Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak tu zacząć taki programik? :D

S0L1D3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie! :D

Mam do was zapytanie, chociaż bardziej mam na myśli o odpowiedź kogoś doświadczonego (Jako iż ja w cale taki nie jestem :)).
Otóż chciałbym napisać prostą grę (Naprawdę prostą!!) 2D, aczkolwiek niestety nie wiem o co chodzi (Gdybym miał gotowe rzeczy to mógłbym sobie napisać mechanikę, aczkolwiek muszę zaczynać wszyściutko od nowa).

Czy moglibyście mi powiedzieć jak wykonać graficzne efekty (Np.: Ludzik się porusza itd) lub odesłać mnie na jakąś stronę, na której coś podobnego jest opisane?

Oraz proszę was o napisanie jak zacząć pisać najprostszy program nie składający się z samego pliku.jar (Jak dotąd pisałem tylko wtyczki do samego Minecrafta, więc.. :/). Chodzi mi o napisanie programu, który ma już swój plik startujący (.exe jeżeli nie wiecie o co mi chodzi) itd itp.

PS: Na razie w temacie grafiki w Javie jestem zielony, nigdy w tym aspekcie nic nie robiłem :<

PPS: Przepraszam, jeżeli źle wytlumaczyłem, ale dobrym nauczycielem nigdy nie byłem, nie jestem i nigdy nie będę - tak źle tłumaczę...

Pozdrawiam i serdecznie dziękuję,
S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...