Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi ze strony serwera.

patrykozak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na serwerze bardzo ścina graczy gdy biegają , kopią cobbla czyli są przykladowo kolo mnie i zaraz juz daleko ode mnie . mimo tego ze normalnie biegli . Serwer ma tez lagi ze czat chodzi normalnie ale np ./spawn nie dziala po czym po chwili gdy ustapi zacznie sie spam ze cie przeteleportowano " jak to bywa po lagu"

nie wiem co jest tego przycyzną

lagi mam już od wakacji .
Robilem nowe edycje

wgrywałęm pluginy od nowa

Craftbukkita itp wymienialem

i nadal nie wiem co jest

Lagi odczuwa każdy Gracz

maszyne mam 10Gb RAM

tps po 17-20 mam ale ostatnio po 17

pluginy
aaehhz.png

Cześć :)

Opublikowano

Patrząc na tę listę pluginów, dziwi mnie powtórzenie pluginów 2 linii w 3, tak jakby serwer widział x2 pluginy. Pomocną rzeczą byłyby komunikaty w konsoli serwera poczynając od jego włączenia, aż do wyłączenia. Najlepiej jakby ktoś na tym serwerze był i grał, wtedy łatwiej można wychwycić niepożądane akcje zainicjowane przez pluginy/skrypty.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Zmień aAntiSpam na ChatSlowMode.

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/chatslowmode/

i sprawdź, czy nie masz kilku pluginów kilka razy wgranych na FTP.

ChatSlowMode jest dawno nieaktualizowany i ma kilka bugów.

@patrykozak

Lepiej jest już skrypt(jeżeli nie potrafisz pluginu) napisać, będzie lepiej działał i możesz tam też zawrzeć swoje dodatki ;)

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Napisz do hostingu czy coś się nie dzieje i usuń te same pluginy.

pisalem to nie wiedzą . i nie wiem sam dlaczego mi pokazało 2x te same nigdy tak nie miałem . o.O

Masz może jakiś niepotrzebny skrypt, lub taki co laguje serwer?

Patrząc na tę listę pluginów, dziwi mnie powtórzenie pluginów 2 linii w 3, tak jakby serwer widział x2 pluginy. Pomocną rzeczą byłyby komunikaty w konsoli serwera poczynając od jego włączenia, aż do wyłączenia. Najlepiej jakby ktoś na tym serwerze był i grał, wtedy łatwiej można wychwycić niepożądane akcje zainicjowane przez pluginy/skrypty.

Zmień aAntiSpam na ChatSlowMode.

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/chatslowmode/

i sprawdź, czy nie masz kilku pluginów kilka razy wgranych na FTP.

ChatSlowMode jest dawno nieaktualizowany i ma kilka bugów.

@patrykozak

Lepiej jest już skrypt(jeżeli nie potrafisz pluginu) napisać, będzie lepiej działał i możesz tam też zawrzeć swoje dodatki ;)

@ProEs

Nie wydaje mi się, u mnie działa na 1.7.2 bez problemów, choćby, że to stara wersja. ;)

Wyrzuć 2x te same pluginy.

Napisz do hostingu czy coś się nie dzieje i usuń te same pluginy.

Dzięki za odpowiedzi ale usuwałem pluginy w wakacje i wgrywałem od nowa i nadal nic to nie dało . i sam nie wiem dlaczego pokazało mi się 2 razy te same pluginy . nawet tego nie zauważyłem .

zmieniałem craftbukkita , pluginy itp i to nie pomogło nie wiem co jest tego przyczyną . Gra i kmendy lagują ale czat chodzi płynnie .

Cześć :)

Opublikowano

juz nie mam tego błędu a lagi dalej są 1.5.2 craftbukkit

Zajmuje się optymalizacją serwerów, przynajmniej się na tym znam. Jezeli chcesz mozesz napisać do mnie na GG to postaram się pomóc.

CAMDNAx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...