Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zgrywanie nieoryginalnych kopii gier na dysk twardy konsoli na konsoli z LT 3.0

ukaszef

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj tak naprawde dopiero dowiedzialem sie o opcji nagrywania gier z plytki na dysk. Nie sadzilem, ze jest to potrzebne, jesli ma sie przerobke LT 3.0. Jednak gdzies przeczytalem, ze dzieki temu mozna oszczedzic naped i wydluzyc zycie jego i plyty z gra. Tu rodzi sie tez moje pytanie- czy majac gre na nieoryginalnym nosniku (tzw. pirata) mozna zgrac ja na dysk tak samo jak w przypadku oryginalnej gry? Nie chodzi mi tu o sama mozliwosc, ale raczej o to, czy nie bedzie to nioslo ze soba konsekwencji. Konsole mam z LT 3.0, a nie z RGH, ze wzgledu na xbox live, poniewaz chce moc grac w oryginalne gry online. Wlasnie zgralem 3 gry, ktore mam w oryginalach, na dysk, aby oszczedzic naped i plytki i zastanawiam sie, co zrobic mozna z nieoryginalnymi grami? Czy gdybym ktoregos "pirata" zgral na dysk twardy, to mogloby to zostac wykryte na xbox live i dostalbym bana? Pytam, poniewaz jestem osoba z natury dbajaca o swoje rzeczy i zywotnosc napedu sie dla mnie liczy, tak samo w sumie jak i plyty (verbatimy po okolo 4zl, wiec zawsze jakas kasa ;p), ale nie na tyle, zeby ryzykowac przez nie bycie zbanowanym na xbox live.

Z gory dzieki za pomoc i odpowiedzi! Pozdrawiam wspolkonsolowcow!

Opublikowano

tak ale bardziej chodzi mi o to czy nic sie nie stanie jesli zainstaluje pirata na dysku? oryginal to wiadomo ze bedzie wszystko okej ale jednak nie ogarniam az tak sprawy z przerobkami. wiem ze jak sie ma przerobke rgh to nie mozna grac na live  wiec troche sie boje ze jesli zainstaluje na dysk gre z pirackiej plyty to cos moze sie stac a nie chce dostac bana (przypominam ze mam przerobke lt 3.0). konsole mam ze 2 tygodnie i nie jestem specjalista w tych sprawach wiec wole sie upewnic pytajac ludzi obeznanych w temacie ;p

Opublikowano

Wręcz przeciwnie, wtedy masz większą pewność, że gra została nagrana 1:1 i szansa na bana jest mniejsza.

//i jednym z głównych powodów instalowania gier na dysku jest szybkość wczytywania się tekstur itd.^^

Opublikowano

czyli nie mam sie czego bac i moge pirackie plyty zgrywac na dysk twardy konsoli i nie zostanie to wykryte w zaden sposob i w oryginalne gry bede mogl bez problemu grac na live mimo tych piratow zgranych na hdd?

Opublikowano

wiec o co tak naprawde chodzi z tymi piratami i roznymi przerobkami? dlaczego majac przerobke lt 3.0 mozna sobie spokojnie zgrywac plyty na dysk, grac na piratach i do tego miec opcje grania na live a przy rgh granie na live jest wykluczone bo grozi banem? dlaczego wiec wszyscy nie przerabiaja na lt 3.0 zamiast rgh? czy jest jakis inny powod poza oszczedzaniem na plytkach do nagrywania?

Opublikowano

Nope, płytki i napęd to jest główny powód, no i oczywiście to, że jak ludzie wiedzą, że grać na multi nie będą to po co mają kupować płytki itd.?

Dlaczego można sobie spokojnie grać? Bo masz płytę nagraną 1:1 czyli 'prawie' jak oryginał, a po fali banów parę lat temu ms straciło trochę kasy i już nie banują ludzi bo im się to po prostu nie opłaca.

@down

do czasu

Opublikowano

Na RGH teraz też można grać live

Po za tym umożliwia odpalanie dodatków, podpisanych aplikacji, emulatorów, dem z dysku, modyfikacji na co nie pozwala LT 3.0

Opublikowano

czyli majac piracka gre na plycie moge ja zgrac na hdd konsoli i sprobowac grac na live i nie zostane przez to zbanowany? slyszalem ze lepiej po prostu nie grac w nowosci przy samej premierze zeby timestampow microsoft nie zrewidowal ale po jakims czasie od premiery gry mozna juz sciagnac ja, nagrac i gra na xbox live. czy w tym momencie jest to duze ryzyko?

Opublikowano

Tak, możesz to zrobić. Ryzyko minimalne. I zaleca się nie grać przed premierą z wiadomoych przyczyn.  //od lat gram na xbl ze znajomymi i bana jak na razie nie było i nie ma

Opublikowano

Szczerze, nie radziłabym Ci np na orginale odpalać piratów. Ponieważ jak filma microsoft cię dopadnie Twoja konsola wraz z kontem będzie zablokowana - zbanowana. I wtedy nawet Ci gwarancja nie pomoże. Jedynie będzie można napisać do nich i się dowiedzieć. 

Co lepsza, nie opłaca się przerabiać konsoli bo się psuje o wiele szybciej. Lepiej zainwestować parę groszy w orginały niż w piraty   :)

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Szczerze, nie radziłabym Ci np na orginale odpalać piratów. Ponieważ jak filma microsoft cię dopadnie Twoja konsola wraz z kontem będzie zablokowana - zbanowana. I wtedy nawet Ci gwarancja nie pomoże. Jedynie będzie można napisać do nich i się dowiedzieć. 

Co lepsza, nie opłaca się przerabiać konsoli bo się psuje o wiele szybciej. Lepiej zainwestować parę groszy w orginały niż w piraty   :)

Sorry, ale co to ma do tematu? I jak nie wiesz to proszę Cię, nie udzielaj się. 

//Shiniox, zamykaj tematy jak rozwiązane są :X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...