Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki telefon wybrać i do jakiej sieci się przenieść ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc mój problem polega na tym, że w T-Mobile mam swój aktualny telefon który posiadam już 3 lata i mi się skończyła na niego umowa, teraz chcę się przenieść do innej sieci, ale nie wiem do której. Nie chce być już w T-Mobile bo po prostu widzę że mam lepsze korzyści w innych sieciach i widzę że T-Mobile sobie ze mną w kulki leci, szczegółów już nie będę pisał... A więc do której sieci najlepiej się przenieść ? Zastanawiam się nad Play, albo Orange, ale więcej dobrego słyszę od kumpli o Play i sam nie wiem, pomyślałem sobie że zapytam się w internecie co ludzie myślą na ten temat. A co do telefonu to pomożecie mi jakiś wybrać ? Od 3 lat nie zmieniałem telefonu i nie wiem co aktualnie jest do wyboru i nie znam się na telefonach żeby samemu dobry telefon wybrać, nie chce jakiegoś super najnowszego telefonu który jest drogi, potrzebuje dobrego telefonu, dotykowego, z androidem, albo czymś w stylu androida i żeby mi gry na nim dobrze działały i żeby był wygodny, polecicie coś ? I NAJWAŻNIEJSZE !! ŻEBY NIE BYŁ DROGI !!!!

Opublikowano

Co do telefonu polecam LG e460(sam go mam i jest dobry w dość dobrej cenie : na allegro 350zł~)

Sieć to polecam play jeżeli lubisz dużo dzwonić lub pisać sms mają korzystne z mojego punktu widzenia oferty;)

#rein

Opublikowano

Podaj budżet. Jako sieć polecam Play.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Nie wiem jaki budżet podać xD podawaj po prostu komórki z niskim budżetem, ja chyba na abonament telefon wezmę...

Ale co to jest dla Ciebie niski budżet? 650 zł może być?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Telefon wezmę na abonament do 50 zł i z dopłatą max 200 zł i się zastanawiam nad Nokia Lumia 630 chociaż nie wiem bo mogę też kupić Sony Xperia E1, albo Sony Xperia M, szczerze wolałbym Nokie Lumie 635 albo Sony Xperia L, ale te telefony są za drogie :/

Opublikowano

Słabo szukasz. W playu jest teraz promocja i Xperia T3 która nie jest jakaś super, ale wyprzedza podzespołami podane modele przez Ciebie o 10x. 

http://www.play.pl/telefony/sony-xperia-t3-black/?ESId=SMP_FOR250_40 210zł w abonamencie za 50zł. Szczerze mówiąc oferta strasznie kusząca i jeżeli miałbym wybierać to tylko T3. 

lownfast

Opublikowano

słuchaj jak masz zrobić, żeby najlepiej na tym wyjść. 

Wypowiadasz umowę w t mobile. Korzystasz z oferty internetowej i za 69,99 masz s4 za 199zl - od razu ją sprzedajesz. W skupach dają za nią max 1050 zł (byłem się ostatnio pytać) + w punkcie (t-mobile)zakładasz konto w alior banku i przez pierwsze 10 miesięcy będzie wpływać na nie po 50 zł. Twoim zadaniem jest tylko w miesiącu zrobić jedną transakcje bezgotówkową - kupujesz w sklepie gumy - i regularnie opłacać rachunki.

Przeliczmy teraz 1050 - 199 +10x 50 = 1351/24(msc) = 56,30

Co nam daje ten wynik ??

69,99-56,30 =13, 69      -    tyle miesięcznie będziesz płacić za abonament, w którym masz wszystko bez limitu + minuty do eu i z eu.

Pozostaje tylko kwestia dokupienia telefonu za gotówkę.

Wychodzisz na tym 100x lepiej niż w każdej innej sieci, trzeba tylko pomyśleć ;)

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

słuchaj jak masz zrobić, żeby najlepiej na tym wyjść. 

Wypowiadasz umowę w t mobile. Korzystasz z oferty internetowej i za 69,99 masz s4 za 199zl - od razu ją sprzedajesz. W skupach dają za nią max 1050 zł (byłem się ostatnio pytać) + w punkcie (t-mobile)zakładasz konto w alior banku i przez pierwsze 10 miesięcy będzie wpływać na nie po 50 zł. Twoim zadaniem jest tylko w miesiącu zrobić jedną transakcje bezgotówkową - kupujesz w sklepie gumy - i regularnie opłacać rachunki.

Przeliczmy teraz 1050 - 199 +10x 50 = 1351/24(msc) = 56,30

Co nam daje ten wynik ??

