Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program Do Dodawania Efektów W Filmie

FiShWiFe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukam jakiegoś dobrego programu do dodawania efektów do filmu , bo mam zamiar nakręcić o silku jakiś filmik z różnymi efektami ale nie wiem jaki program by sie do tego najlepiej Nadawał ;] więc w tej sytuacji prosił bym o jakies konkretne doradzanie

Jeżeli bedziesz chciał to dam 5*

Opublikowano

Więc tak do początkowej obróbki filmów polecam się pobawić w Windows Movie maker, program masz już na kompie jest wbudowany razem z windowsem.

Ja też od niego zacząłem.

Efekty nie były idealne no ale coś tam było.

Następny program który trzeba przejść to Sony Vegas - program do profesjonalnej obróbki video. Żeby go opanować trzeba mieć naprawdę cierpliwość i czas.

Dajmy na przykład najlepszych wg. mnie twórców filmów pomijając FireWavez, Wint i SoulSp3ar. Wint jak i Soul siędza w tym już ładne lata 3-4 bodajże i opanowali dobiero program w 99% :) Jak to twierdził Soul.

Gdy już będziesz umiał co nieco, dodawaj obróbke też z Adobe After Efect.

Polska strona z poradnikami do SV znajdziesz tutaj:

http://sonyvegas.info/Forum-Tutoriale-SV

Osobiście polecam tą stronę ponieważ można z niej wiele się nauczyć.

btw. Nie reklamuje tego forum tylko podaje link aby móc się edykuować:))

Pozdro

tak poza tematem:

Kupiłeś Pana_M czy to Twoja postać i nadal ją masz?

~~Crystal Silkroad~~ >>>>>>>>>> Azonicowned <<<<<<<<<<

Opublikowano

Okey Dziekuje ...... Masz 5*

A jeżeli chodzi o Pan_M to wymieniłem I mam nadal ;] a jeżeli coś chcesz to pisz na GG 7940411

#Edit

A znasz może jeszcze jakiś dobry program do nakręcania filmików ?

Opublikowano

Ja nagrywam filmy Frapsem, dużo osób twierdzi, że to shit ponieważ jego filmy dużo zajmują, ale ja z tym nie mam problemu przerabiam go w Sony Vegasie następnie convertuje go programem do mniejszej pojemnośći ( wiadomo, obraz będzie mniej wydajniejszy ale na początek to nie sprawia problemu).

Jeżeli już będziesz umiał wszystko elegancko, to polecam jakiś płatny program, ale o płatnych programach do nagrywania zapraszam do pogadania z Wintem, jest on moderatorem na s-o.pl jeżeli się go spytasz, myślę, że udzieli Ci informacji czym On nagrywa.

Kiedyś mi mówil ale już nie pamiętam :)

Opublikowano

Wiem ze moj tata uzywa jeszcze Pinaccle Studio i mowi ze jest latwy w obsludze :P ale wiem ze trzeba placic. a tak to sony vegas.

sygna1o.jpg

Opublikowano

no a jak jestesmy przytym sony vegas to jak ja go zainstaluje i jak chce wlaczyc to pisze zebym wpisal cidkey cos w tym stylu to z kad go wziasc ?? (patrzylem na forum ale tam nic niebylo)

Opublikowano

No, hmm niech pomyślę... Chyba bedziesz musial iść do sklepu komputerowego i kupić LEGALNĄ wersję programu, poniewaz keya raczej nie znajdziesz:D Good luck ;]

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

@up

tak tak...

@2x up

Pełna wersja programu:

http://w14.easy-share.com/1700338737.html
http://w13.easy-share.com/1700338828.html

Trzeba pobrać 2 linki ponieważ są podzelone jeżeli pobierzesz dwa dopiero otwórz archiwum 1 i wypakuj.

Password:

neosharez.com

Opublikowano

Co do Wintera to on ma Video Card .... Jak nie chesz sciagac SV to mozesz uzywac Unlead Video Studio ;] Widomo... ma mniej opcji, ale te najwazniejsze posiada...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...