Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo jazdy - pytanie

Tworu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W poniedziałek zdaję na prawko kat. B. I mam pewny dylemat, ponieważ jeździłem z 2 instruktorami. Jeden mi mówił, że jak jedziemy za rowerzystą i mam linię podwójną ciągłą muszę jechać za nim aż do czasu pojawienia się linii przerywanej. Natomiast drugi, że jeśli się zmieszczę i nie najadę na linię ciągłą to mogę go wyprzedzić (chociaż 1 metr raczej nie był zachowany). Poniedziałek - dzień targowy godz. 10;15 więc spodziewam się ich pełno w moim mieście... I teraz pytanie, czy mogę rowerzystę wyprzedzić na podwójnej ciągłej czy muszę jechać 15km/h aż do przerywanej linii?

Opublikowano

Witam. W poniedziałek zdaję na prawko kat. B. I mam pewny dylemat, ponieważ jeździłem z 2 instruktorami. Jeden mi mówił, że jak jedziemy za rowerzystą i mam linię podwójną ciągłą muszę jechać za nim aż do czasu pojawienia się linii przerywanej. Natomiast drugi, że jeśli się zmieszczę i nie najadę na linię ciągłą to mogę go wyprzedzić (chociaż 1 metr raczej nie był zachowany). Poniedziałek - dzień targowy godz. 10;15 więc spodziewam się ich pełno w moim mieście... I teraz pytanie, czy mogę rowerzystę wyprzedzić na podwójnej ciągłej czy muszę jechać 15km/h aż do przerywanej linii?

Czekaj do przerywanej lini bo się przyczepi...

Opublikowano