Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Virusy w telefonie

Poslaniec

Pytanie

Opublikowano

Witam otóż posiadam telefon ZTE BLADE iii i dziś wsadziłem kartę 4gb do telefonu która była zawirusowana i od tamtej pory telefon nie chcę się włączyć.. wyświetla się logo androida i następnie logo plusa i tak się zatrzymuje :( a tutaj dam zdjęcia prawdopodobnie  od telefonu bo czasem piszę android a czasem tak... 

post-253726-0-61137600-1413229415_thumb.png

za wysoka sygnatura

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Google nie boli. Ale lepiej sam się za to nie zabieraj! Jak telefon jest na gwarancji to go zareklamuj, to chyba najlepsze wyjście. Ewentualnie do serwisu (koszt usługi około 100 zł).

Edit

Tu masz na przykładzie Samsunga Galaxy S3 jak postawić system.

Opublikowano

Trudno trochę pogrzebać w google?

- wyłącz telefon

- włącz telefon trzymając jednocześnie przycisk zasilania i przycisk od ściszania telefonu

- wybierz opcję Factory reset/wipe data i potwierdź wciskając przyciskiem zasilania

- wybierz opcję Reboot system now

W trybie recovery przełączasz między opcjami przyciskami głośniej/ciszej. Zrobienie factory reset również spowoduje skasowanie wszystkich plików z pamięci telefonu oprócz tych, które zostały wgrane razem ze softem.

Opublikowano

Musisz wejść do recovery i wtedy próbować przywrócić do ustawień fabrycznych. Najlepiej poczytaj sobie poradniki dostępne w internecie, gdyż w każdym telefonie może to wyglądać innaczej. Znajdź też poradnik co do stawiania świeżego androida, jeśli będziesz się go trzymał to nie zrobisz przycisku do papieru z telefonu. Zresztą uwalić smartfona wcale nie jest tak prosto jak się wydaje.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

@Dargu tylko że ja mam opcje

-Reboot system now

- Aplly update from external storage

-wipe data/factory reset

- wipe cache partition

-apply update from cache 

- md5 check

i która opcja?

@dobra już się coś resetuje 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

tzn czasem dojdzie do "Brak karty sim" i się offa cały czas, czyli co mam zrobić? jak postawić ten system? 

@Edit udało mi się uruchomić system lecz nie mogę pisać nic!  

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Postaw od nowa czysty, oficjalny soft i pewnie wstanie.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Google nie boli. Ale lepiej sam się za to nie zabieraj! Jak telefon jest na gwarancji to go zareklamuj, to chyba najlepsze wyjście. Ewentualnie do serwisu (koszt usługi około 100 zł)

udało mi się uruchomić itd lecz tylko nie mogę pisać tzn  alfabet nie działa a liczby działają ...

@dobra dziękuje za pomoc. wszystko juz działa Like + dla Ciebie! 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Na twoim miejscu najpierw bym spróbował zrobić factory reset (musisz wejść w bios telefonu). Jak to nie pomoże to lepiej oddaj telefon do serwisu, bo jak się na tym nie znasz, to lepiej nie próbuj stawiać systemu na smartfonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...