Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra ktoś w 16:10 1920x1200 w LoL'a?

Zed Dahmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, ostatnio używałem dwóch monitorów 24 calowych w 16:9, niestety oba uległy uszkodzeniu i przesiadam się na nowy, niestety wszystkie modele które mnie interesują mają aspect ratio 16:10, ogółem powinno być lepiej, ale po sprawdzeniu w sieci jak się okazuje po sprawdzeniu tematów z forum LoL'a/reddita wskazują na to że w 16:10 pole widzenia jest gorsze... niby tematy z 2013/2012 roku, ale nowszych znaleźć nie mogłem.

Używa ktoś monitora z tą rozdzielczością i mógłby wstawić przykładowe screen dla porównania?

Ewentualnie zamiennik dla DELL U2412M z 16:9 do 1100 zł.

Za pomoc oczywiście +++

Opublikowano

SS ci nie dodam bo jestem na feriach i mam jedynie laptop ale nie powinno być aż tak wielkiej różnicy oczywiście na początku będziesz widział zmiany które mogą rozpraszać ale się przyzwyczaisz ja tak miałem jak nagle z 19 calowego kupiłem 24 kompletnie nie umiałem grać na początku.

76561198342061369.png

Opublikowano

Nie chodzi mi o przesiadkę z jakiegoś laptopa na 24 calowy monitor bo korzystałem już poprzednio z dwóch takich, tyle że tamte miały 16:9, teraz odpowiedniki w przedziale cenowym i z parametrami które mnie interesują mają tylko 16:10, dla porównania 

8343214132217871117530.png

W 90% gram tylko w LoL'a a z tego co szukałem to właśnie Riot zrobił tak żeby ,,nie dawać przewagi graczom o lepszym sprzęcie'', i użytkownicy 16:10 grają po prostu dla rozdzielczości natywnej dla 16:9 z tego powodu (starałem się to wyjaśnić najprościej jak umiałem).

Opublikowano

Nie chodzi mi o przesiadkę z jakiegoś laptopa na 24 calowy monitor bo korzystałem już poprzednio z dwóch takich, tyle że tamte miały 16:9, teraz odpowiedniki w przedziale cenowym i z parametrami które mnie interesują mają tylko 16:10, dla porównania 

8343214132217871117530.png

W 90% gram tylko w LoL'a a z tego co szukałem to właśnie Riot zrobił tak żeby ,,nie dawać przewagi graczom o lepszym sprzęcie'', i użytkownicy 16:10 grają po prostu dla rozdzielczości natywnej dla 16:9 z tego powodu (starałem się to wyjaśnić najprościej jak umiałem).

Widzę że nie zrozumiałeś tego co napisałem, użyj zoom haka ale nie rób żadnych filmów bo możesz zgarnąć bana.

76561198342061369.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...