Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moje przemyślenia na temat flejmu

Technick20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam użytkowników. Biorę na klatę falę hejtu, która mnie zaleje ale myślę, że warto zaryzykować :D Będzie trochę sarkastycznie jak i serio.

Fala młodocianych kowbojów klawiatury jest dosyć przytłaczająca. Co gorsza, największy odsetek ludzi z przerostem ego, którzy chcą zwrócić na siebie uwagę dotyczy właśnie rodaków.

Missplay sojusznika, nieporadność i brak wyczucia gry, błędne decyzje - to najczęściej powoduje napływ złości, którą niektórzy koniecznie muszą wystukać na klawiaturze. Co nam to daje? - oto kilka przykładów:

- "rucham twoja stara" - pokazuje jakim jesteś macho, który pozwala sobie na brak szacunku bliskim osoby obrażanej. Prawdziwy badass. Tak naprawdę każdy wie, że jesteś prawiczkiem, który nagą kobietę widział jedynie w internecie, a intymna bliskość z kobiecym ciałem ograniczyła się do niemowlęcych lat kiedy byłeś przyssany do piersi mamy.

- "cancer to your family" - co ciekawe ten zwrot rzadko kiedy występuje w polskiej formie. Tu nie będzie miejsca na sarkazm. Nie wiem w jakim celu i z jaką świadomością wypisywane są te słowa, ale chyba niektórzy nie mają kontaktu z rzeczywistością i nie wiedzą jak kurewską chorobą jest rak. Życzenie komuś raka tylko dlatego, że kilka pixeli zniknęło z mapy zmuszając do czekania na odrodzenie jest przesadzone. Mocno.

Jest takie powiedzenie - czego życzysz innym - życzysz samemu sobie. Prawo karmy, metafizyka, bla,bla,bla. Ciekawe jak byś zareagował dowiadując się, że u bliskiej Ci osoby wykryto raka w zaawansowanym stadium rozwoju.

- obrażanie innej osoby - podobna zasada jak w pierwszym punkcie. Samiec alfa stada, który nie ma za grosz szacunku do innych jednostek. Szacunek należy się tylko jemu. Prawda jest jednak taka, że pod pod tą przykrywką kryje się zakompleksiony chłopiec, który ma odwagę obrażać obce osoby jedynie wirtualnie. Na tak bezpośredni pojazd w realnym życiu (dosłownie o nic nie znaczącą pierdołę) - zabrakłoby jajuszek.

Jaki jest cel gry? Grasz żeby wygrać. Na ile takie teksty przybliżają Cię do wygranej? Pomijając stratę czasu na wypisywanie durnot, które negatywnie wpływają na sojuszników Z TWOJEJ DRUŻYNY i wyczerpywanie zasobów energetycznych na rozkminy "jak by mu bardziej dojebać" cała ideologia flejmowania jest bezzasadna. Jedynie utrudniasz sobie i innym zrealizowanie głównego zadania, na którym wszyscy powinni się skupić. ŻARTOWAŁEM - patrz niżej:

Zasada jest prosta - gra jest o życie i jeśli przegracie spotka was wielkie nieszczęście. Dlatego flejmowanie jest nieodzowną częścią przybliżającą was do zwycięstwa. Obrażając, przeklinając stawiamy się na pozycji jednostki dowodzącej, która poprowadzi drużynę o niebotycznie wysokim morale do wygranej. Będą fanfary, konfetti i piski rozanielonych dziewczyn, które tylko czekają na powrót Wielkiego Wojownika z placu zwycięstwa. Przegrana wiąże się z ostracyzmem, publiczną chłostą i wydepilowaniem łydek. 

Zdaję sobię sprawę, że świata nie zmienię, ale jeśli znajdzie się choć jedna osoba, która wyciągnie z tego jakieś wnioski i przełoży na swoje zachowanie - będę z*********e zadowolony.

https://www.youtube.com/watch?v=cYPgRV85c5g

Opublikowano

I do czego jest to poradnik? Jak na razie przedstawiłeś tylko swoje stanowisko, co sądzisz o flame i nic więcej.

Dajmy na to jestem flejmerem, który w grach życzy raka, jakich porad mogę się tu doszukać?

Opublikowano

Jeżeli czujesz potrzebę przyczepienia się tylko i wyłącznie do tytułu tematu - już wyjaśniam. Słusznie stwierdzasz, że nazwa tematu niekoniecznie zgodna jest z jej treścią i ogólnie przyjętymi zasadami ("masz problem z tym i tym- zrób to i to, żeby uzyskać taki a nie inny efekt"). Tytuł miał przykuć uwagę, zaciekawić. Od samego momentu kliknięcia tak naprawdę nie wiedziałeś czego możesz się tu spodziewać. 

Odnośnie prowokacyjnego pytania panie onkologu (patrz status pod nickiem - co za ironia) :D - jeżeli nie wyciągnąłeś żadnych sensownych wniosków i muszę przez każdy etap prowadzić jak za rączkę wyjaśniając wszystko po kolei krok po kroku - ułatwię Ci zadanie. Wypisywanie tego typu treści związane jest z niedojrzałością emocjonalną, brakiem empatii albo wręcz przykładem totalnego zidiocenia. O ile w 2ch pierwszych przypadkach można temu zaradzić - używając mózgu, wyciągając wnioski - chyba, że pomimo powtarzania tego samego schematu nie jesteś w stanie zauważyć, że życzenie raka do niczego Cię nie przybliża i jesteś dalej w tym samym punkcie, w którym byłeś wcześniej - pełnego wkurwienia na ludzi, smutnego życia. Patrz wtedy punkt ostatni - za przeproszeniem żeś debil, a na to konkretnej porady już Ci nie podam :(

Opublikowano

I do czego jest to poradnik? Jak na razie przedstawiłeś tylko swoje stanowisko, co sądzisz o flame i nic więcej.

