Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Premium VIII tier

MrVessu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż nie interesują mnie komentarze "opcja szukaj nie boli" czy "weż tego i tego". Tak jak wyżej chciałbym kupić sobie premkę VIII tieru, tylko nie wiem jaką. Jadzia raczej odpada, Lowe raczej też. Interesuje mnie coś żwawego(nwm czy dobrze napisałem), mobilnego. Wiem, że FCM jest taki, ale lubię też trochę pancerzam, kosztem tego wcześniejszego. A i T34 też odpada, nawet go nie proponujcie.

@Edit

ewentualnie mogę kupić SP i E25/su122 44

Opublikowano

UP...

do ku*** nędzy czy ja się nie wyrazałem jasno? chcę szczegółowej odpowiedzi, co naprawdę mi pomoże.

Opublikowano

Twierdzą że,  jest zbyt słaby jak na cenę która trzeba zapłacić .

Tak  to :) jest bardzo szybki malutki mobilny szybkostrzelny i ma dobre camo

Opublikowano

Z tego co słyszałem to E25 nie wart swojej ceny.

To ten kto to powiedział, to totalny idiota.

E 25 jest powszechnie znany jako pojazd mocno niezrównoważony o zbyt dużych możliwościach.

SP nie - ani nie ma mobilności ani pancerza.

Z "mobilnych" czołgów na tym tierze jest tylko IS-6...

Opublikowano

FCM - szybki, słaby pancerz, mały DPS aczkolwiek dobry RoF.

IS-6 - mobilny, mocny pancerz ale trzeba umieć go wykorzystać, dobry i DPS i RoF, ale słaba pena

Typ 59 - nie do kupienia

T-34-3 - mobilny, mocna wieża, dobry DPS ale słaby RoF, słaba celność i pena

IS-6 albo FCM, powiedz jakie linie robisz, jakie zamierzasz robić i jak dobrym graczem jesteś.

Opublikowano

Do twojego opisu pasuje is 6 i jest mobilny i ma pancerz (minus to pena i celność). A z czołgów ewenktualnych to e25 mobilność ale brak pancerza sp pancerz ale brak mobilności suka takie pół na pół i trochę mobilna i też czasami coś dingnie wiec na twoim miejscu wziołbym sukę z tej trójki. 

Opublikowano

Robię aktualnie francuzy mam VI tier, ruskie robie mam T-150, ale załoga z IS-8. Nie zamierzam grać z premką. T34 mam, więc tak jak mówiłem odpada.

@Edit

na teście grałem FCM, super czołg 6.33 i da się zejść niżej, podobał mi się. Nie wiem jak z IS-6.

Opublikowano

Dobrą mobilność ma (po za fcm'em) T-34-3, który aktualnie jest najgorszym czołgiem premium na tierze (chyba każdy się zgodzi). Nie nadaje się do gry ani zarabiania.

IS-6 ma mobilność gorszą od is-3, ale w porównaniu do SP, lwa czy T34 jest mobilny. Pancerz sporo dinga, po skątowaniu nawet 9t. Działko przed najlepszy dpm na tierze, ale na takiego E-75 najlepiej załadować OB, bo nawet z golda go co najwyżej połaskotasz.

Mam ten czołgi go polecam, w grze znacznie przyjemniejszy od jagody 8.8, ale ona z kolei przy lepszych wynikach zarabia po 30k więcej (pestki niestety tutaj kosztują aż 1k).

FCM'em nie grałem, ale jest to przerośnięty med z pancerzem który za dużo nie odbije, a lufka op nie jest.

Wybieraj - mobilność czy pancerz.

Opublikowano

Ehh ciężko mi powiedzieć. Jeszcze się nie zdecyduje, poczekam na dalsze odpowiedzi. A teraz bajo, bo idę oglądać Polone vs Niemcy.

Opublikowano

Ew. możesz poczekać na Panterę z 8,8cm, ale na nią to jeszcze pewnie sporo poczekasz.

Opublikowano

To może kompromis między IS-6 a FCM czyli 112 osobiście nie mam IS-6 ani 112 ale grałem na testowym i dla mnie lepsza jest 112, za to mam FCM czołg wymiata ale to tank dla doświadczonych grających dużo na medach. Jest szybszy od IS-6 ale wolniejszy od FCM, ma lepszy spot od IS-6 ale gorszy od FCM  ma lepsze radio od IS-6 ale gorsze od FCM. Jeśli chodzi o działo to jest to te same działo znane od starego KV-1s czyli 122 mm tylko że z penetracją 250 na złotych pociskach w razie czego. Pancerz frontowy grubszy od IS-6, brak wekspota w postaci włazu kierowcy co prawda dolna płyta jest słabsza niż IS-6 bo ma tylko 80 mm ale jest pod takim kątem że łatwo ją schować.

Zresztą co ci będę gadał zobacz.

Opublikowano

Jeśli jesteś już trochę obeznany z grą, to polecam FCM. Ma fajne działo, jest szybki i zwinny (tzn. obraca się jak baletnica) i posiada bardzo dobry zasięg widzenia. Do wad trzeba zaliczyć słaby pancerz i wielki, klocowaty kadłub.

Grałem nim trochę na testowym i powiem szczerze, że wybrałbym jego zamiast SU 122 44 (które kupiłem) 

Ewentualnie możesz pomyśleć o IS-ie. Też jest przyzwoity ale moim zdaniem brakuje mu trochę więcej mobilności, szczególnie jeśli porówna się go do "brata" z równorzędnego tieru.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Nie posiadam żadnego czołgu, ale wg. statystyk moim zdaniem najlepiej wypada FCM. Za racji, że jako jedyny ma w miarę znośną penetracje.

Owszem 175 dla doświadczonego gracza powinno wystarczyć, ale i tak będą problemy z niektórymi czołgami.

Grając nie raz przeciw 112 medami od przodu jak schowała dolną płytę nie mogłem jej zarysować to samo z ISem, lecz w FCM już ładnie wchodziło.

Dodam jeszcze, że pestki do ISa i 112 kosztują po 1k, a do fcma po 250.

sasawf.png

Opublikowano

Dobra, temat można zamknąć. Po długich namysłach postanowiłem, że nie będę kupował żadnego premtanka, ale kupie sobie GTA V jak wyjdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...