Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dwa dyski pod jednym komputerem

ElitarnyPL10

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Mojemu koledze coś się dzieje z systemem (Windows XP Professional) więc poprosił mnie żebym sprawdził u siebie czy też bedzie ten sam błąd ale ale i tu jest problem: Mój komputer ładuje mój system a kolegi nie.

I teraz tak:

Podczepiłem ten dysk kolegi pod 2 wejście na tym kablu itp. i nie działa.

Dodam że mój komputer do wykrył normalnie w Mój komputer że jest ten dysk można sobie robić co się chce ale chce tylko sprawdzić ten system bez konieczności wyjmowania mojego dysku.

Czy jest taka możliwość???

Z góry dzięki

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podłączyłem ten dysk spowrotem i mam pytanko.

Mam orginał płytke windows XP i jak wejdę już do tej instalacji to później będzie można wybrać Windows XP (Mój) I Windows XP (Kolegi) (Instalka) ?

Opublikowano

@Dargu OK rozumiem ale jak mam ten dysk i wogóle to moge na nim wgrać nowy XP i moje dane zostaną  nie naruszone?

Jeśli sformatujesz dysk kolegi, to Twoje dane (które znajdują się przecież na Twoim dysku) nie zostaną utracone. Co konkretniej dzieje się, gdy podłączasz dysk kolegi? Pokazuje się jakiś komunikat?

Opublikowano

instalacje wykonuje się na tylko przy podłączonym dysku na którym ma być zainstalowany system, potem go wyciągasz i instalujesz dalej na kompie gdzie będzie używany dysk

najlepiej to swój dysk na czas instalacji odpiąć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

przy instalacji systemu nigdy nic nie jest formatowane, nie wiem gdzie się takich głupot naczytaliście

wystarczy podłączyć inny dysk do komputera, zacząć instalacje a potem wpiąć sobie w domu do tego na którym będzie działał

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeśli sformatujesz dysk kolegi, to Twoje dane (które znajdują się przecież na Twoim dysku) nie zostaną utracone. Co konkretniej dzieje się, gdy podłączasz dysk kolegi? Pokazuje się jakiś komunikat?

Więc tak nie mogę wejść na windows kolegi ale komputer wykrył dysk i zainstalował

Jeśli nie sformatujesz dysku na którym masz dane to nie masz się czego obawiać, po prostu przy instalacji formatujesz tylko dysk kolegi i na nim instalujesz Windowsa.

No to spróbuje

Opublikowano

Jeśli nie sformatujesz dysku na którym masz dane to nie masz się czego obawiać, po prostu przy instalacji formatujesz tylko dysk kolegi i na nim instalujesz Windowsa.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Podłączyłeś swój dysk, z zainstalowanym już windowsem?

To, czy otworzy się Twój zainstalowany windows, czy instalka z płyty zależy od tego, co ustawisz w menu bootowania w BIOS. Jeśli na pierwszym miejscu ustawisz dysk twardy - otworzy się Twój windows, jeśli zaś CD ROM - otworzy się instalka.

Opublikowano

@Solymr tak o tym wiem ale mi chodzi o to czy jak już po tym formacie dysku kolegi i wgraniu plików i restarcie będzie można kontynuować instalacje czy już będę musiał jechać do niego i tam dokończyć??

Opublikowano

Czyli możesz wybrać tego xp professional, tylko Ci się nie chce włączyć? To normalne, nie macie takiego samego sprzętu, więc nie ma się co dziwić.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...