Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z bazą Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zamierzam napisać od zera item_proto.

Wyjasnie mój problem.Więc serwer działa ładnie pięknie i gitarka gdy wgram wszystko od terenza.Działał pięknie ,dopóki się nie dotknęłem item_proto.

Moim marzeniem xD jest napisanie item proto od zera,ale nie wiem jak to zrobić.Gdy wyczyściłem całą tabelke item_proto(zostawiłem tylko id 1 i 2,yang i polska wersja) i inne tabele ,które mogą psuć włączanie się serwera.A więc wyczyściłem item proto,refine proto,i shop.

Po całym kształtem serwer się włącza,lecz gdy się loguje na kliencie to pisze zostaniesz połączony i po sekundzie wyrzuca do listy serwerów i ch i tak w kółko.

Tak więc w streszczeniu chodzio o to ,że chcę napisać bezpiecznie item proto od zera,a proszę was o to abyście mi wytłumaczyli jak to zrobić.

Dziekuje i prosze o odpowiedź.

P.S Pliki i maszyna Terenzo,a item_proto skonwertowane do txt tak jak powinno(kumaci zrozumieją o co chodzi).

Opublikowano

Jeżeli wyczyścisz item_proto to takie pliki .txt jak mob_drop_item, special_item_group itd to też musisz wyczyścić, bo tam zawiera ID z item_proto.

Jeżeli chcesz napisać swoje to robisz to w notatniku aby w navicacie.

Jeżeli chcesz zrobić to szybciej to eksportujesz gotowe item_proto do .sql, wybierasz najpotrzebniejsze wpisy do drugiego notatnika, jak wszystko będziesz mieć co będziesz chciał, to wrzucasz te query do konsoli i po sprawie.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Wywal sobie wszystko jak tak bardzo chcesz ale później patrz w syserr co wywala i to dodawaj spowrotem :)

Tym sposobem chłopak straci kilka dni, po prostu przeleć się po itemproto i usuwaj itemki które są ci nie potrzebne, oraz nie są wywoływane przez inne rzeczy.

74f31dbf1675f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...