Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z licencją - usunięcie

policeman16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem posiadaczem serwera TS3. Niedawno wgrałem sobie na niego licencję i byłem wielce szczęśliwy, bo serwer w końcu na 512 slotów. Jednak potem pojawił się problem z połączeniem serwera i trzeba było go zrestartować, bo nie wiele dało się zrobić. Oczywiście nie byłem świadom tego, co się stanie.

Po restarcie serwer zaczął wywalać, jak to się doczytałem, standardowy błąd o upływie ważności licencji. Mówię ok... Usunę, popykamy jeszcze jakiś czas na 32-slotowej i będę czekał na 512 slotów. Jednak usunięcie plików licencji nic nie dało i, też jak doczytałem, zaczął pojawiać się błąd:

Unable to find valid license key, falling back to limited functionality
2014-10-04 21:43:31.372816|ERROR   |Accounting    |   | failed to register local accounting service
2014-10-04 21:43:31.372854|ERROR   |ServerLibPriv |   | Server() error while starting servermanager, error: instance check error

Czytałem o zamontowaniu "partycji" typu tmpfs itd. jednak przy tym wyskakuje mi, że jest zbyt duże zagnieżdżenie i się nie montuje. Szukałem i na ten temat, jednak nie wiele znalazłem... Nie wiele tego, co by mi pomogło.

Czy jest jakaś możliwość tymczasowego powrotu do serwera bez licencji? Trzeba przecież jakoś to "przetrwać"...

Czy licencje non-profit są jeszcze rozdawane? Jeżeli tak, to kiedy można na nie "czatować"?

Pozdrawiam i wyczekuję na odpowiedź. :)

Opublikowano

Czy jest jakaś możliwość tymczasowego powrotu do serwera bez licencji? Trzeba przecież jakoś to "przetrwać"...

Tak, musisz tylko w bazie zmienić kilka wartości lub wgrać od nowa TS.

Czy licencje non-profit są jeszcze rozdawane? Jeżeli tak, to kiedy można na nie "czatować"?

Tak, od poniedziałku do piątku późno w nocy jest otwarta możliwość składania aplikacji.

Opublikowano

Co za wartości mam zmienić? Zmieniłem ilość slotów, coś jeszcze? Instalacja od nowa nic nie daje. Nadal są te same błędy. ..

W jakich godzinach dokładnie? Późno ma wiele znaczeń...

Opublikowano

Dobra... Licencję byłem w stanie zgarnąć nawet przed 00:00. Jednak dalej nie wiem co zrobić, aby TS3 serwer działał mi z powrotem bez licencji... Bo niestety licencja odrzucona.

Opublikowano

Dobra... Licencję byłem w stanie zgarnąć nawet przed 00:00. Jednak dalej nie wiem co zrobić, aby TS3 serwer działał mi z powrotem bez licencji... Bo niestety licencja odrzucona.

Musisz edytować bazę danych serwera i zmienić tam wartość "max clients" z 512 na 32.

Jeśli nigdy nie edytowałeś bazy napisz mi PW i pomogę Ci to zrobić.

Opublikowano

Dali i zabrali...

Sprawdź

./ts3server_startscript.sh stop
./ts3server_startscript.sh start serveredit virtualserver_maxclients=32

qs4J0Fl.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...