Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kogo kupić?

Kosiara77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem się zapytać kogo kupić za 6300pz. A otóż kupiłem Aatrox'a.. I dosyć słabo mi się nim gra :/, mam 13 lvl, kolega z 30 doradził mi żebym wymienił Aatrox'a na Vel'Koza, ponieważ jest to łatwa, i dobra postać.. Kogo wy polecacie kupić za 6300pz? (ŁATWEGO DO OPANOWANIA)

Pzdr.

Opublikowano

Polecam Fiore :)

W miarę łatwa do grania, na niskim ELO bardzo dobrze się sprawdza. Boska na lane i 1v1. Gdy odpowiednio nafeeduje się w early to jest OP w late :) Bardzo przydatna w TF.

Polecam!

916741414680034286162.png

Opublikowano

@LordeVasto ma rację. Fiorka to łatwe carry, którym wystarczy się troszkę nafarmić i sama wszystko niszczy.

Ja osobiście polecam Ci Kha'Zixa. Mocny pick, głównie do jungli, więc na tak niskim poziomie może to przeszkadzać, ale na topie też się sprawuje. 

Z innych postaci, które są dość proste do opanowania, będą takie jak Viktor czy Ziggs. Polegają głównie na obijaniu przeciwnika, a później łatwym zabiciu go.

Ziggs jest dość fajny, bo ma slowa, może sobie uciec, łatwo się nim farmi + ma przyjemnego ulta, który zgrywa się z botem/topem, kiedy ktoś jest zestunowany. 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

@Kosiara77

Zależy :) Dla niektórych łatwy, dla innych trudny. Ma specyficzną mechanikę gry więc nie każdemu to pasuje. Ogólnie dobry champ, duże dmg, ogarnia lane, łatwy do carrowania. Polecam, jeśli nie zdecydowałeś się na tą Fiorę

916741414680034286162.png

Opublikowano

Że tak powiem, vel'koz jest średnim do ogarnięcia champem.

Polecam yasua, kupiłem go na 14 lvl'u i wtedy moje średnie staty to były 7/3, 5/1, 10/4

+ Niezwykle mobilny

+ Kosa w mid i late

+ spam na q

+ ściana która blokuje duuuuużo skilli :)

+ świetny pasyw

- na początku trochę papierowy

- słabe early

Opublikowano

Nie szkodzi Ci spróbować. Wręcz nawet lepiej jeśli spróbujesz. Trudniejsza gra, to bardziej urozmaicona i mniej nudna gra. A na tym poziomie fajnie jest ogarnąć coś lepszego, gdy inni grają np. Dariusem :p (chodzi o łatwość, a nie "moc")

Opublikowano

Zostaw Aatroxa, ma lifesteal więc jakoś się utrzymasz na linii, Vel' Koz jest trudniejszy od niego, a wymiany zostaw sobie na skiny, na postacie nie warto.

Opublikowano

nie sluchaj kolegi 30 lvl, velkoz to postac ktora nie jest grana z prostego powodu, to jest drewno. Zerowa mobilnosc, wymagana jest umiejetnosc pozycjonowania kotrej jesli masz 13 lvl nie posaidasz a wiec bedzie ci sie zle gralo ta postacia.

Opublikowano

Zed na wiecznym.

Nie potrzeba jakiś nadzwyczajnych skillów w grze, aby go opanować.

Jest łatwą postacią i miło się nią gra.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Ja bym wziął Dariusa na ten poziom. :)

+ Duży dmg i łatwa farma (Q)

+ Slow (W)

+ Aoe "grab" (E)

+ Duży true dmg (Ultimate)

+ Kontruje dużo postaci na topie

#edit

Opublikowano

Chyba zdecyduję się na tego Vel'Koza..  :huh:

Postac fajna lecz trzeba ją ogarniać wątpie zeby 13lvl ogarnął Vel"Koza lecz nie znam twoich umiejętności. Ja polecam ziggs'a mag latwo go ogarnać duzy ma harras z Q np taka kate zje. A z ad to hmm. Moze darius ? Chlopak z jebnię**** Q duzy hatrras przyciągniecice slow z W op ult. LEcz gdy kupisz dariusa z ulta wal dopiero jak nad ofiara jest 5 kropli krwi i taki dziwny znaczek.

Zawsze masz 3zetony. O ile ich nie wykorzystałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...