Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odpowiedzialnosc za FOrum

Synegz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zamierzam zrobic forum o grach i mam pytanie.
Czy to Administraotr odpowiada za TRESCI UŻYTKOWNIKÓW ?
Czytalem to na necie, ale dalej nic nie wiem. Jedni piszą tak, drudzy inaczej a prawda jest niewiadomo jaka.
Nawet czytalem, ze ktos pozwal ForumPrawne.org i musi zaplacic 10 tys niby, ale nie wiem jak to jest.
Jestem nieletni.

Opublikowano

Cześć, zamierzam zrobic forum o grach i mam pytanie.

Czy to Administraotr odpowiada za TRESCI UŻYTKOWNIKÓW ?

Czytalem to na necie, ale dalej nic nie wiem. Jedni piszą tak, drudzy inaczej a prawda jest niewiadomo jaka.

Nawet czytalem, ze ktos pozwal ForumPrawne.org i musi zaplacic 10 tys niby, ale nie wiem jak to jest.

Jestem nieletni.

Napisz w regulaminie, że to użytkownicy odpowiadają za udostępniane treści itp. itd. (oczywiście brak możliwości rejestracji bez potwierdzenia regulaminu) ;)

647041416238306889721.png

Opublikowano

Gdy użytkownik będzie się rejestrował zrób, żeby miał opcję "Akceptuję Regulamin Globalny". W tym regulaminie będzie zawarta treść, że nie odpowiadasz za udostępniane treści itp. itd.
Zrób też Regulamin Globalny i także to napisz.
Regulamin to regulamin.
;)

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Dzięki Karol :D Wtedy już się nie mam o co martwic ?

Regulamin stworzony przez ciebie  to umowa, gdy  użytkownik ją zaakceptuje ty za jego czyny nie będziesz odpowiedzialny.

To takie coś jak przepisy drogowe. Ty je łamiesz ty za nie odpowiadasz.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

a Tutaj znalazlem

"Administrator portalu odpowiada za to, jakie treści są na nim publikowane"

http://prawo.rp.pl/artykul/623110.html

Musisz je usunąć, ale odpowiadać w sądzie nie będziesz.

"Tak więc dla przypisania pozwanym jako usługodawcom odpowiedzialności konieczna jest ich wiedza o bezprawnym charakterze wpisów, a po otrzymaniu zawiadomienia – nieusunięcie tych treści. Sąd wskazał, że stosownie do art. 15 cytowanej ustawy usługodawca nie ma obowiązku monitorowania sieci, czyli stałego sprawdzenia treści przesyłanych danych. Co więcej, nie ma też obowiązku uruchomienia oprogramowania monitorującego."

647041416238306889721.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...