Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World editor, czarne teksturki

dzekon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Dziś po tworzeniu jakieś tam mapki wystąpił taki problem:

222441413279114111292.jpeg

Poświat jest ciemny..

w setting dałem a1.msenv lub dark.msenv lub trent.msenv, ale to nic nie daje..

w syserr nic nie wyskakuje...

Jeszcze mam taki problem, że gdy chcę zaznaczyć rejon, który odpowiada za wode, pk mode lub za skały to mam coś takiego:

501081413279114111292.jpeg

Opublikowano

Mape robiłeś przy converterze od Terenzo? Jeśli tak to miałem to samo. Przy zrobieniu mapki w WE nie masz shadowmap.dds i minimap.dds. Przy konwertowaniu tego, Ci utwarza te dwa pliki. Jednak ten conv od Terenzo ma uszkodzone te dwa pliki. Rozpakuj jakąkolwiek mapkę i znajdź czyste(całe białe) shadowmap.dds i skopiuj do każdego segmentu mapy.

Miałem to samo i mi pomogło, więc musi działać. Co do minimap.dds nie jestem pewny.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Już wiem o co chodzi, dzieki gruby.

Teraz mam pytanie jak zrobić minimapkę, tą, która jest np. w 00000, niewyświetlana przez kliknięcie klawisza [M] w grze.

Już działa;d, teraz tylko te pytanko odnośnie zaznaczania skał itp.

Hmm... teraz niestety, ale mam tak, że jak jak, np. przejdę sie po mapie to w pewnych miejscach mnie loga.. czy to spowodowane jest server_attr?

Opublikowano

Już wiem o co chodzi, dzieki gruby.

Teraz mam pytanie jak zrobić minimapkę, tą, która jest np. w 00000, niewyświetlana przez kliknięcie klawisza [M] w grze.

Już działa;d, teraz tylko te pytanko odnośnie zaznaczania skał itp.

Hmm... teraz niestety, ale mam tak, że jak jak, np. przejdę sie po mapie to w pewnych miejscach mnie loga.. czy to spowodowane jest server_attr?

Server_attr jest zyebane bądź się nadpisało.

2i6eukk.jpg

Opublikowano

Według mnie jest coś z nią nie tak... Bo jak wpiszę /go 30 205 to nie tepa mnie tam, a jak wpiszę /go 30 204 to tepa no i jak zrobię krok do przodu,

uzyskuję kordy 30;205 to mnie loga.

Czyżby to była wina scalowania mapy?

Jeszcze mam coś takiego, że jak dodaję regen potwora to go i tak nie ma, nawet jak po mapie chodze i wpisuję /m 101 to dziki piesek sie nie pojawia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...