Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Factions - gildie na jednym świecie.

dami99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczy /rg flag __global__ blocked-cmds /f.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

To że ktoś założy gildie na innym świecie nie sprawia problemu . Jednak claimy to inna sprawa . Jeżeli chodzi o małe miejsce llub jakiś budynek wystarczy

/f autoclaim SafeZone i troche polatać :>

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Chodzi mi o to że mam świat z działkami, spawnem i żeby tam nie można było /f claim.

Chce żeby było na survivalu.

Ustaw flagę na spawnie i działkach.

@up3

Dzięki :)

Opublikowano

BOŻE! jak się nie znacie to się nie wypowiadać! Jakieś flagi, pluginy osobne.. Nie potrzebne to... Wejdź w folder mcore który znajduje się w głównym folderze z serwerem. I tam masz kilka folderów. Znajdź ten w którym jest configu fiction. I w configu będziesz miał denyFactionsWorld,. DenyClaimWorld czy coś takiego. Siedzę na fonie wiec nie mam jak sprawdzić. Wpisujesz tam nazwę świata który ma być wyłączony z claimow. To wszystko

sygnaturka2.png

Opublikowano

@Glox99 haha "jak się nie znacie to się nie wypowiadać". Jeśli autor tematu rozwiązał problem to po jakiego odkopujesz...?! Nabijanie postów? Pseudo Techniku... Co do tematu lepiej dać flagę i np. na spawnie zablokować używanie /f claim oraz /f autoclaim, dlatego że gracze robią na złość i zabezpieczają cuboidy... A jak zablokujesz w ustawieniach pluginu factions to nic z tego, bo na danym świecie wszystkie komendy /f będą ignorowane... Więc zanim coś debilnego napiszesz to pomyśl.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

@Glox99 haha "jak się nie znacie to się nie wypowiadać". Jeśli autor tematu rozwiązał problem to po jakiego odkopujesz...?! Nabijanie postów? Pseudo Techniku... Co do tematu lepiej dać flagę i np. na spawnie zablokować używanie /f claim oraz /f autoclaim, dlatego że gracze robią na złość i zabezpieczają cuboidy... A jak zablokujesz w ustawieniach pluginu factions to nic z tego, bo na danym świecie wszystkie komendy /f będą ignorowane... Więc zanim coś debilnego napiszesz to pomyśl.

Wpierw naucz się czytać. Bo autor nigdzie nie napisał, że temat został wyjasniony :)

Po drugie.. Jesli się nie znasz to nie pisz.. wyłączenie w configu świata tak jak napisałem wcześniej WYŁĄCZA TYLKO claimowanie a nie wszystkie komendy factions...

Robię servery od Minecraft Alpha więc wiem na czym stoję i jakiś gość, który uważa że wszystko wie będzie mnie wyzywał..

Panie "Z*******y Techniku"

@topic

Zrób tak jak mówiłem wcześniej i będzie wszystko działało.. Żadnych cuboidów nie rób...

sygnaturka2.png

Opublikowano

@Glox99 Ehh poprzez wersję mobilną pomyliłem @1361622928-U485574.pngMrDaniello z autorem pytania. Zwracam honor... A co do tematu szybciej zrobić to we fladze. To na pewno Ci nie zlaguje serwera. Nie ma w tym żadnej różnicy :) + "jeśli się nie znasz to nie pisz" w pl Factions nie zachodziłem w te confingi. Zawsze zmieniałem w sk lub pl. A jak bym miał wchodzić to wolałbym napisać własny pl na gildie i wiedzieć 100% na czym stoje.

Opublikowano

Nie łatwiej ustawić pexy dla gracza, vipa itp tylko na wybranym świece?

Nie trzeba się WG bawić, bo jak by nie było często on się buguje lub resetuje

Sieć serwerów Minecraft
Serwer Minecraft IP: play.myotherworld.net

HnS, Survival, FreeBuild, Parkour, MiniGry, Strzelnica, SkyBlock, AntFarm, Walls, TNTRun, Prison, Craftown oraz WIELE
logo_m.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...