Dajmy na to jestem flejmerem, który w grach życzy raka, jakich porad mogę się tu doszukać?

Jak dla mnie ten "poradnik" jest dobry. 

Może nie zobaczysz konkretnych rad jak panować nad sobą, ale widzisz jak osoby postrzegają Ciebie jako flamera(Zakładając, że jesteś flamerem) i to Cię powstrzyma od dalszego obrażania innych.

Jakbym pomógł, to liczę na +   xD 

Opublikowano

Ostatnio wszystko przekładane jest na wiek ,ale ....

W d***e mam to jak ty przeżywasz i co uważasz na temat wyzywania innych osób bo co mi to da ? 

Czego mnie to nauczy ? 

Nauczy mnie to jedynie bycia życiową pipą która w momencie kiedy zostanie wyzwana odrazu pobiegnie i wypłacze się mamusi, tatusiowi, nauczycielowi czy tak jak Ty przyjdzie z takim bzdetem na forum...

frWhR.png

Opublikowano

Rozumiem, że nie do końca zrozumiałeś przesłanie, ale dzięki że się wypowiedziałeś w tym temacie. Przedstawiłeś dziwną skrajność, przez co widać jak krzywe masz podejście do tego typu spraw. 

Po pierwsze primo - żadnego lamentu tutaj nie uskuteczniam, ani nie szukam rękawów, w które mógłbym się wypłakać

Po drugie primo - W zasadzie ciężko się odnieść do tego co napisałeś. Widzę po prostu napinkę kolesia, który chyba nie do końca zrozumiał treść tekstu. Ot, wyraziłeś swoje oburzenie starając przedstawić mnie jako "pipkę która musi się wypłakać na forum". Co ciekawe myślę, że jest to Twoja reakcja obronna bo chyba jednak coś Cię "ubodło" skoro nie zamierzasz nawet dyskutować tylko od razu przechodzisz do wylania swojego hejtu :D

Idealny przykład wejścia w skrajność. Nie chcesz być przysłowiową pipą, dlatego zachowujesz się właśnie w ten sposób. Nie wiem gdzie znalazłeś taki wzorzec "bycia fajnym", ale wiem jedno: można nie hejtować/flejmować, a jednocześnie być facetem z klasą. Ilość kurew, którymi rzucasz nie jest miarą męskości.  ;)

Opublikowano

Rozumiem, że nie do końca zrozumiałeś przesłanie, ale dzięki że się wypowiedziałeś w tym temacie. Przedstawiłeś dziwną skrajność, przez co widać jak krzywe masz podejście do tego typu spraw. 

Po pierwsze primo - żadnego lamentu tutaj nie uskuteczniam, ani nie szukam rękawów, w które mógłbym się wypłakać

Po drugie primo - W zasadzie ciężko się odnieść do tego co napisałeś. Widzę po prostu napinkę kolesia, który chyba nie do końca zrozumiał treść tekstu. Ot, wyraziłeś swoje oburzenie starając przedstawić mnie jako "pipkę która musi się wypłakać na forum". Co ciekawe myślę, że jest to Twoja reakcja obronna bo chyba jednak coś Cię "ubodło" skoro nie zamierzasz nawet dyskutować tylko od razu przechodzisz do wylania swojego hejtu :D

Idealny przykład wejścia w skrajność. Nie chcesz być przysłowiową pipą, dlatego zachowujesz się właśnie w ten sposób. Nie wiem gdzie znalazłeś taki wzorzec "bycia fajnym", ale wiem jedno: można nie hejtować/flejmować, a jednocześnie być facetem z klasą. Ilość kurew, którymi rzucasz nie jest miarą męskości.  ;)

To są chyba najświętsze słowa napisane w calutkim dziale LoLa.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Szkoda czasu na obrażanie ludzi, których nigdy więcej nie spotkam. Poza tym chyba wszyscy wolą grać w miłej atmosferze.

Opublikowano

Szkoda czasu na obrażanie ludzi, których nigdy więcej nie spotkam. Poza tym chyba wszyscy wolą grać w miłej atmosferze.

Zgadzam się w 100%.

Flejm jest bardzo częstym zjawiskiem spotykanym w LOL. Szczerze mówiąc jak widzę typów którzy od samego początku gry jadą po rodzinie to mam dość i widzę mecz jako trudny do wygrania. Dlaczego? Z powodu graczy w moim teamie, którzy tę grę przeżywają bardzo emocjonalnie. Tak, jakby po przegranej grze miałby zawalić się ich świat. Autorze, pewnie wiesz że Twój tekst nie zmieni postawy wielu POLAKÓW ( a co tu  dopieron mówić o osobach z innych krajów ) to wiedz, że robisz dobrze i im więcej takich teksów w internecie tym lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...