Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Czy to wina baterii biosu?

James1919

Pytanie

Opublikowano

Od kilku dni zegar w moim laptopie ulega zmianie np. teraz gdy jest 17.04 w lapku mam 15.04 obstawiam że to bateria biosu! Tylko czy należy to jak najszybciej wymienić? I ile może jeszcze pociągnąć na tej starej! Bo będę musiał zanieść do serwisu bo w lapku baterii sam sobie nie wymienię! 

Cześć...

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Automatyczne aktualizacje niby są ale jakby nie działało :) A co do tej baterii czy coś jeszcze może się objawiać czy tylko zegar? Bo lapek ma dopiero ok 2 lata a czytałem że taka bateria działa średnio 5 lat! 

Cześć...

Opublikowano

źle jest ustawiona strefa czasowa w systemie, nie pieprzcie mu głupot o baterii która akurat nie mam nic wspólnego z problemem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

źle jest ustawiona strefa czasowa w systemie, nie pieprzcie mu głupot o baterii która akurat nie mam nic wspólnego z problemem

Oczywiście, że tak, ja tylko odpowiedziałem jak można się dostać do baterii. :P

Co do tematu, to kliknij na zegarek, zmień ustawienia daty i godziny, zmień strefę czasową i ustaw (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb, potem kliknij zastosuj.

Tak jest w win8, ale we wcześniejszych to samo trzeba zrobić, tylko może być w innych zakładkach.

436951440626370320491.png

Opublikowano

A masz ustawioną automatyczną aktualizację czasu na zegarku?

Lapek po podłączeniu do internetu powinien automatycznie pobrać czas.

Co do baterii, to trzeba by było rozkręcać laptopa.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...