ovh nie ma serwerów w polsce. Ponadto mintshost jak i biznes-host mają tkz. blackholing, który odłącza ip twojej maszyny z połączenia do świata, takie zabezpieczenia mają :) OVH jest jak na razie liderem do spraw anty-ddosów, a to że jesteś laikiem i wystarczy, że zainstalujesz tsa z poradnika to nie wszystko. Jak się zabierasz za kupowanie vpsa to chociaż trzeba mieć pojęcie jak nim zarządzać.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano
 Jakie masz parametry maszyny?

Parametry maszyny nie są wykorzystywane powyżej 20% 

a to że jesteś laikiem i wystarczy, że zainstalujesz tsa z poradnika to nie wszystko. Jak się zabierasz za kupowanie vpsa to chociaż trzeba mieć pojęcie jak nim zarządzać.

Jeśli jesteś taki inteligentny to się podziel wiedzą. W którym miejscu moja nieumiejętność wywołuje pingi na teamspeaku i obniża wydajność łącza na vpsie.

Z tego co zauważyłem to jesteś forumowym trollem i nie zamierzam prowadzić z Tobą dalej rozmowy.

PS. Nick też masz na swoim poziomie, zastanawiam się jakie układy z teamem, że nie masz bana.

@topic

Pani z supportu nie wiedziała o czym sama piszę i zbyt wielkiego pojęcia nie miała. Oczywiście nic nie pomogła. Po wysłaniu zgłoszenia do działu technicznego dostałem instrukcje, żebym wysłał zgłoszenie do działu technicznego >.< najlepiej w języku angielskim.

To by było na tyle jeśli chodzi o moją przygodę z tą serwerownią. Temat uważam za zamknięty.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...