Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja strona internetowa

JMWeb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam. Chciałbym zaprezentować moją stronę internetową. Jestem otwarty na krytykę i sugestie.

Link: http://jmweb.ct8.pl

Zapraszam!

if(!success()) { $tryagain = rand(1, 2); switch $tryagain { case 1: tryagain(); break; case 2: exit; break; } }

Opublikowano

U mnie wszystko działa. Nie wiem dlaczego nie wczytuje ci Bootstrapa i CSSa. Jaką masz przeglądarkę?

if(!success()) { $tryagain = rand(1, 2); switch $tryagain { case 1: tryagain(); break; case 2: exit; break; } }

Opublikowano

U mnie wszystko działa. Nie wiem dlaczego nie wczytuje ci Bootstrapa i CSSa. Jaką masz przeglądarkę?

To nie wczytuje bootstrapa czy css zastanów się :P.

Nic do oceny bo jest do tylko kodzik html'a z zawartością klas bootstrapa. Gbyby to miało jakiś ciekawy wygląd lub działanie to jest git.

Opublikowano

Nie mam teraz czasu tego poprawiać, pracuję nad inną stroną.

Opublikowano

On też korzysta z Bootstrap i .panel.

Opublikowano

Nie działa ci link?

Opublikowano

O mnie zamieniłem na Komentarze a następnie przeniosłem niżej.

Opublikowano

Dasz linki?

Opublikowano

Pracuję nad nową wersją strony!

@edit:

Wersja Beta 1.0 wydana.

Opublikowano

Też się z tego powodu cieszę.

Opublikowano

Co mamy oceniać? CSS gotowy z Bootstrapa, kompletnie nie pasujące czcionki, kilka linijek tekstu, i nic nie wdający napis "Beta", ani to skrypt, ani jakiś program, więc co będzie w release? Kolejne linijki tekstu, i inna czcionka? Tu jest sam kontakt, co tu mam ocenić?
Że użyłeś semi-gotowca, dodałeś to i owo, i oceniajcie.. No nie..

sygna2014.png

Opublikowano

Oto jak wygląda strona bez mojego CSSu:
xr2Aos9.png
A może masz przynajmniej jakiś "genialny" w twoim mniemaniu pomysł na poprawę wyglądu? Jeśli nie to ja sobie wypraszam to że ty piszesz że design niefajny a sam nie wiesz jak go poprawić.

Opublikowano

Okay, to na przykład:

1. Po co Ci navbar w którym nie masz nic innego oprócz "Strony głównej"
  2. Panel powitania nie potrzebny, a email można dać do kontaktu
  3. Panel z twitterem jest większy niż panel z kontaktem, więc może czymś tą puste pod kontaktem zapełnić hm?
  4. Nie potrzebny footer, w sumie to możesz go dać pod kontakt, przynajmniej strony będzie trochę mniejsza, i nie będzie dodatkowych 100-200 pikseli na footer, a możesz go ładnie wyrównać z twitterem.
  5. Co do czcionki, mówię że nie pasuje, robisz stronę dość czystą, więc jakaś prosta czcionka z Google Fonts by była okay, ale pewnie nie mam racji, bo aktualna jest lepsza
  6. Jeżeli już Ci zależy na tym panelu "Witaj" już lepiej go zastąpić Twoim logiem, czy też napisem "JMWeb"

Od razu ofensywa i zarzut "piszesz że design niefajny a sam nie wiesz jak go poprawić", wiem co można poprawić, ale co mam pisać jak strona jest (prawie) pusta?
Robisz co chwile jakąś stronę, więc możesz zrobić panel z projektami na przykład, pomysłów jest wiele, a nie wykorzystujesz swoich możliwości, a stawiam że jesteś zdolny..
Czasem się więcej postaraj, bo może wyjść lepiej, bo bootstrap + czcionka, to zapewne wiesz że to max 5min pracy, a myślę że potrafisz lepiej ;)

Pozdrawiam,
SKmedix :)

sygna2014.png

Opublikowano

6. Jeśli chodzi o tworzenie grafiki jestem bardzo, ale to bardzo słaby więc odpada.
Wersja Beta 1.1 wydana!
Oceniajcie.
2512214141732351240160.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zacznijmy od tego że strona nie jest twoja tylko można uznać że rozmieszczenie kodu jest twoje ;)

Styl to gotowy bootstrap i tyle.

A w dodatku to

<style>
@ url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Oswald&subset=latin,latin-ext);
body {
background-image: linear-gradient(right, #333333, #0D0C0C, #333333);
background-image: -webkit-linear-gradient(right, #0D0C0C, #171515, #333333);
background-image: -o-gradient(right, #333333, #0D0C0C, #333333);
background-image: -moz-linear-gradient(right, #0D0C0C, #171515, #333333);
background-size: cover;
background-attachment: fixed;}
h1 {
font-family: 'Oswald';
text-transform: uppercase;
}
p, font {
font-family: 'Oswald';}
</style>			

585571426179277855228.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...