Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postac za 6300- dylemat

Kojak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D Otoz mam dylemat, bo nie wiem jaka postac za 6300 kupic. Zastanawiam sie nad Zac'em, Fiora i Zedem. Tak top/mid. Oraz mam pytanie, czy Zac'em bedzie mi sie dobrze i przyjemnie gralo na topie :)?

11573538277329494069.gif

Opublikowano

Zed

+Burst ogromny

+Mobilna postać

+Łatwa do gry

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Zac nawet spoko, w miarę dobry ale jest wiele lepszych champów :)

Polecam Zeda. Bardzo dobry harass, ogarnięty na lane, OP 1v1, escape. Duża przyjemność z grania nim, ale on jest champem typu easy 2 play / hard 2 pro

916741414680034286162.png

Opublikowano

Zed

+Burst ogromny

+Mobilna postać

+Łatwa do gry

Jezeli sadzisz ze Zed jest "latwa" do gry (?) to wykorzystujesz 10% jego potencjalu, to jest trudna postac z mechanika.

Zac na topie odstaje w tym momencie sa lepsze picki.

Ja Ci polecam zeda:

+w tf adc po prostu zmiatasz

+dobry escape

+ 1v1 nie do pokonania

+ogromny dmg

-trudny

4zzt3n.png

Opublikowano

A ja ci polecam fiore :) :

3lv -> Bijesz przeciwnika jak chcesz 

6lv -> Nawet 3 na 1 nie dadza rady 

-> Budujesz sie tylko pod AD i coś pz i orponosci 

-> OP

Opublikowano

Jezeli sadzisz ze Zed jest "latwa" do gry (?) to wykorzystujesz 10% jego potencjalu, to jest trudna postac z mechanika.

Zac na topie odstaje w tym momencie sa lepsze picki.

Ja Ci polecam zeda:

+w tf adc po prostu zmiatasz

+dobry escape

+ 1v1 nie do pokonania

+ogromny dmg

-trudny

"Łatwa" jako postać ;)

Nie wiesz jak nim gram, pole do popisu jest duże.

Dalej polecam Zeda, gry najpierw oczywiście na botach popylaj, ale moim osobistym zdaniem postać łatwo można ogarnąć.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

"Łatwa" jako postać ;)

Nie wiesz jak nim gram, pole do popisu jest duże.

Dalej polecam Zeda, gry najpierw oczywiście na botach popylaj, ale moim osobistym zdaniem postać łatwo można ogarnąć.

Wiesz, nie bez powodu jesteś w silverze. Zed to naprawdę trudna do wymasterowania postać, którą niby na pierwszy rzut oka się łatwo gra (w silverze, brązie), ale na wyższym ELO jednak trzeba się popisać dużymi umiejętnościami gry.

916741414680034286162.png

Opublikowano

Wiesz, nie bez powodu jesteś w silverze. Zed to naprawdę trudna do wymasterowania postać, którą niby na pierwszy rzut oka się łatwo gra (w silverze, brązie), ale na wyższym ELO jednak trzeba się popisać dużymi umiejętnościami gry.

Na Platynie jak grałem, Zedem zjadałem.

Ostatnio wróciłem do Lola.

Moje umki do grania tą postacią ćwiczyłem cały czas i z każdą grą było coraz lepiej.

Postać polecam autorowi z własnego doświadczenia.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

Czy zedem moge isc tez na topa? To raczej postac na mida prawda? Prosilbym rowniez o jakies przykladowe buildy, ktorych uzywacie :)

słaby jest na topa to bardzo pasywna linia gdzie chodzi tylko o farme.Lepiej na mid trafisz takiego teemo i po 6 zed bierze na ulta te g***o :P

shockblade_zed_by_greenmotion-d73k92u.jp

///.. The Shadows Have Enlightened Me..\\\

Opublikowano

Polecam Zeda :)

Zed

Poke

Ciekawa mechanika (2 klony)

Slow, jeżeli użyjesz E na klonach

Olbrzymi burst

Brak many - energia

Pasyw pomaga lasthitować w early game (początkowa faza gry)

Bardzo dobry escape

Ciężki do ogarnięcia

Opublikowano

Darius

+ wielki damage (w tym true damage!!!)

+ krwawienie OP

+ wbijasz 5 stacków na pasywce, ulti i przeciwnik nie żyje :)

- słaba mobilność, ucieczka

korwin.gif

Opublikowano

Zed.

+Q harras.

+Latwa farma.

+Cień wykonywanie podwojnie skilla i escape.

+Slow E.

+Dobry ult i naznaczenie znakiem ktory po chwili wybucha.

-Nie jest najlatwiejszy.

Np: Typek ci uciekl pod turreta z low  hp mam na mysli 200-400 stawiasz warda przy jego turrecie ten podchodzi zeby go zniszczyc a tu ULT>Q E> Ignite (jeśli trzeba) i typ śpi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...