69,99-56,30 =13, 69      -    tyle miesięcznie będziesz płacić za abonament, w którym masz wszystko bez limitu + minuty do eu i z eu.

Pozostaje tylko kwestia dokupienia telefonu za gotówkę.

Wychodzisz na tym 100x lepiej niż w każdej innej sieci, trzeba tylko pomyśleć ;)

Wytłumaczyłeś mi to wszystko ładnie i logicznie i się rozpisałeś ale ja do takich interesów się nie nadaje, nawet nie chce ryzykować bo może mi się noga powinie i nie będę umiał wybrnąć z tego, a poza tym nie chce takich drogich telefonów. Już wiem co kupię, Sony Xperia M i taki telefon mi wystarczy, dziękuje za pomoc, jeśli ktoś chce się jeszcze wypowiedzieć albo dać mi lepszy pomysł to proszę śmiało pisać bo za miesiąc idę kupić ten telefon.

Opublikowano

Jak za drogie wysłałem link do promocji warto dołożyć te 10zł to wystarczy Ci to na więcej a M jest.. porażką, a nie.. teraz jest za 500zł w takim razie sorry, na promocji jeszcze wczoraj było 210 (a teraz jest obniżka o 210) 

Jeszcze jedna sprawa, używasz każdej z możliwości którą daje abonament? Bo jeżeli nie to nie opłaca się z niego korzystać. Lepiej wziąć raty. 

lownfast

Opublikowano

Jak za drogie wysłałem link do promocji warto dołożyć te 10zł to wystarczy Ci to na więcej a M jest.. porażką, a nie.. teraz jest za 500zł w takim razie sorry, na promocji jeszcze wczoraj było 210 (a teraz jest obniżka o 210) 

Jeszcze jedna sprawa, używasz każdej z możliwości którą daje abonament? Bo jeżeli nie to nie opłaca się z niego korzystać. Lepiej wziąć raty. 

Nie wiem o co chodzi z tymi możliwościami... A ten Sony Xperia M jak wezmę na abonament za 29,99 to dopłacę tylko 149 zł to na to bym poszedł, a T3 jak patrzyłem to jak bym wziął na abonament 29,99 to bym musiał dopłacić 779 zł, a jak za 49,99 to bym musiał dopłacić 619 :/ stanowczo za drogo, ten Sony Xperia M to chyba najtańszy wybór, a Nokia Lumia 630 jak bym wziął za 29,99 to bym musiał dopłacić 199 zł, a jak abonament 49,99 to bym musiał dopłacić 49 zł a więc lepiej brać Lumie 630 czy Xperia M ?

Opublikowano

Możliwości czy korzystasz z internetu (poza wifi) czy potrzebujesz pakietów smsów i darmowych minut? Bo bardziej opłaca się wziąć coś na raty, w ratach wysokości 50zł możesz sobie pozwolić na bardzo dobre telefony. Xperia T3 to moja pomyłka, wcześniej na stronie była za 210zł ale to był błąd, który szybko zmienili. 

lownfast

Opublikowano

Możliwości czy korzystasz z internetu (poza wifi) czy potrzebujesz pakietów smsów i darmowych minut? Bo bardziej opłaca się wziąć coś na raty, w ratach wysokości 50zł możesz sobie pozwolić na bardzo dobre telefony. Xperia T3 to moja pomyłka, wcześniej na stronie była za 210zł ale to był błąd, który szybko zmienili. 

Z internetu korzystam tylko przy pomocy wifi, może jeszcze się zastanowię i wezmę sobie jakiś internet żeby bez wifi móc się połączyć z internetem, chociaż nie wiem na jakiej to zasadzie działa ale jeszcze się spytam, a poza tym żadnych pakietów nie potrzebuje, jak jakiś mi zaproponują za darmo, albo taki który na prawdę jest opłacalny to wezmę taki pakiet, a na raty nie wiem jak się kupuje bo nigdy nie kupowałem na raty i nawet nie wiedziałem że telefon na raty można kupić i nie wiem na jakiej to zasadzie polega.

Opublikowano

Jak nie korzystasz z internetu często i z pakietów to nie warto brać w abonament telefonu. Wystarczy że będziesz działać na kartę i jak będziesz potrzebować gdzieś dzwonić to sobie doładujesz ew. są pakiety np. 1000 smsów za 10zł także, jest w czym wybierać. Tak samo jest z internetem. Na raty bierzesz w normalnym sklepie typu Media Markt, czy coś innego. Jak jesteś nie pełnoletni to przedstaw sytuacje rodzicom i powiedz że jest to bardziej opłacalne, wtedy prawdopodobnie wezmą telefon na kredyt. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...