Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra Dzielne Krasnale: Powrót po skarby przestaje działać

RetroApo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gdy próbuję rozpocząć grę ta nagle przestaje działać i wyłącza się. Mogę ją normalnie uruchomić i poruszać się po menu głównym. Gdy chcę rozpocząć grę napotykam owy problem. Dodam, że gra działała poprawnie na systemie Windows XP natomiast na 7 występuje ten problem.

Opublikowano

Z tego co widzę to musi być stara gra. Zainstaluj ponownie grę, zaktualizuj wszystkie stery. Uruchom w trybie zgodności z Windows XP. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

To zrób resztę to co napisałem w poście. Jeśli to nie pomoże oznacza to, że gra jest zbyt stara i nie pograsz w nią na Windows 7. 

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc udało się odpalić grę w trybie okna. Niestety coś jest nie tak z grafiką. W trybie pełnoekranowym grafika wygląda normalnie natomiast nie idzie gry odpalić.

1zgstxx.png

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc udało się odpalić grę w trybie okna. Niestety coś jest nie tak z grafiką. W trybie pełnoekranowym grafika wygląda normalnie natomiast nie idzie gry odpalić.

5260314127986191234201.png

Jak pisałem, są problemy ze zgodnością. Windows 7 a XP to bardzo duża różnica.  Inne gry dobrze działają? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uruchomiłem system Windows XP na VirtualBox i zainstalowałem grę. Niestety uruchamiając ją na niecałą sekundę otwiera się okno gry, po czym zamyka się. Nie dostaję żadnego komunikatu błędu.

Opublikowano

Uruchomiłem jako administrator oraz zmieniłem rozdzielczość. Niestety podobnie jak wcześniej okno gry zamyka się po ułamku sekundy.

Sprawdziłem dogłębniej problem i okazało się, że każda zainstalowana gra napotyka ten problem.

Opublikowano

Sytuacja przedstawia się następująco. Instalowałem kilka starych gier zarówno na Windows 7 jak i wirtualnym Windows XP. W przypadku Windows 7 wszystkie gry oprócz wspomnianej w temacie (Dzielne Krasnale) działają bez problemu. Do gry da się wejść ale tylko i wyłącznie do menu. Natomiast na systemie wirtualnym nie działa żadna gra. Każda wyłącza się natychmiastowo po próbie jej uruchomienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...