Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Ultimate Base Roster NBA 2k14

Gość Equ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako, że nie ma tu żadnego działu związanego z grą NBA 2k14 na PC, to pisze poradnik tutaj :)

Może nie ma zbyt wielu użytkowników grających/interesujących się tą grą, ale ja w nią maniacze i jako, że wiem o niej co nieco chciałbym napisać jakiś poradnik.

1. Co to jest ten Ultimate Base Roster?

Ultimate Base Roster to jedna wielka modyfikacja całej gry.

Co zawiera?

- Rostery drużyn od roku 1960 aż do teraz!

- Dodane nowe drużyny, stroje, zmodyfikowane istniejące w tej chwili drużyny np. Charlotte Bobcats zmienione na Charlotte Hornets

- Nowe boiska wielu drużyn

- Ulepszone twarze wielu zawodników, np. poprawiona kanciasta w oryginalne głowa Kevina Duranta.

- Dodani zawodnicy tacy jak Kareem Abdul-Jabbar, Julius Erving.

- Możliwość rozegrania całego sezonu drużynami, rosterami np. z sezonu 2000-2001.

- Mod Summer League 2014

- Mod Mistrzostw Świata FIBA 2014

- Zmodyfikowane overalle zawodników

- WSZYSTKIE DRAFTY OD 1970+ ROKU

No praktycznie wszystko aby urozmaicić sobie trochę gierkę :D

2. Jak to wgrać?

- Pierwszym krokiem jest wejście na stronę producenta moda

www.ultimatenba2k.com

- Teraz przechodzimy do zakładki Download UBR - Download for NBA 2k14

TERAZ UWAGA. MUSIMY POBRAC WSZYSTKIE PARTY PO KOLEI I PO KOLEI JE WGRAĆ. JEŚLI TEGO NIE ZROBICIE, NIEKTÓRZY ZAWODNICY BĘDĄ BIEGAĆ BEZ GŁÓW, przykład : 

428651412761104332349.png

Następna ważna rzecz! - jeśli wyjdzie nowy update, nie musimy już pobierać nowych partów od 1-5, lecz party 6-7 musimy pobrać nowe i wgrać je od nowa.

W tej chwili jest wersja V20.

ps Jeśli nie działa wam download, na dole macie linki alternatywne :

153501412761105332349.png

- DOBRA. Teraz - każdy part od 1-6 wrzucamy do naszego folderu z NBA 2k14 (u mnie np. D:\NBA2014).

- Part nr. 7 są to wszystkie save, które umożliwią nam załadowanie modów/rosterów.

2.1 Gdzie go wgrywamy? 

504381412761105332349.png

Takim sposobem wchodzimy w folder Roaming, tam w 2k Sports -> NBA 2k14 -> Saves.

Tam wgrywamy wszystkie pliczki z folderów z partu 7.

3. MEDIA

503181412761625332349.png

280211412761626332349.png

597511412761626332349.png

Teraz pozostaje nam tylko wejść do gry i załadować sobie roster/mod jaki tam tylko chcemy! :)

Dzięki za przeczytanie, jeśli ktoś w ogóle czytał!

Jeśli ktoś ma jakieś pytanie, to walcie śmiało.

Opublikowano

Całkiem fajnie to zrobiłeś, ale czy zadziała jeżeli nie pobrałem partów po kolei? :/

No party możesz sobie pobierać w jakiej chcesz kolejności, ale musisz je wgrać po kolei, bo np. pliki w PARCIE 5 fixują błędy pilków w parcie 4.

@KoNdZiUKing.

Opublikowano

No party możesz sobie pobierać w jakiej chcesz kolejności, ale musisz je wgrać po kolei, bo np. pliki w PARCIE 5 fixują błędy pilków w parcie 4.

@KoNdZiUKing.

Aha, to lajtowo, bo się bałem, że mi scrashuje całą grę. :/

Opublikowano

Aha, to lajtowo, bo się bałem, że mi scrashuje całą grę. :/

Dlatego nie mozesz np. wgrac najpierw parta 5, pozniej 4 bo Ci ten dobry plik z parta 5 podmienia na zly z parta 4. Na takim przykladzie.
Opublikowano

Forum bardzo biedne jeśli chodzi o nba :D 

Nie skorzystam z poradnika aczkolwiek trzymaj łapkę bo widzę, że dosyć ciekawie jest to przedstawione.

a i am takie pytanko bo nie chcę zakładać nowego tematu o szczegół.

Opłaca się jeszcze kupować nba 2k14 żeby pograć przez neta ? mowa oczywiście o wersji na pc, długo będą stały jeszcze serwery ? dużo osób jeszcze będzie grało ?

Bo z tego co się nie mylę nba 2k15 jest tyko na xbox i ps (nba live też ?)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

jest nba 2k15 na pc bobson bo sam mam i gram :D

Forum bardzo biedne jeśli chodzi o nba :D Nie skorzystam z poradnika aczkolwiek trzymaj łapkę bo widzę, że dosyć ciekawie jest to przedstawione.a i am takie pytanko bo nie chcę zakładać nowego tematu o szczegół.Opłaca się jeszcze kupować nba 2k14 żeby pograć przez neta ? mowa oczywiście o wersji na pc, długo będą stały jeszcze serwery ? dużo osób jeszcze będzie grało ?Bo z tego co się nie mylę nba 2k15 jest tyko na xbox i ps (nba live też ?)
i dzieki ziomus
Opublikowano

Ile kosztuje bo nie jestem w tym obeznany :D ?

Nie dużo, ok. 110zł

@anty warn

Jeśli komuś nie działa to musicie odwiedzać ciągle tą stronę "www.ultimatenba2k.com" i patrzeć czy są nowsze wersje.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...