Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] WiadomościMe.

Memust

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WiadomościMe

Skrypt na ustawialne wiadomosci powitalne

Ogólnie:

Skrypt został zainspirowany PanemNikodemem który potrzebował tego. Ogólnie w skrypcie można ustawić wiadomości powitalne dla danych graczy ( adminów itp. ). Jest to skrypt niezbyt rozbudowany, ale wielu nowym graczom, czy uczącym sie skrypterom pewnie pomoże. Jeśli będzie pare lajków pod tym, moge rozbudować go i dać config w którym będzie można ustawiać wiadomości.

Komendy:

/wiad p - Wyświetla pomoc na temat skryptu

/wiad r - Reload skryptu [ przy pierwszym ładowaniu należy to zrobić, potem kiedy chcesz zmienić adminów, headadminów itp ]

/wiad m - Lista graczy dla których przy wejściu wyświetlana będzie wiadomość

/wiad a, ha, wla [nick] - Ustawianie graczy dla których będzie wyświetlana wiadomość [ admin, headadmin, właściciel ]

Wersja:

0.1 By Memust

Download:

http://pastebin.com/jexBDjSW

Na koniec: jeśli używasz tego skryptu albo skopiowałeś jakąś część jego dla celów własnych, proszę, daj lajka :) Jeśli chcesz uzyskać dokładne informacje, zapraszam na pw albo na serwer widoczny na samym dole [ to nie jest reklama - serwer jest prywatny :P ]

Wszelkie bugi, glitche itd. proszę o zgłaszanie pod tematem :D Propozycje mile widziane :P

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

@kondziu98 to nie plugin... Prosze nie nazywaj tego syfu (skryptow ogolnie) pluginami. 
@topic hahaha! Wiadomosci nie mozna ustawic w opcjach. Max 5 graczy mozna dodac do tego twojego skryptu. Lepiej juz po permissions robic to... 
Co do sygnatury wez sobie wejdz http://www.mpcforum.pl/index.php?app=core&module=usercp&tab=core&area=notifications i zaznacz wszystko.

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

@kondziu98 to nie plugin... Prosze nie nazywaj tego syfu (skryptow ogolnie) pluginami. 

@topic hahaha! Wiadomosci nie mozna ustawic w opcjach. Max 5 graczy mozna dodac do tego twojego skryptu. Lepiej juz po permissions robic to... 

no tak racja to nie plugin tylko scrypt zawsze jakoś tak pisze plugin :P

Też za bardzo nie paczyłem w kod (można powiedzieć że przeleciałem go - jak kolwiek to znaczy)

@topic tak jak pisał wyżej można by to rozwinąć w np: config.yml :)

Pozdrawiam

531001454960877632167.png

Opublikowano

@xMaxer Skrypt pisany był na próśbe jednego z graczy i nie przylożyłem sie do niego zbytnio, dopiero pod koniec zauważyłem że mogę zrobić z tego temat :P. Moim zdaniem 5 miejsc wystarczy, na Adminów, bo raczej ich więcej nie będzie, ale dokopiuje pare.

@kondziu98 Będe to rozwijał, tylko jak mówiłem dopiero pod koniec pisania tego podszedłem do tego na poważnie.

Jutro/pojutrze - wersja ulepszona 0.1.1, dodam config prosty i coś jeszcze jeśli dostane jakieś wskazówki, albo sam coś wymyślę :D

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

chciałes napisać skript ! mysle ze jest bardzo dobry!

no tak racja to nie plugin tylko scrypt zawsze jakoś tak pisze plugin :P

Też za bardzo nie paczyłem w kod (można powiedzieć że przeleciałem go - jak kolwiek to znaczy)

@topic tak jak pisał wyżej można by to rozwinąć w np: config.yml :)

Pozdrawiam

Tak jak tu napisałem wyżej :)

@topic możesz też dodać do gracza jak chcesz, ale to tylko mój pomysł :)

531001454960877632167.png

Opublikowano

Jak dla mnie skrypt bezsensowny, wystarczy MOTD z essentiala.

Wbił na serwer? To okropnie brzmi...

Czemu ja masz

if arg 1 is "costam":
    #kod
else:

Dajesz else? Rób to tak:

if arg 1 is "costam":
    #kod
if arg 1 is "costam2":
    #kod
if arg 1 is "costam3":
   #kod

Robiąc ciągle else, będziesz się gubić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...