Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Próbować ugryźć golda?

CiachoxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie jestem do końca pewien jak to działa, więc się zapytam tutaj. Po 10 pierwszych rankedach wszedłem do Silvera I (zaciesz na mordzie bo myślałem o brązie I - Silver V) i nie jestem do końca pewien jednej sprawy. Mam 0 punktów i jak przegram jeden meczyk to od razu spadnę to Silvera II czy nie? Jak to działa? Warto próbować dostać się do golda czy pozostać w silverze I?
PS: I jeszcze jedno. Jakich graczy mi będzie przydzielać do gry? Silvery i Goldy? Czy jednak mogą się trafić jeszcze platyny albo co gorsza diamenty? :)

Opublikowano

Próbuj. Nawet jeżeli spadniesz do SII to zaraz potem wrócisz z powrotem. Z dobrym MMR będziesz dostawał ~20pkt za wygraną. Po pierwszej przegranej raczej nie ma szans, żebyś spadł. Ciężko powiedzieć kogo Ci dobierze. Sam osobiście jestem w SI i czasem gram z plat V... czasem unranked. Chociaż obstawiam, że zakres będzie od SIII - GIII. A zwycięskiego skina inaczej nie zdobędziesz. 

Więc między SI, a jeżeli spadłbyś do SV... to nie ma znaczącej różnicy, jeżeli chodzi o koniec sezonu.

#To dziwne. Po 10 wygranych powinieneś dostać się do GV ;/

Opublikowano

Nie spadniesz bo chyba jest 10 dniowy okres ochrony po wejściu w nową dywizje

lol, nie

Masz wysokie MMR teraz, więc nie spadniesz.

Po drugie nie możesz spaść z ligi jeśli nic w niej jeszcze nie wygrałeś

Po trzecie próbuj, wyjście do golda dla Ciebie to kwestia pewnie 5-6 meczy wygranych więc jak najbardziej się opłaca, szczególnie że za złoto masz free skina na koniec sezonu

Opublikowano

Jeśli skończysz w silverze to nie ważne czy s1 czy s5. W goldzie dostajesz lepsza ramkę i skina. Możesz tylko zyskać.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

1. Nie spadniesz tak szybko, jak trafia się do nowej ligi/dywizji to ma się przez pewien okres immunitet na demote

2. Staraj się iść do golda, będziesz miał darmowy skin i fajną ramkę

3. Zależy od MMR ;) Może przydzielać goldy 3-5, ale też silvery 3-5 :)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Jeżeli rozegrałeś już 10 gier i dało Cię do danej dywizji z 0 punktami, nie możesz spaść. Po trzech pierwszych meczach dopiero możesz spaść. Próbuj, bez ryzyka nie ma zabawy. Masz duże mmr, po rozegranych meczach, więc powinieneś dostawać 25-32 pkt za wygrany mecz, a za lose 15. 

2e30al1.jpg

Opublikowano

Za golda to Victorious Morgana

MMR zależy od tego ile masz wygranych, a ile przegranych i oczywiście z jakimi przeciwnikami przyszło Ci się zmierzyć przy np. przegranej. MMR określa to w której powinieneś być lidze i w zależności od tego możesz dostać np. 15 za wygraną, albo nawet do 35 :)

Za silver to bodajże ramka i avatar

916741414680034286162.png

Opublikowano

A wiadomo jaki jest ten skin za golda? I co to jest w ogóle ten MMR? To się zdobywa jakoś w wygranych? I jaka jest nagroda za silver?

Jest to Matchmaking Ratio - ukryte elo, które bazuje na twoich wygranych grach, ale również przegranych. Jeżeli masz więcej wygranych od przegranych, dostajesz więcej punktów za wygraną grę. Jeśli porażki przeważają Twoją wygraną, będziesz dostawć mniej punktów i grczy, którzy kompletnie sobie nie radzą, z niższą dywizją. Skin prawdopodobnie Victorius Morgana, tak jak w poprzednim sezonie była Elise. Nagroda za silver- to jak zwykle, obramówka, która jest brzydka i chyba jakiś ward, nie jestem pewien. 

2e30al1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...