Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie widać broni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pliki terenzo.

Wgrałem nowe bronie do navicata.

Wgrałem nowe icony i nowe modele do klienta.

Edytowałem w locale item item list.

Dodam ,że w pakerze dodałem również ścieżki,więc to nie to :p

Sam myślałem ,że to złe napisanie ścieżek w locale list bądź coś źle z pakowaniem.Próbowałem kilka razy i dalej to samo.

I co?!

Gdy przywołam przedmioty jest tylko sam szkielet bez ikon.Widać po najechaniu kursorem wartość ataku itd. ale ikon nie ma,modeli też,bo jak ubieram to nie widać :p

Dawajcie propozycje co mam zrobić,będe próbował wszystkiego i odwdzięczę się tymi śmiesznymi lajkami.

Opublikowano

Witam,

- Wpisy w item _list mogą się nie zgadzać ID do ikonki

- Broni nie widać tak? czy jest biała (sam model)?

- możliwe że zła ścieżka modelu

- mogłeś również źle wpisy zrobić w packerze więc polecam eter nexus automatycznie robi wpisy.

- nic nie napisałeś o item_proto client

Opisz bardziej problem to Ci pomogę.

Opublikowano

Dobra,dziękuję chłopaki za pomoc!

Jest znaczny progres ,lecz wciąż nie rozwiązałem problemu.

Teraz wygląda to tak:

post-438666-0-84344800-1413113484_thumb.jpg

Co do filearchivera faktycznie źle dodawałem wpisy bo modelu i ikony nie było po rozpakowaniu "plików z dodanymi modelami i ikonami".

Bardzo mądra rada z tym eternexusem,pliki po zpakowaniu mają kilka mb mniej od tych filearchiwerem i nie trzeba się bawić z wpisami.

Jak widać na zdjęciu,jest ikona a modelu nie ma.

Może źle wgrałem model.Powiedzcie mi czy model to po prostu "coś tam.gr2"? Czy jeszcze coś trzeba wgrać? bo ja wgrałem tylko właśnie do tego folderu z gr2.Czy są jeszcze jakieś inne dodatki xD ?

Co do item_list:

Przypadkowe linijki wgrane w kliencie Terenzo,z których czerpałem inspiracje xD:

29109 WEAPON icon/item/29101.tga d:/ymir work/item/etc/digger_1.gr2
29110 WEAPON icon/item/29101.tga d:/ymir work/item/etc/digger_1.gr2
Moje linijki:
300000 WEAPON icon/item/300000.tga d:/ymir work/item/weapon/300000.gr2
300001 WEAPON icon/item/300001.tga d:/ymir work/item/weapon/300001.gr2
300002 WEAPON icon/item/300002.tga d:/ymir work/item/weapon/300002.gr2
300003 WEAPON icon/item/300003.tga d:/ymir work/item/weapon/300003.gr2

Czekam na profesjonalistów :D
Opublikowano

Syserr czysty.

Modelu dalej nie widać.

Co do UPA to napisałem,że czerpałem inspiracje z tego i to było oryginalnie w cliencie wiec jest dobre.Ale może ,żle Cię zrozumiałem i podałeś to  po prostu jako przykład ,gdzie mają być taby.

A więc item list jest dobre,icons jest dobre,a model.gr2 wgrany do odpowiedniego folderu.

Co wy na to moi kochani? :s

Opublikowano

Jeżeli model jest dobrze wgrany, syserr czysty, nie pozostaje nic innego jak uszkodzony model.

Ewentualnie możesz spróbować użyć całkowicie innego packera ponieważ eternexus lubi zmieniać type plików.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Postać nie ma załączonej animacji trzymania miecza tylko wait więc zjebane jest item_proto bo stamtąd przypisuję flagę która się przekłada na animację.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Wątpie ,żeby to było za wysokie id... Ktoś mi powie czy warto zmieniać id na niższe? czy to bez znaczenia tak jak ja myślę?

