Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Halo Combat Evolved - problem z uruchomieniem

MrEmicon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jako, że mi się zachciało pograć w jakąś strzelankę postanowiłem zdobyć jakąś, która na pewno by poszła na moim komputerze. Wybrałem więc pierwszą część Halo. Gdy wreszcie ją zainstalowałem i chciałem odpalić wyskoczył błąd "Cannot allcate required memory. Some other application has loaded where halo need to be located".

By jakoś włączyć grę próbowałem 2 rzeczy, a mianowicie: usunięcie pewnej aktualizacji internet explorer, a ponieważ nie mogłem jej znaleźć to usunąłem całego IE. Później znalazłem tą aktualizacje, ale nie do IE tylko do aktualizacji oprogramowania windows xp. Usunąłem więc ją, ale to również, jak można się domyślić, nic nie dało.

Czy ktokolwiek miał i naprawił ten problem, co ja mam? Naprawdę chciałbym pograć w tą grę na singlu, jak i z kolegą na multi.

Za pomoc dziękuje!!

Opublikowano

Czy gra jest oryginalna? połowa problemów jest z powodu iż gra jest piracka/ nie poprawnie pobrałeś.

Spróbuj zrobić reinstalacji gry i zainstalować na innym dysku, z tego co tu się wyczytałem to coś jest związane z pamięcią.

Opublikowano

Czy gra jest oryginalna? połowa problemów jest z powodu iż gra jest piracka/ nie poprawnie pobrałeś.

Spróbuj zrobić reinstalacji gry i zainstalować na innym dysku, z tego co tu się wyczytałem to coś jest związane z pamięcią.

Cóż... Ja mam to samo, co ten mój kolega, ale u niego wszystko ładnie działa. Nie wiem czy to wina pamięci, chociaż wiem, że mój komputer nie ma nawet 1gb RAMu, to z tego, co wyczytałem w wymaganiach gry, mam 3 razy więcej RAMu.

Przy okazji, gdy próbuje uruchomić patch, to wyskakuje błąd, że gra nie została zainstalowana :/

Opublikowano

Nie odpowiedziałeś mi na pierwsze pytanie, patch pewnie nie wyszukuje gry ponieważ nie została zainstalowana i masz sam folder lub po prostu manualnie wybierz folder z grą.

Opublikowano

Nie odpowiedziałeś mi na pierwsze pytanie, patch pewnie nie wyszukuje gry ponieważ nie została zainstalowana i masz sam folder lub po prostu manualnie wybierz folder z grą.

Więc grę mam z instalki od kolegi. on ma z internetu. więcej nic nie wiem. poza tym nie wiem jak zainstalować manualnie :C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...