Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serw, klient i porady

Heran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu bawię się z serwerami Metin2 na Hamachi. Jest tak że 2 mam postawione i działają, niestety nie spełniają oczekiwań. Hamachi jest problematyczne jednym łączy innym nie, jeden ma neta stałego ktoś inny ma mobilny denny i już nie wejdzie. Jednemu świeci na zielono innemu na niebiesko a jeszcze innemu nie wyszło dołączenie do sieci.

Chcę postawić serwer bez Hamachi i tu problem, od kilku dni poszukuję poradnika jak zacząć. Niestety większość wygrzebanych to obcięte okrojone lub nie dopracowane pseudo TuTy, wideo trwające 30s... nie wiem dla kogo to... wyrwane z kontekstu jakieś porady jeszcze w żargonie, lub super mega długie porady w większości rozwodzące się o włączeniu FileZilli.

Potrzebuję plików serwerowych, klienta (co polecacie)  i w prostych słowach porady jak postawić.

Nie mam praktycznie żadnych wymagań co do innowacyjnych rozwiązań i dodatków na serwerze.

Serwer ma być dla kilku dzieciaków którzy za miast rypać w lolka czy jakieś inne pożeracze $ wolą kombinować ze mną jak dodać coś na serwer czy jak wyedytować plik i dodać wpisy.

Mam do dyspozycji 2 kompy, jeden lepszy (dobry proc i 16Gb RAMu) drugi zwyklejszy.

Mam fundusze jeśli chodzi o hosting, choć na takie potrzeby ^^^ wolał bym tanio/za darmo.

Pomóżcie :)

Ps. Nie jestem znawcą ani informatykiem.

Co mogłem znalazłem sam i jestem samoukiem.

Nie pisz że "sie nie znasz to sie nie bierz" bo Ty też się Α i Ω  nie urodziłeś.

Opublikowano

Aby postawić serwer bez hamachi potrzebujesz serwera dedykowanego bądź vps - jest tańszym rozwiązaniem na mniejsze ilości osób. Co do plików serwerowych możesz użyć plików by terenzo (jedne z popularniejszych na dzień dzisiejszy, lecz problematyczne).

74f31dbf1675f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...