Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Problem z pluginem AZ Rank.

SorminAttack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem zwiazany z pluginem AZ Rank. Mianowicie gdy chce sobie dac range Wlasciciel komenda /rank <nick> Wlasciciel pokazuje mi User <nick> is in [Wlasciciel] forever, albo User <nick> successfully moved in rank Wlasciciel, a gdy pisze cos na chacie (wczesniej mialem kolorowy nick ustawiony) mam bialy nick i nie mam prefixu [Wlasciciel], a gdy chce znowu sobie dac kolorowy nick pisze, ze moj nickname jest taki i taki, ale gdy pisze na czacie jest bialy... Kiedys (na serwerze 1.6.2) to normalnie dzialalo, a teraz na 1.7.2 nie dziala. Dodam, ze mam zainstalowany plugin Vault. Licze na szybka pomoc. Z gory dziekuje. 

Opublikowano

Na pewno masz na 1.7 wersje Azranka ?  /azsetgroup nick Ranga . To napewno działa . Może zle w permissi masz i essentialu zrobione . Pokaż config permissions i sprawdz czy wersja dobra 

FreeBulid [1.7.2] Ip :petardafb.maxc.pl

Survivial+Gildie [1.7.x] Petarda.maxc.pl 

Opublikowano

Czy używasz PermissionsBukkit?

Jeżeli tak, to zaprzestań ponieważ buguje się on z pluginem AzRank

Opublikowano

@polskapetarda
Cos czytalem, ze ten AZRank ma dzialac na wszystkich wersjach, a na 1.7.2 nie ma.

@ziomusCZW
Wlasnie tak ustawiam, pisze na czacie, ze mam range Wlasciciel na zawsze, ale jak pisze cos na czacie zmienia mi sie nick na czerwony, chociaz wczesniej mialem inny.

@Piter172
Mam wgrane te pluginy, a w permissions w folderze PermissionsEx mam ta grupe dodana.

@Parrotek
Uzywam PermissionsEx.

@igi66
Gdy odinstalowalem plugin Vault AZRank sie nie wczytuje. 

@brzezo
Chodzi mi o danie wlasciciela sobie, na stale, a co do komendy to ona mi nie dziala.

Opublikowano

@Piter172

Probowalem i bylo to samo, lecz zaraz sprawdze czy inne wersje dzialaja.

@Edit

Probowalem wszystkich wersji AZRanka, zadne nie dzialaja. Nawet w permissions.yml mam prefixy wpisane, oraz jestem w grupie Wlasciciel.
Ktos moze mi pomoc? ;_;

Opublikowano

@brzezo

Odinstalowalem PermissionsEx, zostawilem tylko plik permissions.yml, reloadowalem, przerzucilem stary plik, wpisuje komende /pex user nick group set Wlasciciel i wyskakuje: User groups set! A jak pisze cos na czacie to nadal mam ten sam nick...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...