Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Baza danych (sql)

co tam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialem sie zapytac czy ma ktos normalna baze danych ze wszystkimi opcjami? tzw. zakladanie itemow na pomocnikow, wejscie do wiezy, wejscie do lochow gildii, itd.

oraz chcialbym sie zapytac jaki jest skrypt na pancerz i w ktorej linijce w request.php ten skrypt wkleic, poniewaz pokazuje mi caly czas pancerz: 0

i jeszcze jedno pytanie posiada ktos moze skrypt na lochy gildii te zbugowane od bolusia, chyba ze sa jakies nowsze ;D? jezeli tak to takze bym poprosil, z tego co pamietam ten skrypt wklejalo sie pod wieza w pliku request.php ?

Jezeli ktos posiada jakies nowe skrpty do tej gry to takze bym poprosil

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja dorzucam, że szukam najnowszych plików. Jeszcze nowszych od Tyiula.

Nowszych nie ma, do pewnego czasu istniały pliki w pełni odwzorowane do globalnych serwerów.

Pliki te niestety zostały sprzedane tylko 1 RAZ, i nie są już dostępne nawet za wysoką kwotę.

Pliki tyiu, są najnowszymi publicznymi plikami.

Opublikowano

Nowszych nie ma, do pewnego czasu istniały pliki w pełni odwzorowane do globalnych serwerów.

Pliki te niestety zostały sprzedane tylko 1 RAZ, i nie są już dostępne nawet za wysoką kwotę.

Pliki tyiu, są najnowszymi publicznymi plikami.

aha ok ale mi chodzi o baze danych od kogos kto ja w pelni uzupelnil i mozna zakladac itemy na pomocnikow itd. gdzies kiedys taka widzialem ale zapomnialem gdzie ;/ noi chodzi mi o zbugowany system walki lochow gildijnych chcialem chociaz tyle, bo zrobilem serwer na hamachi i gram z kolegami ale nie mamy juz gdzie walczyc bo mam jakas stara baze danych chyba od plikow bolusia v2 i nie mozna wejsc w wieze ani w lochy gildii ;)

Prosze o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

Proszę, pełna baza danych 

http://www10.zippyshare.com/v/67642455/file.html

Pomogłem? Lajkuj

Moje skrypty wykorzystywały tabelki :

`gratis` char(3) NOT NULL DEFAULT 'nie',
  `statuss` char(100) NOT NULL,

--
-- Struktura tabeli dla tabeli `czat`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `czat` (
  `id` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `gracz` varchar(150) NOT NULL,
  `wiadomosc` text NOT NULL,
  `widzialne` enum('yes','no') NOT NULL DEFAULT 'yes',
  `data` bigint(20) NOT NULL,
  `id_gracz` int(10) NOT NULL DEFAULT '0',
  `pryw_id` int(10) NOT NULL DEFAULT '0',
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

-- --------------------------------------------------------

Musisz je usunąć, aby mieć mniejszy bałagan

Opublikowano

dzieki Nitr0o za pomoc oczywiscie lajk sie nalezy, zaraz ogarne twoja baze jak bede mial pytania to sie odezwe ;)

Pozdrawiam

@Edit:

Nitr0o nie wiem dlaczego ale po wgraniu twojej bazy danych sql nie moge sie zarejestrowac :( jezeli moglbys pomoc bylbym wdzieczny

Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdź czy stworzyła się tabelka user_data, wydaję mi się, że twoja wersja gry, nie obsługuje niektórych tabelek lub ma zmienione nazwy, dlatego nie tworzy kont:>

Ewentualnie weź request stąd 

http://www77.zippyshare.com/v/64322130/file.html

hasło: 

MPCforum.pl

Tabelka user_data zostala stworzona cala baza danych prawidlowo sie dodala 0 bledow a zarejestrowac sie nie moge na tym request.php co mi podales jest to samo najgrsze jest to, ze zaden blad sie nie pokazuje po prostu klikam zarejestruj klikam ok i nic stoji w miejscu ;/

Prosilbym o pomoc

Pozdrawiam

@Edit:

Rejestracja dalej nie dziala ale wszedlem w baze danych pozniej w user_data i kliknalem wstaw zrobilem konto i dziala tylko nie wiem dlaczego rejestracja mi nie dziala ;/

Pozdrawiam

@Edit:

Nitr0o wlasnie o taka baze danych mi chodzilo ;) gdyby rejestracja dzialala byloby wogole super ;) 

posiadasz moze zbugowany skrypt lochow gildii? 

dam ci limit moich lajkow bo baza danych bardzo mi sie podoba jeszcze raz wielkie dzieki

Pozdrawiam

Opublikowano

Baza danych działa, i ma wszystko czego potrzebujesz. Twój skrypt gry obsługiwał pewnie inne tabelki. Zastosuj ten request który dałem w edycji postu, powinno zadziałać

Tak za baze danych wielkie dzieki ;) gdyby jeszcze tylko rejestracja dzialala prawidlowo i nie musialbym recznie w bazie danych zakladac kont byloby jeszcze lepiej ;)

Wyzej pisalem juz, ze wgralem na hosting twoj request oczywiscie polaczylem z baza danych i ten sam problem z rejestracja ;) nie wiem czym jest to spowodowane, wydaje mi sie, ze moj hosting moze cos blokowac sprobuje wgrac wszystko na inny hosting

Jeszcze raz dzieki za baze danych

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...