Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oryginalny System

Narky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Jakiś czas temu kupiłem sb Samsung'a Galaxy Mini 2, zadowlony wszystko ok. Wyszła mi jakaś nowa aktualizacja, po zaktualizowaniu zostały podmienione literki w klawiaturze ( y-z ). Przeszukałem wszsytkie opcjie po 30 razy, koledzy też szukali ale nie idzie tego zmienić. Moge wgrać inna klawiature, lecz nie pasują mi ;/

Macie dostęp do systemu android do tego telefonu ? Jeżeli tak to prosze mi tu go dać "DD

husaberg.jpg?ZqeVnO9mpJKUydndo4ZmaQ

Opublikowano

Jeśli o taką bzdurę chcesz wgrywać nowy system to ok. Poszukaj go na SamMobile.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Poszukaj tutaj. Po wgraniu tracisz gwarancję.

http://www.sammobile.com/firmwares/

widze kolego nie znasz sie wogole wgrywajac odinem nie traci sie gwarancji bo korzystasz z tego samego programu co autoryzowane serwisy

a co do tematu http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-S6500&pcode=TPL#firmware tu masz dla t mobile ale mozesz poszukac sobie taki jaki ci pasuje

Opublikowano

widze kolego nie znasz sie wogole wgrywajac odinem nie traci sie gwarancji bo korzystasz z tego samego programu co autoryzowane serwisy

a co do tematu http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-S6500&pcode=TPL#firmware tu masz dla t mobile ale mozesz poszukac sobie taki jaki ci pasuje

Oj kolego, nieautoryzowane wgrywanie (nawet oryginalnego) systemu nie jest pochwalane przez producenta i może skutkować utratą gwarancji. Oczywiście, że gwarancję można przywrócić, ale ślad może pozostać. To jest poprzednia wersja stocka, trudna do wykrycia, ale się da. Może na przykład wystąpić błąd z numerem IMEI, dzięki czemu serwisanci bez najmniejszego problemu anulują gwarancję. 

I rzeczywiście, może źle się wyraziłem. Powinienem napisać "masz szansę utracić gwarancję".

I system podałeś zły, co mu po stocku brandowanym przez T-Mobile, skoro naprawa takich telefonów jest u operatora?

Mam nadzieję, że wszystko zostało wyjaśnione.

//Edit

Po za tym, specjalnie dla Ciebie, przywlokłem warunki gwarancji, proszę bardzo:

Gwarancją nie są objęte: (...) uszkodzenia spowodowane użytkowaniem telefonu ze zmodyfikowanym oprogramowaniem systemowym (...)

Czyli według Ciebie wgranie ODINem CyanogenModa albo innego ROMu jest OK dla Samsunga?

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem "zmodyfikowanym" czysty oficjalny android to nie jest zmodyfikowane oprogramowanie masz prawo wgrać oficjalny system jakim chcesz sposobem zadzwoń na infolinię samsunga ze chcesz przeprowadzić aktualizacje systemu

Wgrywając system ODINem (nie w tym przypadku) licznik flashowań i KNOX się nabije.

Opublikowano

W mini 2 knox ha ha w są wgrałem odniesieniu jakoś mi knox nie nabilo

Napisałem, że nie w tym przypadku, prawda? Nie będę z Tobą dyskutował bo to jest żałosne.

//Edit

Po drugie, w profilu masz napisane, że masz 20 lat. Co ciekawe wypowiedzi piszesz bez żadnej składni i gramatyki, więc czy to nie jest dziwne? Człowiek po podstawówce, gimnazjum i liceum (lub 9 klasach podstawówki) nie umie poprawnie pisać po polsku?

/Edit2

Ale on nie rebranduje telefonu...

Opublikowano

nie znasz sie a sie klucisz wygrywajac oryginalne oprogramowanie nie tracisz gwarancji robilem aktualizacje systemu i juz tym bardziej nie da sie nabic flagi knox wygrywajac oryginalne oprogoramowanie sam kilka dni temu kupilem s5 z t mobile i odrazu wgralem xeo flagi nie nabilem tak dla wiadomosci moze cos sie nauczysz poczytaj tu
http://forum.android.com.pl/f1249/debrandowanie-zmiana-csc-na-xeo-bez-roota-knox-0x0-414337/

Opublikowano

nie znasz sie a sie klucisz wygrywajac oryginalne oprogramowanie nie tracisz gwarancji robilem aktualizacje systemu i juz tym bardziej nie da sie nabic flagi knox wygrywajac oryginalne oprogoramowanie sam kilka dni temu kupilem s5 z t mobile i odrazu wgralem xeo flagi nie nabilem tak dla wiadomosci moze cos sie nauczysz poczytaj tu

http://forum.android.com.pl/f1249/debrandowanie-zmiana-csc-na-xeo-bez-roota-knox-0x0-414337/

O cholera... Razeer nie zna sie :( 

To ty się nie znasz chłopcze. Flaga Knox została wprowadzona w modelach nowszych od S3 (i9300).

#teams4bal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...