Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer - LAGI

Mcgo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od wczoraj godzin popołudniowych na serwerze u mnie wystąpiły bardzo dziwne lagi, wygląda to tak że przylaguje na około minute, odlaguje wyrzuci tam graczy i za około 5 minut zaś lag i tak na okrągło.

Sprawdzając tpsy pluginem lagmeter jest 20.0tps oraz 90% (9gb ramu)

Serwer ma 100 slotów i 12Gb ramu, hostuję go na Craftserve.

Pisałem do hostingu lecz nie uzyskałem porad, tyle mi powiedzieli że wina na pewno nie jest po ich stronie.

Błędów przerażających w konsoli nie widze.

Najlepsze jest to że nawet jak jest 40/50 graczy takie lagi występują.

Prowadze serwery od 2 lat i pierwszy raz się z czymś takim spotkałem.

Ktoś ma może jakieś porady? Przypominam iż pare dni temu na serwerze robiłem Nową Edycję więc czyściłem pluginy itp.

Są nowe mapy oprócz worlda gdzie folder players został usunięty.

Dodam jeszcze tyle że gdy jest lag w konsoli jest: 20:26:17 [iNFO] Read timed out

20:26:23 [sEVERE] Reached end of stream

Liczę na waszą pomoc ;/

Opublikowano

Po 1:Szybkość łącza podaj

Po 2:Parametry komputera

Po 3:Spróbuj usunąć świat na jakim toczy się gra, l uruchomić serwer. Stworzy się wtedy nowy. Powiedz czy problem się powtarza. Możesz też uruchomić ten świat na Single Player (wklej katalog do saves).

Opublikowano

Craaash - Wątpie bo nowa mapa jest już od paru dni i serwer elegancko funkcjonował, było 100/100 graczy spam itd i wszystko działało okej, dopiero wczoraj coś odbiło więc myślę że mapa się już wyrenderowała.

Howker - Craftserve, sam nie wiem, też możliwe.. 

Opublikowano

CraftServ.pl ma problemy z maszynami s4,s3,s6 problem "disconnect from server" zostanie wkrótce naprawiony.

Przepraszamy za problemy

Zalecamy wyczyszczenie bazy danych mysql

Opublikowano

Mcgo, mogłeś napisac do innej ekipy. O godzine 14 ekipa craftserv.pl sie zmienia.

Z tego co widze baza danych zatyka Ci lacze

Opublikowano

Up nic nie dało ;/ 

W dodatku od dzisiaj wieczora wyrzuca mi wszystkich graczy z serwera i pisze: Internal Exception: java.net.SocketTimeoutException: Read timed out

Pomoże ktoś?

Musisz zaktualizować JAVE pobierz x32 bit jak i x64 i po instalacji zaktualizuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...