Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format= mniej fps?

Gość Zarhid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po formacie mam mniej fps (ze stalych 60 do ~20)

Mam directx, framework'a. 

Wydaje mi sie, że coś może miec zwiazek z tym, ze sam wylacza mi sie laptop.

Co moge z tym zrobic?

Opublikowano

Sam wyłącza Ci się laptop - przegrzewa się?

U mnie np. fps wzrastają, gdy przeczyszczę kompa (w środku), 60+ mam. A tak bez odświeżenia go, hmm.. Zazwyczaj 20-40 skaczą, ale da się grać <_<

Opublikowano

Może coś się przegrzewa skoro Ci się sam wyłącza laptop (przy chyba 100 stopniach Intel Cory same odcinają zasilanie, aby uniknąć spalenia).

A co do FPS,  upewnij się, że masz wszystkie NOWE sterowniki :)

916741414680034286162.png

Opublikowano

A co moge zrobić z przegrzewajacym sie laptopem? Mam podkładke chłodzącą, czyścilem powietrzem ostatni raz może ok. miesiac temu.

Jak sprawdzić, czy potrzebuje nowych sterowników? Z tego co pamietam mam aktualne.

Opublikowano

A co moge zrobić z przegrzewajacym sie laptopem? Mam podkładke chłodzącą, czyścilem powietrzem ostatni raz może ok. miesiac temu.

Jak sprawdzić, czy potrzebuje nowych sterowników? Z tego co pamietam mam aktualne.

Przeczyść jeszcze raz. Niby miesiąc to nie mało, ale mogło się zakurzyć.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Najlepiej oddaj do serwisu jak się na tym nie znasz, 50 zł a oni Ci to wszystko ładnie zrobią (jak Ty to będziesz robił to możesz coś uszkodzić, szczególnie jeśli czyściłeś samym powietrzem, pewnie jeszcze bez rozkręcania)

A co do sterowników spróbuj wpisać w menu start: Aktualizuj sterowniki urządzeń i tam klikaj na poszczególne rzeczy np. na kartę graficzną i spróbuj ją zaaktualizować ;)

Opublikowano

Upewnij się, że nie przegrzewa Ci się laptop. Jeśli tak, to kup najlepiej podstawkę chłodzącą. Niby gówno, ale na prawdę pomaga. 

A jeżeli sam Ci się wyłącza, to zgłoś do reklamacji (jeśli jest dalej na gwarancji) albo zanieś do jakiegoś człowieka, który zajmuje się komputerami. Zazwyczaj, za podstawowe naprawy biorą ok. 100 zł. 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Mam podkładkę chłodząca.

Dużo stawiasz na tą podkładkę ;) Z własnego doświadczenia wiem, że one nie dają tyle ile się wydaje. Radzę, żebyś jednak zaniósł do specjalisty.

Opublikowano

A co powiecie o tych fpsach? Mam aktualne sterowniki, direct'a niby wszystko okey ale dalej 20 fps

Opublikowano

Komputer może mieć jakąś wadę techniczną, więc nie ważne, czy w sterownikach masz wszystko cacy, czy nie. Komputer może być już stary, nie napisałeś ile go masz.

Czasami, po jakimś czasie już siada, jak człowiek.

Zanieś go po prostu do jakiegoś speca i będziesz miał problem z głowy. 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Ale dlaczego przed formatem (2 dni temu) lol chodzil przy stalych 60 fps?

Może to zbieg okoliczności.

Podaj parametry komputera i ile go już masz.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...