Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mieszkanie w internacie

Rayso.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, wszystko wskazuje na to, że po ukończeniu gimnazjum będę musiał wyprowadzić się z rodzinnego miasta (brak dobrych szkół).

Czy mieszka/ł ktoś z Was w internacie? Chciałbym się dowiedzieć czy jest tam tak źle jak mówią mi niektóre osoby. 

Opublikowano

Hej, wszystko wskazuje na to, że po ukończeniu gimnazjum będę musiał wyprowadzić się z rodzinnego miasta (brak dobrych szkół).

Czy mieszka/ł ktoś z Was w internacie? Chciałbym się dowiedzieć czy jest tam tak źle jak mówią mi niektóre osoby. 

Słabo, musisz siedzieć cały czas w szkole i nawet fapać nie można, nie radziłbym Ci.

647041416238306889721.png

Opublikowano

koszmar podobno żreć dostajesz to co naszykują, śpisz z kilkoma ludzmi w jednym pokoju którzy różnie są nastawieni, fapać się nie da więc przygotuj się na agresje i nadpobudliwość cweli , pierwszy tydzien pewnie bedziesz miec zapasy bo ktos musi byc samcem alfa w stadzie

Opublikowano

koszmar podobno żreć dostajesz to co naszykują, śpisz z kilkoma ludzmi w jednym pokoju którzy różnie są nastawieni, fapać się nie da więc przygotuj się na agresje i nadpobudliwość cweli , pierwszy tydzien pewnie bedziesz miec zapasy bo ktos musi byc samcem alfa w stadzie

To

//

Załatw szlugi to może będziesz w stanie sprzedawać

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Również nie polecam, mój Kumpel mieszka w internacie i jest c*****o 23, cisza nocna, pobudki itd ziemniaki z proszku (ale to zalezy od internatu) ale ogólnie, nie będzie ci z a wesoło tam. Odradzam.

Opublikowano

Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć

- wkurwiający dojazd w niedzielę i piątek z całym bagażem, 

- kolejki do toalety,

- słaby internet, 

- słabe jedzenie (w jednym tygodniu potrafił być 3x ryż),

- nudy, nudy, nudy,

- wszędzie kurz,

Ale jak nie ma dobrego dojazdu to musisz ;p

Opublikowano

Zalezy do jakiej szkoly idziesz, jaka reputacja itd.

Sa "elitarne" dla takich geniuszy(moj kolega z gimnazjumdo takiej chodzil) i tam raczej na wspollokatorow nie ma co narzekac, ze ci wleja. Gorzej jak idziesz do jakiejs zawodowej.

Opublikowano

To nie wiem do jakich Wy patologicznych szkół chodzicie... lol.. U mnie dwaj koledzy klasy mieszkają w internacie i nie narzekają, a wręcz przeciwnie. Sam jem w internacie obiady więc mogę stwierdzić, że jedzenie jest świetne. WIFI jest, sala z TV też, po 2 łazienki na piętrze, dostęp do boiska szkolnego, budynek niedaleko centrum miasta, nie musisz stawać do szkoły na 2h przed rozpoczęciem zajęć... same plusy.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Zależy też w jakim mieście mieszkasz, bo jest różnica między taką Warszawą, a Sosnowcem bądź Radomem. Możesz poszukać opinii w internetach może coś znajdziesz, bo każdy internat jest inny :) zależy od osób jakie tam pójdą najbardziej.

Opublikowano

Rozumiem. Dzięki Wam wszystkim za pomoc ;)

Najgorsze jest wspólne mieszkanie, cenie sobie prywatność i wolałbym mieszkać w małym pokoju z biurkiem i łóżkiem niż z obcą osobą od rana do nocy :f Jeszcze nie podjąłem decyzji, raczej będę zmuszony bo mieszkania wychodzą bardzo drogo.. chyba, że bym kogoś załatwił na współlokatora.

Opublikowano

Ludzie z internatu często wychodzą na miasto, więc raczej o prywatność się nie martw. Sam będziesz wychodzić bo zglupiejesz.

Opublikowano

Rozumiem. Dzięki Wam wszystkim za pomoc ;)

Najgorsze jest wspólne mieszkanie, cenie sobie prywatność i wolałbym mieszkać w małym pokoju z biurkiem i łóżkiem niż z obcą osobą od rana do nocy :f Jeszcze nie podjąłem decyzji, raczej będę zmuszony bo mieszkania wychodzą bardzo drogo.. chyba, że bym kogoś załatwił na współlokatora.

A gdzie zamierasz iść do szkoły średniej? Rozumiem, że dopiero za rok?

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Mieszkanie w internacie jest uzależnione od towarzystwa. Z wyżywienia dasz radę, ale gdy trafisz na pojebańców to wykończą Cię psychicznie i kiedyś powiesz "dość".

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Z tego co ja wiem to w internacie jest Zajebiscie ale musisz miec lajtowe osoby w pokoju. Jak dla mnie jedynym minusem mieszkania w internacie to nauka bo musze miec pelne skupienie musi byc cicho i czytam glosno :)

Tu Ci jakos glupoty gadaja ;)

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...