Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy system

Krulu aka Pomi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z gory powiem, ze nie jestem osoba, ktora dobrze zna sie na ''komputerach'', wiec licze na podpowiedzi dla ''zielonych''.

Mam pytanie, czy da sie jakos przywrocic system do stanu pierwotnego? Takiego czysciutkiego, jak przy zakupie mojego laptopa.

Czy niezbedne bd formatowanie poprzez plytke? Model to ASUS k55a.

W razie potrzebnych informacji pytajcie :) 

Ps. Ewentualnie jakis program, ktory odlaguje mi laptopa : > tylko nie Ccleaner czy ComboFix i inne tego typu, bo to nie pomaga.

3183514217139531243468.png
Opublikowano

W narzędziach systemowych jest coś takiego jak przywracanie systemu jednak myślę że format będzie konieczny 

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

W narzędziach systemowych jest coś takiego jak przywracanie systemu jednak myślę że format będzie konieczny 

No niestety, przywracanie systemu dziala przykladowo max miesiac w przeszlosc ;D

Laptopa smiecie od ponad roku :>

Opublikowano

Eee... nie, format jest zbędny.

Chyba każdego laptopa da się przywrócić z partycji recovery.

W czasie startu klikasz przycisk odpowiadający za przejście do menu z recovery. Więcej nie podam, bo nigdy nie miałem w łapach tego lapka.

graphic.png

Opublikowano

Eee... nie, format jest zbędny.

Chyba każdego laptopa da się przywrócić z partycji recovery.

W czasie startu klikasz przycisk odpowiadający za przejście do menu z recovery. Więcej nie podam, bo nigdy nie miałem w łapach tego lapka.

Nie za bardzo rozumiem ;p

Opublikowano

Zgraj wszystkie pliki które są ci potrzebne na inne nośniki danych, formacik i stawianie systemu od nowa. Jak nie chcesz formatować dysku, to podstawowe zabiegi czyli:

- usunięcie zbędnych plików, programów, gier

- defragmentacja wszystkich partycji

- wyłączenie części programów startowych (Start\Uruchom\msconfig\uruchamianie i odznaczasz pierdoły które są niepotrzebne jak np: Adobe Reader itp.)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...