Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Połączenie się z serwerem Hamachi.

kingflame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesć. Gdy ja hostuję serwer na bukkicie przez hamachi, koledzy mogą bez problemu do mnie dołączać. Jednak, gdy serwer jest hostowany przez innego kumpla, to tylko on sam może na niego wejść, ale nikt inny - po prostu serwer nie jest znajdywany. Oczywiście wszyscy jesteśmy dodani do jednej sieci. Praktycznie jedyną różnicą pomiędzy nami jest to, że ja mam neta radiówkę - lokalny dostawca, a on neostradę. Odblokowałem u niego w zaporze systemowej porty, które miały być używane- to też nie pomogło.

Ktoś ma jakieś pomysły?

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

Wchodzisz w panel sterowania - Zapora Systemu Windows - włącz lub wyłącz zaporę systemu windows - i ustaw tam wszystko na wyłącz zaprorę systemu windows

Powinno zadziałać. Też tak miałem

531001454960877632167.png

Opublikowano

Wchodzisz w panel sterowania - Zapora Systemu Windows - włącz lub wyłącz zaporę systemu windows - i ustaw tam wszystko na wyłącz zaprorę systemu windows

potwierdzam też na początku z koleami chciałem zagrać sobie na serwerze hmm te czasy :D 

Opublikowano

potwierdzam też na początku z koleami chciałem zagrać sobie na serwerze hmm te czasy :D 

Powinno zadziałać. Też tak miałem

jakaś różnica oprócz tego że napisał coś pod koniec?

@topic Jeśli by mój sposób nie zadziałał to nie wiem w czym rzecz 

531001454960877632167.png

Opublikowano

Przy jakim kolwiek "majstrowaniu" z hamachi , jaki nie był by to serwer , lub gra , musisz mieć wyłączoną zaporę bo inaczej sobie nie pograsz ;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...