Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek FPS..!

vesox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Załączam LoL'a ,wchodzę do gry i wybieram champa. Ładuje się do gry ,następnie na samym początku gry mam 170FPS ,po 1:55 moje FPS spadają do 60-90 i tak utrzymuje się cały czas. 

Gram jeszcze jednego , znów to samo ,a tu nagle w kilka sekund a nawet nie sekund.. nagły spadek FPS do 10-12 ! Nie rozumiem o co chodzi.. mój sprzęt jest dobry ,nie powinno być z nim problemu ,bo sami widzicie że mam 170FPS i potem po 60-90.. ale 10-12? I tak do teraz od kilku dni tak mam.. :C !! 

Format nie jest mi potrzebny.. defragmentacja nie pomaga :c CCleaner juz nie znajduje nic.. Logi i Fixy zrobione.. Antywirus nic nie znalazł. grę odpalam przez Razera.. muszę teraz grać na LOW :C ! Gdy gram teraz to z początku gry mam 145FPS ,potem mi tylko skacze od 20 do 70 z zacinaniem się :C 

Ktoś mi to wytłumaczy ,czy ktoś juz tak miał?

Przepraszam za estetykę pisania :C 

Opublikowano

750131413043409110886.png
tak wygląda temperatura podczas grania. Mam chłodzenie do Lapka i nie powinno mi przegrzewać ,był ostatnio czyszczony z syfu od środka. 

Opublikowano

Skoro mówisz, że był czyszczony, a formata nie potrzebujesz, to zanieś do jakiegoś specjalisty. 

Próbowałeś ustawić po prostu stałe FPS'y, żeby nie skakały?

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

A czy to ma jakieś tam znaczenie ,gdybym ustawił stałe FPSy? 

Mając 85FPS to nie przeszkadza w grze ,wszystko płynnie chodzi . Ale mając spadki z 60 na 20 to wtedy jest ta różnica i nie da się grać :D Np jest teamfight a tu nagle ściny haha i budzisz się martwym. 

LAPTOP ! 

Mógłbyś mi bardziej wytłumaczyć "Najprawdopodobniej masz brudny laptop przez co blokuje się dopływ powietrza dla podzespołów."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...