Co do Up to model nie może być zły bo to model miecza skopiowany ze zmienioną nazwą :D

Postać nie ma załączonej animacji trzymania miecza tylko wait więc zjebane jest item_proto bo stamtąd przypisuję flagę która się przekłada na animację.

Jeżeli chodzi o proto klientowe to wygląda tak:

<Item vnum="300002" name="300002" gb2312name="Zardzewiały Miecz" type="1" subtype="0" weight="0" size="2" antiflag="44" flag="1" wearflag="16" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="1" limitvalue0="0" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="7" applyvalue0="20" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="10" value2="14" value3="7" value4="12" value5="0" socket0="0" socket1="0" socket2="0" socket3="0" socket4="0" socket5="0" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="15" specular="0" socket_pct="1" />

Coś nie tak?

Opublikowano

Wątpie ,żeby to było za wysokie id... Ktoś mi powie czy warto zmieniać id na niższe? czy to bez znaczenia tak jak ja myślę?

Co do Up to model nie może być zły bo to model miecza skopiowany ze zmienioną nazwą :D

Ja to rozumiem, natomiast mówię co zrób żeby było dobrze a mówię Ci z doświadczenia własnych tego typu problemów. A uwierz, że nie jeden ani nie dwa sety dodałem. Więc Jeżeli chcesz mieć wszystko ok to przychyl się pozytywnie do moich rad. Wybór pozostawiam już Tobie! Pozdrawiam

Opublikowano

UPDATE!

Zmieniłem id całego setu broni na 170000-170003.

I co?! G**** xD Problem wygląda tak samo.Jest już ikona,ale gdy się ubiera to nie widać :D

Proszę o pomoc :s

Item proto klient wgrane.

Item proto serwer wgrane.

Model broni wgrany.

Ikony broni wgrany.

Wszystkie wpisy ok bo eternexus.

Locale list ok.

Kolega Mizune wspomniał coś o animacjach.

Item proto z klienta wygląda tak:

<Item vnum="170000" name="170000" gb2312name="Zardzewiały Miecz" type="1" subtype="0" weight="0" size="2" antiflag="44" flag="1" wearflag="16" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="1" limitvalue0="0" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="7" applyvalue0="20" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="10" value2="14" value3="7" value4="12" value5="0" socket0="0" socket1="0" socket2="0" socket3="0" socket4="0" socket5="0" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="15" specular="0" socket_pct="1" />

Czy coś tu jest złe?

Opublikowano

Dobra jak ktoś by wpadł na coś to proszę napisać.Skoro tak się uwzieliście na to id,to wieczorem siąde i na spokojnie wszystko zmienie na jakiś mały zakres i dam update,bo narazie to już zygam tą zabawą :s See Ya!

Opublikowano

A czemu dajesz takie duże id?

Daj w zakresie od 1-9999.

Co to za róznica? Mam broń z ID 50k i działa, więc?

Nic nie zmieniaj żadnego ID.

Ehh... co to za bronie? z mpc jakieś? Sysser z klienta nic nie wywala?

Upnij mi najlepiej swoje item list i item proto na

wklej.to

Opublikowano

Co to za róznica? Mam broń z ID 50k i działa, więc?

Nic nie zmieniaj żadnego ID.

Ehh... co to za bronie? z mpc jakieś? Sysser z klienta nic nie wywala?

Upnij mi najlepiej swoje item list i item proto na

wklej.to

Up,fajnie jakbyś prześledził posty zanim napiszesz coś od siebie.

Syserr czysty,a broń to zwykły miecz,tylko zmieniłem id.

Cóż nie chcę Cie zchejcić tylko taka rada :P

Dobrze ,że chcesz pomóc i to się liczy :D

Co do tych plików,to nie obrazisz się jak ci je  upne po prostu,bo ta strona coś mi nie gra :D

Item_proto_dump.rar - spakowane rarem

item_list.txt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...