Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World of Tanks - jaki procesor wybrać?

piterr3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Napotkałem się w sieci z takim porównaniem i7 do Pentiuma w World of Tanks:

https://www.youtube.com/watch?v=KpizobSlka0&list=UUW22uKjws2CyMnlEfIdyvqw

Może warto wznowić dyskusje nad doborem odpowiedniego CPU do WoT? Jak się okazuje, G3258 wcale "jajek" nie urywa w porównaniu z i7 :)

Jak wygląda wydajność przy takich ustawieniach na Waszych PC?

Opublikowano

Ta tylko zobacz że ten procesor G3258 kosztuję 240zł i można na nim wykręcić 4.7 GHz.

Edit :

Zapomniałem dodać że to jest specjalny procesor który wypuścił INTEL z okazji 20 lecia istnienia firmy.

555481412769755777749.png

A wota myślę że na luzie uciągnie do tego procesor hacker 2 i już wot czerpie z niego więcej.

Przynajmniej u mnie na tym programie mam 15-20 wzrost fps, ten program sam się w trayu uruchamia, także nie musisz nic odpalać przy starcie systemu.

Lepiej wydać 240 niż 900 na procek do wota, a różnica  FPS'ów na podkręconym będzie w granicach 20-40 FPS'ów,

Wot i tak wykorzystuje mojego proca mocy 15-30 % a posiadam Intel Core i5-4570 3,2 GHz 6MB 3.6 w turbo.

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć dobrze to bierz I7. Tylko nigdy nie bierz I7 extream. W h*j drogi a na dodatek z 8 czy 16 rdzeni przy graniu wykożystuje tylko 2 i nie da się nic z tym zrobić :D

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć dobrze to bierz I7. Tylko nigdy nie bierz I7 extream. W h*j drogi a na dodatek z 8 czy 16 rdzeni przy graniu wykożystuje tylko 2 i nie da się nic z tym zrobić :D

Rdzeni? Chyba chodzi Ci o wątki.

ps ort pls...

Opublikowano

Co do procesora do gier, nieopłacalnym jest branie i7 (8 rdzeni+/8wątków+) ponieważ większość gier i tak nie wykorzystuje HT(korzystanie z większej ilości rdzeni/wątków) więc poco przepłacać skoro można kupić 4 rdzenie/wątki, które są sporo tańsze (i5 vs i7 max~900zł vs max~4000zł) , a działać będzie tak samo.

Opublikowano

Nie masz tyle kasy bierz G masz kase bierz i7.

Nie ma co gdybać.

i7 i5 jak masz hajs to nie ma co się zastanawiać.

Opublikowano

bulszjiet.... na kiego grzyba przepłacać, skoro i tak nie użyje się w 100% lepszego procka? Lepiej kupić sobie lepsze chłodzenie/MOBO/GPU/monitor/głośniki/karty rozszerzeń/inne różne pierdoły, zamiast wydać w pizdu ileśtam kasy więcej, tylko dla "szpanu w internetach". Świadomy użytkownik nie wyda "byle więcej hajsu", lecz kupi to co mu jest potrzebne bez niepotrzebnego przepłacania. Amen.

Opublikowano

Chodzi o rdzenie

Jeżeli mówisz o tym  i7-3960X Processor Extreme  to ma on 6 rdzeni 12 wątków.

A cena takiego procka 3 494.17 zł

Opublikowano

Jeżeli mówisz o tym i7-3960X Processor Extreme to ma on 6 rdzeni 12 wątków.

A cena takiego procka 3 494.17 zł

No to pisze że nie opłaca się go kupować bo do gry wykożystuje tylko 2 z 6 rdzeni

Opublikowano

Może źle sformułowałem nazwę tematu: ja wcale nie stoję przed wyborem nowego procesora do WoT. Mam i7-2600K, który nie tylko służy tej grze. Po obejrzeniu tego materiału, byłem po prostu zdziwiony jakie zachodzą różnicę pomiędzy G3258, a i7. Zwróćcie uwagę na minimal FPS. Tam G3258 dostaje bęcki, nie ma mowy o płynności gry. 

Chciałem Was spytać, jak to u Was wygląda ;)

Opublikowano

nowe i5 zdecydowanie wystarcza i szkoda przepłacać za i7 (chyba, że ci na kasie nie zależy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...