Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam poradnika dla nowych graczy.

GoooToPro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Szukam dobrego poradnika dla nowych graczy cs:go (po polsku). Ostatnio zachęciłem kolegę do kupna cs:go ale to jego pierwszy cs. Nie grał w 1.6 itp. Ja mu tego tak dokładnie nie potrafię wytłumaczyć ( ja długo grałem w 1.6 i miałem jakieś podstawy). 

Z góry dzięki. Za podanie bardzo dobrego poradnika dla nowych graczy CS:GO daje limit +.  

Opublikowano

Kanal izaka na yt pomoze mu ogarnac flashe i smogi na mapach. Samej gry trzeba sie nauczyc.

Jak kolega , oglądnij kanał izaka . Kolejną pomocą może być oglądanie Drużyn z CS ( Titan / VP / NIP / itp ) dzięki temu nauczysz się czegoś poznasz lepiej mape itp . Wprawa w granie przyjdzie sama mnie opanowanie cs;go zajęło max 2 tygodnie więc nie graj na siłe jeśli widzisz że grasz gorzej to odpuść sobie cs na 2-3 dni i wtedy wróć ponownie . 

Opublikowano

Jak kolega , oglądnij kanał izaka . Kolejną pomocą może być oglądanie Drużyn z CS ( Titan / VP / NIP / itp ) dzięki temu nauczysz się czegoś poznasz lepiej mape itp . Wprawa w granie przyjdzie sama mnie opanowanie cs;go zajęło max 2 tygodnie więc nie graj na siłe jeśli widzisz że grasz gorzej to odpuść sobie cs na 2-3 dni i wtedy wróć ponownie . 

Ale to nie dla mnie :P

Opublikowano

Ale to nie dla mnie :P

wszystko zależy od gracza i tego co chce prezentować w grze. Jeżeli grasz rekreacyjnie w csa, 4fun to nie ma sensu uczyć się kosmicznych smoke'ów i oglądać meczy titanów, ldlc, fnatic, bo to nic nie da. Trzeba po prostu chcieć. Tutaj nie można nic na siłę, bo człowiek się zniechęci. Wiem to z własnego doświadczenia jak zaczynałem i chciałem jak najszybciej ogarnąć wszystko, aby dorównać poziomem swoich znajomych, którzy mieli przegrane po 1k godzin. Było ciężko i nieraz po kilku rundach grania z ak miałem ochotę usunąć tą grę (normalnie byłem graczem bfa i tam z łatwością praktycznie wyrywałem pojedynki 1vs1), ale mimo to zacząłem grać po prostu więcej w cs'a.

Na dobry początek polecam Ci ogarnięcie recoila wszystkich broni. Tutaj bardzo ładnie zrobiony poradnik, po angielsku, ale praktycznie nie ma tam nic skomplikowanego czego byś nie ogarnął: http://www.youtube.com/watch?v=x9gtEDB5lPs

Jeżeli wkręcisz się w tą grę już bardziej czy tam Twój kolega to wtdy jak najbardziej pooglądaj akademie taktyczne izaka i ustawianie się na mapach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...