Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PL, TBD - dużo banów ostatnimi czasy?

Kratx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szczerze, zastanawiałem się nad nabyciem keya do m2boba. Na szczęście zapytałem znajomego, który nadal go używa. Z mojego doświadczenia wygląda to tak:

Używając od maja do końca wakacji (z przerwami) wyexpiałem sobie konta na bodzie, były fishboty, jakieś dropki (medale,m2,m3,m1,pustynia,zdarzało się ezo czy jeszcze gdzie indziej). W praktyce, na spore ilości kont, straciłem pojedyńcze (zwykle przez pominięcie jakiejś opcji jak wyłącz kiedy pojawi się gm). Nawet używałem kamermoda, który zbyt bezpieczny nie był jeżeli chodzi o zostawianie postaci na expie.. I też - pojedyncze przypadki.

Ostatnio miałem trochę przerwy od metina, pomyślałem że zapytam kumpla jak się sprawy mają (używa m2boba). I nie jestem zbyt optymistycznie nastawiony..

Kupił klucz kilka dni temu. W praktyce stracił wszystkie albo większość kont, zarówno fishboty, dropy, czy wyexpiane postacie. W ustawieniach miał zaznaczone wyjście jeżeli gm w pobliżu, wyjście jeżeli otrzyma wiadomość od gma, zmiana ch jeżeli gracz w pobliżu, i tak dalej..

Fishboty trzymał max 3-4h z przerwami 5-10 minut co godzinę. Dropy nie ważne czy w m2,m3,m1,pustynia, loch, gdziekolwiek - bany. W trakcie wakacji potrafiłem trzymać odpalone postacie na kamermodzie w m3/lochu dzień, noc, bany były od święta.

Przed chwilą usłyszałem że stracił nawet shopa (jak się okazało, nie wyrzucał dropu na ziemię ale dawał przez handel, bo jak powiedział - dużo tego było). Odpalił fishboty - 5 minut i wiadomość od gma. Wspominał że gm był koło godzin 07, 11, 13, 16, 22, 01:30 (to przypadki w których sam widział, kto wie ile jeszcze tego było).

Oboje gramy na serwerze TBD, na plu (nazwa tematu). Jeżeli to ma jakieś znaczenie, królestwo chunjo, nie gra tu zbyt wiele osób. Może w jinno byłoby lepiej?

I tu pytam o rady, bo z jednej strony nie chcę wywalać pieniędzy w błoto, z drugiej szkoda żeby kumpel marnował swój klucz. Jak bocić żeby coś wybocić? Jakieś pomysły, sugestie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Opublikowano

Zapewne administracja nie miała wiedzy o większości kont lecz twój znajomy dostał banicje na IP, więc konta powiązane z jego adresem również otrzymały banicję.

Opublikowano
Cappadonna

W takim wypadku nie mógłby robić nowych kont..

Znalazłem teorię ze to zasługa nowej Pani GM, więc chyba nie pozostaje nic innego tylko czekać aż jej zapal ostynie.

Opublikowano

Administracja jest teraz bardziej skupiona.

Posiadają mniej serverów i starają się żeby nie dopuścić do tego co działo się kiedyś (boty w m2)

Opublikowano

Dokładnie jest porażka od 2 czy 3 banów uratowało mnie jedynie to, że sprawdziłem sobie co tam bot dropnął, i nie uruchomiłem bota ponownie. Przychodzę, a tam GMa obok mnie wykryło ;) Kiedyś to jeszcze się bawiłem w to bocenie nawet na 5-6 kont, ale teraz strach bo wyexpić postać do 30 na bocie jest problem. A bodzi trzeba bo truta się sama do +9 nie zrobi;(

Opublikowano

Myślę że teoria z GM Leandrią (czy podobnym nickiem) jest prawdziwa, bo w zasadzie to ją najczęściej widziałem. Od święta trafił się też.. SGM? Oren (o ile nie przekręciłem nicku). Postanowiłem że wracam na stary serwer, wyexpiłem 18 postaci (m1,m2) - bez żadnego bana. Gm był, widziałem w mieście. Na tej podstawie dedukuję, że nie licząc tbd można bocić.

Btw, taka ciekawostka. Monitoruję allegro, bo czasem sam coś sprzedam - niedawno ceny yanga na tbd dochodziły do 4 zł za 10kk (okazyjnie nawet taniej). Teraz, od kiedy zaczęła się "banicja", widzę ceny 6+ zł. Ciekawy fenomen, czyż nie? W końcu wszystkie yangi pochodzą z legalnego źródła, i oczywiście nie z botów :)

Opublikowano

W jinno to samo. GM'a nie ma nie widzialem, lece na kamerze zmieniam ch i nagle konto zablokowane. 
Opcja z donosem też  nie przechodzi. 

Opublikowano

Gówno prawda , ja w tym tygodniu co teraz byl to na serwerze samos 5 botów i  cały tydzień chodziły :)

Potki kupuje całe eq nie ustawiam zeby chodzil po miescie bo tak mozna wpasc bo gm moze byc na innej postaci zwyklej i przylapac jak boty przez sciany przechodza

Pozdro zero bana  :)

fananit.png

Pomogłem ?

Daj like to nic nie kosztuje !

Like mnie motywuje do udzielania pomocy na mpcforum.pl

Opublikowano

No kawalki klejnotu i ku aury ale zmieniam chyba na tbd

fananit.png

Pomogłem ?

Opublikowano

Tylko wiec na tbd czy na negros dropic?

fananit.png

Pomogłem ?

Opublikowano

Mówię tylko jak jest. Wyexpiałem od początku na kulturce postacie w m1 chunjo na mi jung (mocniejsze zaprzysiężone) i było zero banów. Na m2bobie,  wyjście jeżeli pojawi się gm, a i często zmiana ch przy graczu.. Zero banów.

Ostatnio w m2 bany, m1 bany, nawet podobno w lochu małp banują.. A przy tym  całkiem świeża sytuacja - wracałem postacią z buta, z drobnym przyspieszeniem. Nie przechodziłem przez ściany ani nic, tylko szybkość. Pojawił sie gm obok (niewidka), więc wyłączyłem wszystkie funkcje bota i ruszyłem do miasta. Po chwili pojawiłem się w środku zagrody stajennego. Pokręciłem się, niby nie wiedząc co się stało i nie mając pojęcia jak wyjść, po chwili teleportowało mnie przed zagrodę. Wylogowałem się. Rezultat - konto zbanowane.

Fishboty - po chwili wiadomość od gma albo się wyłączały bo się pojawiał.

Na negrosie jak na razie wyłapałem bana tylko dropiąc w m2 bez opcji zmiany ch przy zwykłym graczu. m1-m3 postacie sobie siedzą i zero banów

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...